Με γοργούς ρυθμούς το έργο της αποχέτευσης στη Χασιά



                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματικότητα γίνεται, πέντε μήνες μετά την ανάληψη των ηνίων του Δήμου από τη νέα Διοίκηση, του Χρήστου Παππού  το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Χασιάς για την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης.
Οι μηχανές στις μπουλντόζες και τα χωματουργικά μηχανήματα έχουν πάρει φωτιά από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς  ρυθμούς  με τα συνεργεία να εργάζονται ακόμα και τα Σάββατα.
«Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων και αλλάζει ριζικά η μορφή της περιοχής. Πέρα από τη χρηστικότητα των αγωγών αποχέτευσης, ομβρίων και ύδρευσης θα υπάρξει και ανάπλαση. Θα επιστρωθούν οι δρόμοι με κυβόλιθους και θα τοποθετηθούν παραδοσιακά φωτιστικά ώστε να πάψει η εικόνα εγκατάλειψης και να υπάρξει εναρμόνιση
της  περιοχής με το κεντρικό παραδοσιακό τμήμα της Χασιάς» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή αγωγού αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων, καθώς και η αντικατάσταση των παλιών αγωγών ύδρευσης.
Ο αγωγός αποχέτευσης που κατασκευάζεται έχει μήκος 600 μέτρα και περικλείει τις οδούς Δήμου Αντωνίου - Αριστοτέλους - Ίωνα Δραγούμη και Κοιμήσεως Θεοτόκου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.560.000 Ευρώ και είναι εντεταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
«Πρόκειται  για μια καίρια παρέμβαση σε ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της Χασιάς αφού το υπέδαφος είναι πετρώδες ενώ σε κάθε έντονη νεροποντή η συγκέντρωση των νερών από το βουνό δημιουργεί πλημμύρες στην περιοχή Λιβάδι» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Χασιάς Σπύρος Μπρέμπος .

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου κ. Αργυρόπουλου στο Θανάση Σχίζα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια