Η Δήμου στην επιτροπή πολιτισμού αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΩΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η Σταυρούλα Δήμου  θα εκπροσωπεί τη Δυτική  Αττική στην επιτροπή αθλητισμού - πολιτισμού με την υπ. Αριθμ. απόφαση 428/2014 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και σύμφωνα με το άρθρο 164 του νόμου 3852/10. Σύμφωνα με την απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο μεταβιβάζει στην ανωτέρω επιτροπή τις αρμοδιότητές του στους τομείς πολιτισμού- αθλητισμού και ειδικότερα:
1.       Τη συμμετοχή σε προγράμματα πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της περιφέρειας και των δήμων.
2.       Το συντονισμό δράσεων των πολιτιστικών φορέων της περιφέρειας.
3.       Την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων υπερτοπικής σημασίας.
4.       Τη θέσπιση βραβείων, χορηγιών και άλλων μέσων για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των
γραμμάτων και των τεχνών με παράλληλη εποπτεία και ενίσχυση συλλόγων και φορέων που επιδιώκουν αντίστοιχους σκοπούς.
5.       Την κοινή οργάνωση με τοπικούς φορείς πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς κα τη διάδοσή της στους νέους.
6.       Τη σύσφιξη σχέσεων της περιφέρειας με τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις αποδήμων, που εκπροσωπούν πανελλαδικά ή διεθνώς όλους τους απόδημους.
7.       Την υλοποίηση αθλητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού και τη γενική γραμματεία αθλητισμού, αθλητικούς συλλόγους, δήμους καθώς και με άλλους φορείς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.
8.       Την άσκηση εποπτείας επί των εθνικών αθλητικών κέντρων, που καθορίζονται με απόφαση των υπουργών εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και πολιτισμού και τουρισμού.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια