Καταγγελία ειδικών φρουρών: θλιβερή και επικίνδυνη μολυσματικά η χωματερή Φυλής.

Σε δεκάδες «αστυνομικούς-σκουπίδια» που πηγαίνουν στον «πυρήνα» της χωματερής στα Άνω Λιόσια χωρίς κανένα μέτρο αυτοπροστασίας με κίνδυνο να γίνουν φορείς μολυσματικών ασθενειών αναφέρεται με έγγραφό του στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. το προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες υπάρχει διαρκής παραβίαση από υπεύθυνους των Τμημάτων Λιοσίων, Αχαρνών και της Τροχαίας διαταγής του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. η οποία ορίζει οι αστυνομικοί που πηγαίνουν στον ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων να χρησιμοποιούν μέτρα προστασίας από τις μολύνσεις και βεβαίως από τη δυσωδία που αποπνέει ο χώρος. Μάλιστα, σύμφωνα με τις
ίδιες αναφορές, όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν να τους δοθούν προστατευτικά μέσα απειλήθηκαν με υπηρεσιακές επιπτώσεις με την κατηγορία της «άρνησης εκτέλεσης εντολής».

Σημειώνεται ότι μέσα στον σκουπιδότοπο δίνουν το «παρών» σχεδόν καθημερινά τουλάχιστον 10-15 αστυνομικοί οι οποίοι συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εκδίωξης ρακοσυλλεκτών, κυρίως Αθίγγανων. Υπηρεσιακοί παράγοντες συμπλήρωναν ακόμη ότι στην περιοχή δρουν κυκλώματα εκμετάλλευσης της συλλογής σκουπιδιών.

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου του προέδρου του ΣΕΦΕΑΑ κ. Βασίλη Ντούμα στην ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

«Δεν χρειάζεται και δεν θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε κανενός είδους επιχειρηματολογία για το αν υπάρχει στοιχειωδώς πολιτισμένος άνθρωπος που δικαιολογεί αστυνομικούς μέσα στα σκουπίδια σε βαθμό που να μην μπορείς να τους ξεχωρίσεις από τα σκουπίδια.

»Χωματερή Άνω Λιοσίων και οι διαταγές της διοίκησης και του διοικητή του Ασ. Τμήματος Μενιδίου θέλουν τους συναδέλφους να εκτελούν τα αστυνομικά τους καθήκοντα στον πυρήνα της χωματερής και μάλιστα χωρίς κανένα προστατευτικό μέσο, ούτε καν γάντια, ώστε να συλλάβουν τους επίσης τραγικούς συλλέκτες σκουπιδιών. Μάλιστα σε εκείνους που τόλμησαν να ζητήσουν τα στοιχειώδη πριν μπουν "υψώθηκε" η "λαιμητόμος" της άρνησης εκτέλεσης διαταγής.

»Σίγουρα στο βούρκο των σκουπιδιών επιβιώνουν και παντοειδή παρασιτικά συμφέροντα στα οποία δεν μπορούμε εμείς να αναφερθούμε, εκείνο όμως που πρέπει να κάνουμε είναι το αυτονόητο.

»Να βγουν οι αστυνομικοί από το θλιβερό και επικίνδυνο μολυσματικά, τοπίο των σκουπιδιών».
πηγή:http://www.tovima.gr/

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Τώρα θυμήθηκαν το πρόβλημα οι ειδικοί φρουροί. Τόσα χρόνια έκαναν πλάτες στις μνημονιακές
    κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα θυμήθηκαν το πρόβλημα οι ειδικοί φρουροί. Τόσα χρόνια έκαναν πλάτες στις μνημονιακές
    κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή