Καζάνι που βράζει το Ζεφύρι. Έτοιμοι να εκραγούν οι κάτοικοι, ζητούν προστασία.



Ζεφύρι, εγκληματικότητα, παραβατικότητα, τσιγγάνοι, αγανάκτηση, κάτοικοι, δήμος Φυλής



    Ένα βήμα πριν ανάψουν το φιτίλι και μετατρέψουν σε πυριτιδαποθήκη του Ζεφυρίου την περιοχή που εκτείνεται κάτω από την Αττική οδό, βρίσκονται οι κάτοικοί της, οι οποίοι καταγγέλλουν κάθε λογής αρμόδιο για εγκατάλειψη και αδιαφορία. «Όσοι ζούμε στο κομμάτι μετά την Αττική οδό προς Μενίδι αισθανόμαστε ως άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού, αφού δεν φτάνει πως έχουμε τα σπίτια μας μέσα στις τσιγγάνικες περιοχές, είμαστε απολύτως απροστάτευτοι» τονίζουν και δηλώνουν ότι το μαχαίρι έχει φτάσει πλέον στην πληγή…
Μέσα στον τρόμο, εξαιτίας των κρουσμάτων κλοπών και βίας που έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους δέκα με δώδεκα μήνες, βρίσκονται οι κάτοικοι που ζουν στο κάτω τμήμα της Αττικής οδού προς το Μενίδι. Ακόμα και μέρα – μεσημέρι, γυναίκες της περιοχής γίνονται θύματα επιθέσεων από τσιγγανόπουλα ηλικίας μόλις 15 – 18 ετών, τα οποία δε διστάζουν να τις χτυπήσουν και να τις πετάξουν στο δρόμο, προκειμένου να τους αποσπάσουν τη τσάντα ή τα χρυσαφικά τους.
«Το τρίγωνο που περικλείει τις οδούς Βάρδαλη, Αγίου Φανουρίου, Βύρωνος καθώς και η Αττική οδός είναι το τρίγωνο του «τρόμου». Έχουν σύρει γυναίκες στο δρόμο, τους έχουν σπάσει χέρια και πόδια, τις έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Μιλάμε για παιδιά από 15 έως 18 ετών, τα οποία
έχουν σακατέψει τον κόσμο του Ζεφυρίου» λέει η Στέλλα, κάτοικος της περιοχής, την οποία έχουν επιχειρήσει να κλέψουν αρκετές φορές.
«Τη μια από αυτές τους έπιασαν μέσα στο σπίτι, στην είσοδο. Είναι γείτονες, τους γνωρίζουμε. Οι αστυνομικοί δεν μας άφησαν να τους κάνουμε μήνυση γιατί, όπως μας είπαν, δεν είχε νόημα. Θα τους πήγαιναν στο αυτόφωρο και μετά θα έβγαιναν. Και βέβαια δεν μπόρεσαν να μου εγγυηθούν ότι δε θα ξανάρθουν να μας κλέψουν».
Η έλλειψη προστασίας και ασφάλειας που βιώνουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι το μεγάλο τους πρόβλημα. Δεν τους πειράζει που ζουν ανάμεσα σε τσιγγάνους αλλά ότι κανείς – νόμος, αστυνομία, κράτος, δήμος – δε κάνει τίποτε για να τους προστατέψει. Μηδέ εξαιρουμένου του τοπικού αστυνομικού τμήματος Ζεφυρίου.
«Μας λένε από το τμήμα ότι δεν έχουν περιπολικά ή καύσιμα ή προσωπικό. Εμένα μια φορά μου είπαν ότι τους έχουν απαγορέψει να πηγαίνουν από την Αττική οδό και κάτω. Μόνο το 100 μπορούμε να πάρουμε να έρθει» αναφέρει η Γεωργία, που μένει λίγα στενά παρακάτω.
Μας αποτρέπουν να κάνουμε μηνύσεις…
Ο φόβος που βιώνουν οι κάτοικοι στο συγκεκριμένο τμήμα του Ζεφυρίου δεν μπορεί να περιγραφεί, όπως άλλωστε και το θάρρος που επιδεικνύουν, κάθε φορά που πηγαίνουν να
Περισσότερα
Πηγή:   http://hellasallnews.eu/%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B6%CE%B5%CF%86%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-2/ 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. i moni lysi einai na kukloforoume me opla k karampines m fainetai! gyftos k sfaira!etsi tous aksizei!egw eipa stous astynomikous oti tin epomeni tha skotwsw k i apantisi tous itan oti nomizeis arkei na min vrethei!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή