Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών: Καθαρισμός οικοπέδων από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά



20/04/2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών: Καθαρισμός οικοπέδων από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά






Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ. αρ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τεύχος Β’) Πυροσβεστική Διάταξη, ο Δήμαρχος Αχαρνών και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων του Δήμου Αχαρνών, ότι πρέπει να προβαίνουν στην αποψίλωση και απομάκρυνση των
ξερών χόρτων καθώς και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων με ίδια μέσα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. Για τα οικόπεδα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης, απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Πάρνηθας.
Βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ.26 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 € το τετραγωνικό μέτρο και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όλους τους υπόχρεους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων του Δήμου Αχαρνών, να ανταποκριθούν άμεσα στην υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων τους, διότι η πρόληψη των πυρκαγιών είναι καθήκον όλων μας. Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των Δημοτών του για την προστασία του Περιβάλλοντος, της Δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια