Οι απουσίες και οι τοποθετήσεις στην εκδήλωση στο 5ο Δημοτικά για τα σοβαρά θέματα των σχολείων.


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14-3-15 η εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων η εκδήλωση για τα σοβαρά θέματα των σχολείων της περιοχής.
 Όπως άλλωστε το λέει το όνομά μας θα αρχίσουμε με παράπονα.  
Ξεκινάμε λοιπόν οι αρμόδιοι θεσμοί δεν βρέθηκαν στην εκδήλωση αν και όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων  του 5ου Μπλέτσα Αντωνία είχαν ενημερωθεί  οι :
Η διευθύντρια του σχολείου .
Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Φυλής.
Εκπρόσωπος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δυτικής Αττικής.
Εκπρόσωπους του Υπουργείου Παιδείας .
Εκπρόσωπος της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής .
Κανένας από τους δύο τουλάχιστον  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας Αττικής.
   Πολύ καλά στάθηκε ο συντονιστής της συζήτησης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δαδάνης Νικηφόρος που ηρεμούσε τα πνεύματα όταν ξέφευγε η κουβέντα. Εξήγησε πως η
συζήτηση είναι ενημερωτικού χαρακτήρα  , ανοίγει το ευαίσθητο θέμα της ένταξης των ευπαθών ομάδων και τέλος ότι δεν θα επιτρέψουν άλλα πειράματα στο 5ο Δημοτικό.
   Ο παρευρισκόμενος βουλευτής των ΑΝΕΛ Χαϊκάλης Παύλος άκουσε όλες τις τοποθετήσεις και δεσμεύτηκε να προωθήσει τα θέματα που τέθηκαν και τα έγγραφα που του δόθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας.
 Τη συζήτηση ξεκίνησαν οι δύο από τους τέσσερις Διαμεσολαβητές των ΡΟΜΑ που παραβρέθηκαν τονίζοντας πως είναι αντίθετοι με την συνύπαρξη μαθητών με μεγάλη διαφορά ηλικίας στο ίδιο τμήμα άσχετα αν το επιτρέπει ο νόμος. Το επίδομα που παίρνουν οι μαθητές ΡΟΜΑ δεν ισχύει μόνο γι αυτούς αλλά  για όλους βάση εισοδηματικών κριτηρίων. Μέσα από τις αίθουσες των σχολείων θα μπορέσει να γίνει η ένταξη της όποιας ευπαθής ομάδας αρκεί να τηρούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται αλλιώς τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Ο ένας από τους Διαμεσολαβητές από την Αγία Βαρβάρα εξήγησε πως πέτυχε η εκεί ένταξη των ΡΟΜΑ.
     Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Χατζητρακόσιας Νικόλαος ως πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων  με έγγραφα που παρουσίασε εξήγησε πως ο διαχωρισμός ξεκινάει από τις διαφορετικές εγκυκλίους που βγάζει το Υπουργείο Παιδείας για τα παιδιά των ΡΟΜΑ.
   Η Κουράση Χρυσούλα σαν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόσληψης της Παραβατικότητας τόνισε πως πρέπει  με την ύπαρξη αυτού του συμβουλίου  να αποστέλλουν προτάσεις, παρατηρήσεις  και στοιχεία για τα φαινόμενα παραβατικότητας που εντοπίζουν. 
 Ο Οικονομάκης Μιχάλης τοποθετήθηκε ως πρώην πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 5ου Δημοτικού αλλά και ως πρόεδρος των σχολείων στην προηγούμενη θητεία του στο Δ.Σ Άνω Λιοσίων. Έκανε ιστορική αναδρομή στις ενέργειες που είχαν γίνει ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με επαρκούς μαθητές το σχολείο εκείνη την εποχή. Έχει παρατηρήσει πως εδώ και χρόνια έχει πάψει ο έλεγχος που γινόταν στη διεύθυνση των νέων μαθητών αν τηρούνται τα όρια του σχολείου.  Τόνισε πως πρέπει  να γίνουν αλλαγές στα όρια των σχολείων μιας και στην περιοχή υπήρχε μεγάλη ανοικοδόμηση τα προηγούμενα χρόνια.   
  Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κρητικός Γιώργος ήταν ο πρώτος που μίλησε για λογαριασμό της διοίκησης του δήμου για το τι  γίνεται. Ο  βουλευτής Χαϊκάλης αναγκάστηκε να τον διακόψει για να του  υπενθυμίσει πως η διοίκηση του δήμου είναι αυτή που πρέπει να  δρομολογεί καταστάσεις και όχι να μένει στις διατυπώσεις.
  Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δρόλιας Θεοδόσης, σαν πρώην πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής Φυλής, τόνισε ότι τα  χρήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι σχολικές επιτροπές είναι λιγοστά. Οι πόροι αυτοί δεν επαρκούν ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν και προγράμματα ένταξης .
 Ο Γενικός Γραμματέας Αργυρόπουλος Αργύρης κωδικοποίησε όλα όσα συζητήθηκαν για να τα μεταφέρει και στο Δήμαρχο.
 Μια σύντομη παρέμβαση έκανε και ο πρώην αντιδήμαρχος Σαμόλης Βαγγέλης για τις προπάθειες και ενέργειες που έγιναν ώστε να κτιστεί το κτήριο του 5ου Δημοτικού .
  Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες της προέδρου Γονέων στους συμμετέχοντες . Ενώ πολλά θα κριθούν από τις απαντήσεις που θα πάρει ο σύλλογος την Τρίτη 17-3 από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, κ. Σπύρου στο προγραμματισμένο ραντεβού που έχει κλειστεί.
 Την εκδήλωση εκτός από τους δεκάδες γονείς παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαυροϊδάκος Ιωάννης  , Κούρκουλος Γιώργος και Σάββας Σάββας. Οι τοπικοί σύμβουλοι Άνω Λιοσίων Χριστοπούλου ΜαρίαΚαψή-Καπίρη Ευαγγελία ο τοπικός σύμβουλος και πρόεδρο του συλλόγου Πανοράματος΄Κοψαχείλης Δημήτρης. Επίσης οι πρόεδροι των συλλόγων Ζωφριάς Κωβαίου Ευαγγελία και Λίμνης Μιχαηλίδης Μιχάλης.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια