ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:να ξεκινήσει από 1/1/2015 η διαδικασία των έργων αποκατάστασης - ανάδειξης εντός του χώρου του ΧΥΤΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ για την ακύρωση των τεσσάρων διαγωνισμών με αντικείμενο την κατασκευή και λειτουργία των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων στις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής, αποτελεί δικαίωση του σκληρού αγώνα που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, ως δημοτική αρχή Φυλής, από κοινού με το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους του δήμου.
Η προσφυγή στο ΣτΕ, με την οποία ο δήμος Φυλής ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις για την κατασκευή των εργοστασίων ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή
και ελληνική νομοθεσία αποτέλεσε το αποκορύφωμα αυτού του αγώνα. Ένας αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου να απαλλαγεί η περιοχή από τον εφιάλτη που ζει και να διαγράψει διαφορετική πορεία στο μέλλον.
Τα έργα διαχείρισης αποβλήτων και, ιδιαίτερα, οι μεγάλοι χώροι διάθεσης και υγειονομικής ταφής, όπως της Φυλής, είναι σύνθετα έργα με βαθύ κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είναι έργα που δημιουργούν τοπικές και υπερτοπικές επιπτώσεις, τόσο κατά τη λειτουργία τους, όσο και πολλά χρόνια μετά από αυτήν.
Για το λόγο αυτό, πρέπει να προετοιμάζονται προσεκτικά, να σχεδιάζονται με τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές και να υλοποιούνται με την επίβλεψη και αυστηρή παρακολούθηση των τοπικών κοινωνιών. Επίσης, να έχουν χρονοδιάγραμμα λειτουργίας και αποκατάστασης και να διαμορφώνονται ώστε να συνεισφέρουν στην τοπική κοινωνία, τουλάχιστον τόσα, όσα αφαιρούν από την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών που τις φιλοξενούν.
Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου φαίνεται ότι υλοποιούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στις ενέργειές τους προς αυτή την κατεύθυνση.
Ως ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εμμένουμε στη γνωστή και εκφρασμένη, από καιρό, θέση μας: να ξεκινήσει από 1/1/2015 η διαδικασία των έργων αποκατάστασης - ανάδειξης εντός του χώρου του ΧΥΤΑ, του πέριξ ζωτικού του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μεγάλο τμήμα της οποίας αφορά, κατά κύριο λόγο, το δήμο μας.
Θέλουμε, από το κράτος, θεσμοθετημένα αντισταθμιστικά έργα βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.



Καλή χρονιά με υγεία, ελπίδα και προοπτική

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια