Δύναμη Συμμετοχής:«Η δημοτική αρχή Φυλής ομολογεί την οικονομική και διοικητική της ανεπάρκεια»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ο δημόσιος διάλογος στο δήμο μας γίνεται κυρίως μέσω των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι αντάξιος της πλειοψηφίας που έχει αναρριχηθεί στην εξουσία, μετά από τη σύμπραξη της Νέας Εποχής με τους Σάββα Σάββα, Φωτεινή Γιαννοπούλου και Χρυσούλα Κουράση.
Οι δημότες, μετά από την οκτάμηνη διοίκηση του Χρήστου Παππού με τους προαναφερθέντες, έχουν κυριολεκτικά παρανοήσει. Παραζαλισμένοι από κάθε είδους φωτογράφηση, φλυαρία και αντιφάσεις ψάχνουν να βρουν που ακριβώς βρίσκεται «το μεγάλο έργο» που γίνεται και αναζητούν με αγωνία το παιδευτικό δίδαγμα που προκύπτει από μια ορθή διοίκηση – ταμειακή διαχείριση.

Μετά από 4 μήνες καθυστέρηση, η διοίκηση του δήμου «κατάφερε» να φέρει έναν προϋπολογισμό που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο δήμος είναι χρεοκοπημένος, καθώς τα μόνα έσοδα -περίπου 34 εκατομμύρια ευρώ - είναι εκείνα που προέρχονται από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράλληλα, εκείνοι που απουσίαζαν από κάθε είδους αγώνα ενάντια στη χωματερή τα προηγούμενα χρόνια, μας επικρίνουν που δε δεχθήκαμε - ως διοίκηση - τα έργα της Περιφέρειας, με αντάλλαγμα την ψήφιση κατασκευής των φαραωνικών εργοστασίων καύσης, που δε δεχθήκαμε δηλαδή να είμαστε σκουπιδιάρηδες για πάντα! Διότι, στην
πραγματικότητα, αυτό επιδιώκουν: να αποτελέσει συνείδηση στον κόσμο ότι τα σκουπίδια είναι η μοναδική ελπίδα επιβίωσης και λειτουργίας του δήμου.

Μια μέρα μετά την αναφορά - με αποδείξεις - περί ουσιαστικής χρεοκοπίας του δήμου από την παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ήρθε η δημοσιοποίηση της επιστολής του δημάρχου Χρήστου Παππού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την οποία καταδεικνύεται και η διοικητική χρεοκοπία της δημοτικής αρχής. Επιστολή, στην οποία η διοίκηση του δήμου παραδέχεται την αποτυχία της στο τεράστιο θέμα της παραβατικότητας, παρά τις δωρεές των τζιπ και των ενοικίων, τους επικοινωνιακούς «φανφαρονισμούς», τις πομπώδεις εκφράσεις και τα παχιά λόγια. 

Κατ΄ αρχήν, τέτοιου είδους επιστολές, σε καμία περίπτωση, δε δημοσιοποιούνται εκ των προτέρων. Αδικούν την περιοχή και τους κατοίκους της και υποβαθμίζουν την οικονομική της αξία όταν – ξεχειλίζοντας πανικό από την ανεπάρκεια - περνούν δημόσια την αντίληψη ότι ο δήμος αδυνατεί να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Επιπλέον, όπως λανθασμένα αναφέρεται, το περιεχόμενο αυτής της επιστολής ΔΕΝ αποτελεί «διαχρονικές απόψεις όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου» ή τουλάχιστον των απόψεων της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Απόψεις που είναι γνωστές και εκφρασμένες:

1)   «Νόμοι για όλους». Εφαρμογή των νόμων, με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Δεν υπάρχουν στο δήμο μας κοινωνικές ομάδες με προνόμια. Υπάρχουν δημότες – κάτοικοι, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να σέβονται τους κανόνες και το κοινωνικό σύνολο.
2)   Απογραφή – καταγραφή των κατοίκων πάνω σε πραγματική βάση. Ποιος κατοικεί στην περιοχή, τι επαγγέλλεται, τι εισοδήματα έχει και αν στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο. Ειδικά στο θέμα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης η διοίκηση του δήμου φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς όχι μόνο δε μερίμνησε να εφαρμοστεί ο νόμος για την υποχρεωτική εκπαίδευση και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αλλά επέδειξε πλήρη αδιαφορία.
3)   Ένταξη. Η μόνη λύση, επειδή είναι Έλληνες πολίτες, τσιγγάνοι, μόνιμοι κάτοικοι και δημότες, είναι η ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό και η κατάργηση των παραγκών όπου διαμένουν.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι τέτοιου είδους προβλήματα δε μπορούν να λυθούν με ευχολόγια και τοπικά Συμβούλια χωρίς αρμοδιότητες. Τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας χρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες από το κράτος και ενιαία έκφραση με την τοπική Αυτοδιοίκηση πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, με χρονοδιάγραμμα και πόρους.
Και, κυρίως, δε μπορούν να λυθούν όταν μόνοι μας επιλέγουμε να δυσφημίζουμε την περιοχή μας, διαιωνίζοντας έτσι και καθιστώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την υποβάθμισή της και τη μόνιμη μετατροπή της σε «παράδεισο» των ναρκωτικών, της παραβατικότητας και των σκουπιδιών.

Είναι καιρός να παραδεχθεί η διοίκηση του δήμου την αποτυχία της και να αναθεωρήσει την πολιτική της. Το μέτρο, η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η αλήθεια δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια