Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός στις δομές αλληλεγγύης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Στη διανομή περίπου εκατό τόνων τροφίμων σε 54 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, προχώρησε σήμερα η «Αλληλεγγύη για όλους» στο χώρο της αποθήκης των ΚΤΕΟ Μάνδρας, που παραχώρησε η Περιφέρεια Αττικής για το σκοπό αυτό. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά:
«Σήμερα, στην πατρίδα μας υπάρχουν δύο πραγματικότητες. Η μία, είναι εκείνη της πολιτικής σήψης. Και η άλλη είναι εκείνη της αλληλεγγύης. Η περιφέρεια Αττικής εγγράφεται στη δεύτερη
και αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη με τρόπο έμπρακτο και συγκεκριμένο. Ειδικά μάλιστα σε τούτη την περίοδο που σοβεί η ανθρωπιστική κρίση.
Στόχος μας είναι να γίνει η Περιφέρεια ανάχωμα της κρίσης, μέσα από τη συγκεκριμένη στήριξη των πολιτών. Είτε πρόκειται για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των πολιτών, είτε για τη στήριξη δράσεων αλληλεγγύης όπως η σημερινή.  
Γιατί η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι αόριστη έννοια αλλά συγκεκριμένη δράση. Με χειροπιαστά αποτελέσματα. Όπως αυτά εδώ, σήμερα, στη Μάνδρα. Γιατί εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την πολιτική: ως δέσμευση που παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας».

Για περισσότερες πληροφορίες:
Twitter: @renadourou


Το Γραφείο Τύπου, 20/12/14

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια