ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγου Τσιγγάνων «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» Ζεφυρίου

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 6 ΖΕΦΥΡΙ
                           

        


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



«ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ»


Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό βίας και τραυματισμού αστυνομικού στο Ζεφύρι, εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι Τσιγγάνοι του Ζεφυρίου καταδικάζουμε κάθε ενέργεια βίας στην περιοχή και καλούμε τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία να μην πέσουν στην παγίδα κάποιων για στοχοποίηση της περιοχής μας.

Εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι του Ζεφυρίου, Τσιγγάνοι και μη Τσιγγάνοι, με τη βοήθεια του Δήμου, της Περιφέρειας και άλλων φορέων μπορούμε με κοινωνικές παρεμβάσεις να αποφύγουμε τη γκετοποίηση που είναι αρνητική τόσο για τους ίδιους τους Τσιγγάνους όσο και για το σύνολο του Ζεφυρίου.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να διενεργεί στο Ζεφύρι όλους εκείνους τους ελέγχους πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, όπως και σε κάθε άλλη περιοχή της
χώρας. Περιστατικά απρόκλητης επίθεσης εναντίον αστυνομικών, πόσο μάλλον όταν αυτές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι καταδικαστέα και κάνουν μεγάλη ζημιά στην προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής και της κοινωνικής ένταξης των Τσιγγάνων.

Ο Σύλλογος Τσιγγάνων «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» Ζεφυρίου εκφράζει τις ευχές του στον τραυματία αστυνομικό για ταχεία ανάρρωση και δεσμεύεται για  πρωτοβουλίες ανάδειξης και αντιμετώπισης του θέματος της οπλοφορίας και οπλοχρησίας στην περιοχή μας.


Ο Σύλλογος κάνει έκκληση σε όλη την τοπική κοινωνία του Ζεφυρίου να μην πέσει στην παγίδα στοχοποίησης όλων των Τσιγγάνων λόγω του απαράδεκτου περιστατικού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια