Ζητούνται οικόπεδα για ... σκουπίδια;;;


30/12/2014
Η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής γύρω από το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων κινείται με τρόπο όπου προκύπτουν ερωτήματα τα οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθούν. Επίσης όμως θα πρέπει να δούμε σε ποια σημεία η παράταξη της κας Δούρου έχει δίκιο ώστε να μελετά και να προχωρά σε διάλογο με τους φορείς και τους πολίτες για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

1) Δικαιώνεται η νέα ηγεσία της Περιφέρειας καθώς όλοι ακούγαμε ότι η Φυλή δε χωράει πλέον άλλα σκουπίδια το κύτταρο έχει κορεστεί  και δεν υπάρχει χρόνος πρέπει να λυθεί το θέμα. Από που φαίνεται ότι έχει κορεσθεί;;; Τα σκουπίδια πηγαίνουν κανονικά εκεί και συνεχίζει το κύτταρο να δέχεται τόνους απορριμμάτων.

Ερώτημα 

Θα προχωρήσει η Περιφέρεια σε μίσθωση γης στη Φυλή προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να προχωρήσει στο σχεδιασμό της για τη διαχείριση των απορριμμάτων;;;
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η νέα εκτελεστική επιτροπή  του ΕΔΣΝΑ αποτελείται από τη συμπολίτευση και την Αντιπολίτευση του Δήμου άρα έτσι επιδιώκεται συναίνεση στη διαχείριση και ένα μεγάλο μέτωπο κλείνει.

2)  Με απόφασή της την οποία είχε προαναγγείλει η Ρένα Δούρου  για την ανατροπή του σχεδίου των 4 ΣΔΙΤ  προχώρησε εχθές στην ακύρωση των διαγωνισμών για  τις Μονάδες Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ.
Η νέα Περιφερειάρχης έχει μιλήσει για νέο σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ερώτημα
Πόσο θα κόστιζε ο τόνος με τη διαδικασία  των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ;; 
Υπολογίζεται γύρω στα 65 ευρώ ο τόνος  ενώ με το παρόν σύστημα γύρω στα 40 ευρώ ο τόνος;;;

Ένα τελευταίο ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι αν  υποθέσουμε ότι σωστά σκέφτεται η νέα Περιφερειάρχης η  Διαλογή στην πηγή πως αλλά κυρίως σε τι βάθος χρόνου θα επιτευχθεί;;;   Ο Νέος σχεδιασμός ναι αλλά πότε θα ολοκληρωθεί;;; 

Το μόνο που πρέπει ίσως να κρατήσει κανείς είναι  ότι η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής κερδίζει χρόνο επεκτείνοντας πιθανόν τους χώρους απόθεσης απορριμμάτων στη Φυλή αλλά από την άλλη κάποια στιγμή θα βρεθεί μπροστά στην τελική επιλογή που θα πρέπει να προχωρήσει γιατί κινδυνεύει να καταλήξει  σύγχρονο γεφύρι της Άρτας , στοιχειωμένο όπως το κανονικό γεφύρι.

- See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=14579#sthash.GZHppish.dpuf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια