Τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρη Μπουραϊμη στο δημοτικό συμβούλιο, κατά την συζήτηση του Σχεδίου Προϋπολογισμού για το 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, τονίσαμε πως οι επιλογές του λαού είναι πάντα σεβαστές καθώς και ότι το μάθημα που ο λαός θέλει να μάθουμε, θα το μάθουμε. Είπαμε, επίσης, τότε – κάτι που επιβεβαιώνεται διαρκώς - ότι οι κ.κ. Παππούς και Σάββας αναλαμβάνουν τις τύχες του δήμου και τους ευχηθήκαμε κάθε επιτυχία στην κοινή τους προσπάθεια.
Αυτή η ιδιότυπη συνδιοίκηση απεδείχθη με τον καλύτερο τρόπο και σήμερα, κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, από την τοποθέτηση που έκανε ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών.
Θέλω, ωστόσο, να σημειώσω κάτι: καμία πλειοψηφία δεν κατέχει το αλάθητο, γιατί δεν υπάρχει αλάθητο. Το ίδιο και καμία μειοψηφία.
Για να συνταχθεί αυτός ο προϋπολογισμός και συνεπώς να ψηφιστεί, έπρεπε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να απαντήσει, αν γνωρίζει ότι έχουν μπει στο δήμο, πολύ συγκεκριμένα και πολύ σοβαρά έγγραφα. Έγγραφα από τα οποία προκύπτει
ότι δεν μπορεί αυτός ο Προϋπολογισμός να ισοσκελιστεί.
Συγκεκριμένα υπάρχουν:
  • Έγγραφο, με ημερομηνία 9/9/2014 και αριθμό πρωτοκόλλου 33703 του Υπουργείου Εσωτερικών προς τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων
  • Έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, τμήμα Οικονομικής Διεύθυνσης και Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, με ημερομηνία 20/10/2014 και αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠ 494, με θέμα οφειλές του δήμου Φυλής προς το ελληνικό δημόσιο.
  • Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (Τμήμα Παρακολούθησης και Επεξεργασίας Οικονομικών Στοιχείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης) προς το δήμο Φυλής, με ημερομηνία 27/10/2014 και αριθμό πρωτοκόλλου 41610, με θέμα «Σχέδιο Προϋπολογισμού του δήμου Φυλής για το 2015 – Αναγκαίες προσαρμογές
  • Έγγραφο με ημερομηνία 30/10/2014 και ΑΠ 1858 του Υπουργείου Εσωτερικών (Παρατηρητήριο) προς το δήμο Φυλής που ζητά διευκρινίσεις σχετικά με το σχέδιο Προϋπολογισμού 2015.
Θα ήταν καλό και χρήσιμο, επειδή όλοι θεωρητικά συμμετέχουν, να είχαν δοθεί αυτά τα έγγραφα στην οικονομική επιτροπή.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν συζητήθηκε το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων, κανένας δημοτικός σύμβουλος που σέβεται τον εαυτό του και δε θέλει να πάει στα δικαστήρια, δεν μπορεί να ψηφίσει αυτόν τον προϋπολογισμό. Επισημαίνουμε ότι είναι σοβαρά ποινικά αδικήματα η απόκρυψη εσόδων και η απόκρυψη υποχρεώσεων, τα οποία αν φτάσουν στο δικαστήριο, μπορεί να τον καταδικάσουν αμετάκλητα.
Συνεπώς, λοιπόν, κανείς δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος γνωρίζει το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να ψηφίσει το συγκεκριμένο Προϋπολογισμό.
Με αυτή την έννοια, η παράταξή μας, η οποία γνωρίζει το περιεχόμενο των εγγράφων, δεν μπορεί να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό, διότι πραγματικά θεωρεί ότι δε θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Θέλουμε, ωστόσο, ο δήμος να λειτουργήσει και έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να λειτουργήσει, όταν καταθέτει την αλήθεια. Κατά τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια δυσκολεύτηκε τον πρώτο χρόνο, όταν εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός στο τέλος του 2011, προχώρησε με αισθητή βελτίωση το 2012, παρότι καταγγέλθηκε και τα δυο προηγούμενα χρόνια, από την παράταξη του Σάββα Σάββα ενώ το 2013 προχώρησε κανονικά. Κυρίως, όμως, στάθηκε όρθιος.
Εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι δε θα κάνουμε καμία καταγγελία και έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι θα μπορούσαμε να τον ψηφίσουμε, αν η συζήτηση γινόταν σε πραγματικό επίπεδο.
Επιπλέον, αν λέγατε την αλήθεια, ότι ο δήμος έχει αυτά τα έσοδα και αυτές τις υποχρεώσεις, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα. Θα μπορούσαμε, δηλαδή, να κατοχυρώσουμε τους υπαλλήλους και τις υποχρεωτικές και ανελαστικές δαπάνες, τις οποίες και ψηφίζουμε. Ψηφίζουμε τις υποχρεώσεις του δήμου προς τους υπαλλήλους και εννοούμε όλους τους υπαλλήλους.
Θέλω στο σημείο αυτό, να πω mea culpa για το ραδιόφωνο, διότι δεν προχώρησαν, όπως θα έπρεπε, οι επιλογές μας ως διοίκηση. Θα πρέπει, ωστόσο, να ληφθεί μια απόφαση τι θα γίνει τελικά με αυτούς τους ανθρώπους, αν θα πάμε ή όχι στα δικαστήρια και που ακριβώς θα πάμε με το ραδιόφωνο.
Μιλάμε, λοιπόν, για τους υπαλλήλους του Ξένιου, τις υποχρεώσεις στους υπαλλήλους που έρχονται από το παρελθόν και όλες τις ανελαστικές δαπάνες. Πρέπει να ξέρετε, επίσης, ότι επειδή λέγονται πολλά για την ιδιοκτησία, ο δήμος αυτός χρωστά ακόμα σε ιδιοκτήτες γύρω στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Να δώσουμε 10 εκατομμύρια ευρώ, μέσα σε τέσσερα χρόνια, στους ιδιοκτήτες είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ένας δήμος, με τα δικά μας χαρακτηριστικά.
τευση﷽﷽﷽﷽﷽ντιπολικτισταθμιστικά. παρ


Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όταν ένας δήμος προχωρά, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να κοιτά κατάματα την πραγματικότητα.
Πιστεύουμε ότι ο δήμος μπορούσε να κάνει έναν πραγματικό Προϋπολογισμό, παγώνοντας όσα έρχονταν από τις δημοτικές επιχειρήσεις, διότι έχουν αντισυνταγματικό υπόβαθρο. Θα μπορούσε να ξεκινήσει μια διαδικασία, ακόμα και αν χρειαζόταν να καθυστερήσει την κατάθεση του Προϋπολογισμού αλλά ουσιαστικά θα έλυνε το πρόβλημα και θα στεκόταν όρθιος.
Τώρα, φοβόμαστε ότι ο δήμος μπαίνει σε μια μεγάλη περιπέτεια. Ευχόμαστε στο δήμαρχο Χρήστο Παππού, ο οποίος φέρει την υπογραφή άρα και την ευθύνη – ο κύριος Σάββας, δυστυχώς για αυτόν, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη παρότι φορά το μανδύα της συνδιοίκησης – η επιλογή που έχει κάνει να αποδειχθεί σωστή και να τα καταφέρει.
Η μοναδική επιλογή, ωστόσο, που αφήνει σε εμάς είναι η καταψήφισή του.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια