ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

                                                   
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε σύσκεψη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την ανάπλαση της Δυτικής Αττικής, ο Χρήστος Παππούς
Σε σύσκεψη, υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος  Γιάννη Μανιάτη, για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) Δυτικής Αθήνας συμμετείχε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Το σχέδιο εκπονεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), στο οποίο ο Δήμος Φυλής εκπροσωπείται, από τους Αντιδημάρχους  Θανάση Σχίζα και Γιάννη Μαυροειδάκο, οι οποίοι και συμμετείχαν στη συνάντηση. 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη βελτίωση του προσχεδίου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με σκοπό να υπογραφεί, το συντομότερο, από τους αρμόδιους Υπουργούς η σύνταξη ενός κοινού –συμφωνημένου κειμένου  ώστε να μπορεί ο ΑΣΔΑ να διεκδικήσει, για πρώτη φορά, χρηματοδότηση για την Αστική Παρέμβαση και από άλλες επιπρόσθετες πηγές, εκτός του ΕΣΠΑ.
«Έχω στείλει στους συναρμόδιους υπουργούς ένα σχέδιο συνολικής παρέμβασης για τους
Δήμους της Δυτικής Αθήνας και θέλω να παρακαλέσω να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες σας συντονισμένα, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα μια συνολική παρέμβαση που θα μας δώσει τη δυνατότητα και χρηματοδότησης των επιμέρους δράσεων» υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Υπουργός Περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης μετέφερε στον κ. Μανιάτη την αγωνία των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας αλλά και την προσπάθεια που καταβάλουν για την αναβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών και διαβεβαίωσε πως φορέας υλοποίησης του ΣΟΑΠ μπορεί  να είναι, κατά 100%, ΑΣΔΑ.
«Έχουμε τη δυνατότητα, τις υποδομές, την επάρκεια και το ανθρώπινο δυναμικό να είμαστε ο φορέας υλοποίησης. Μην βλέπετε το ΑΣΔΑ ως οκτώ Δήμους, να μας βλέπετε ως ένα Δήμο» είπε ο κ. Παχατουρίδης αποσπώντας τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μανιάτη.

Την Τρίτη έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με το Γενικό Διευθυντή του ΑΣΔΑ κ. Μόσχο  Διαμαντόπουλο, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες για το ΣΟΑΠ Φυλής, καθώς ο Δήμος Φυλής εστιάζει τις δράσεις του ΣΟΑΠ στο Πάρκο Πόλης και επιδιώκει να τις συνδυάσει με την προσπάθεια απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια