ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ – ΧΡΕΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ψέματα, ψέματα, ψέματα.... από τη διοίκηση του δήμου Φυλής»


Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι η ταφόπλακα της περιοχής έχει θητεία και έχει ονοματεπώνυμο: 2007 – 2010, δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς. Τη συγκεκριμένη τετραετία βεβαιώθηκαν χρέη του δήμου Άνω Λιοσίων στη ΔΟΥ Άνω Λιοσίων, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μαζί με πρώην και νυν συνεργάτες του στο δημοτικό συμβούλιο, αντιμετωπίζει κατηγορητήρια στα ποινικά και διοικητικά δικαστήρια, ακριβώς  για την πρώτη του θητεία ως δήμαρχος 2007-2010.

Στον Καλλικρατικό δήμο Φυλής δεν υπήρξε οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση
από τους πρώην δήμους Φυλής και Ζεφυρίου, η οποία δεν είχε ρυθμιστεί.
Στον πρώην δήμο Άνω Λιοσίων, οι διοικήσεις των Νίκου Παπαδήμα και Βαγγέλη Χριστοφιλάκη δεν άφησαν, επίσης, κανένα χρέος που δεν είχε ρυθμιστεί.
Χωρίς ρύθμιση έμειναν μόνο τα χρέη επί δημαρχίας Χρήστου Παππού στο δήμο Άνω Λιοσίων την τετραετία 2007-2010. Χρέη από τις δημοτικές επιχειρήσεις που έκλεισαν το 2008 και βεβαιώθηκαν το 2010 αλλά και χρέη από τον ίδιο το δήμο Άνω Λιοσίων, τα οποία εξόφλησε η διοίκηση του Δημήτρη Μπουραίμη (2011-2014)

Ο πρώην δήμος Φυλής έφερε στο νέο, ενιαίο δήμο, περίπου τα μισά από τα έσοδα της τριετίας που πέρασε, δηλαδή περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ (αντισταθμιστικά και ληξιπρόθεσμα). Δεν έφερε κανένα χρέος.

Αντίθετα, βρήκε τεράστια χρέη, μεταξύ των οποίων και 40 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, τα οποία και ξεχρέωσε. Όταν, λοιπόν, η διοίκηση του Χρήστου Παππού «κόπτεται» για τα έσοδα και ισχυρίζεται ότι το νερό είναι ανταποδοτικό και όχι χρεωστικό, πρέπει να εξηγήσει στους δημότες γιατί χρωστούσε τόσα πολλά λεφτά από την ύδρευση. Όπως και να εξηγήσει που πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία πλήρωναν οι κάτοικοι, αφού δεν αποδίδονταν στην ΕΥΔΑΠ.

Πράγματι, ο δήμος Φυλής αντιμετωπίζεται σήμερα με ανυποληψία από την κεντρική διοίκηση. Ανυποληψία που δημιούργησε η πολιτική του «βερεσέ». Η πολιτική των έργων – μαϊμού, με μεγάλες ταμπέλες και καμία χρηματοδότηση. Η πολιτική που έκανε η διοίκηση του δημάρχου Άνω Λιοσίων την τετραετία 2007 – 2010 και διόγκωσε τα χρέη του δήμου.

Όσον αφορά στο έργο του Δημήτρη Μπουραϊμη στον πρώην δήμο Φυλής, ευχόμαστε πραγματικά η σημερινή δημοτική αρχή, στη θητεία των πέντε ετών που της αναλογεί, να κάνει το 1/3 από ότι έγινε στο συγκεκριμένο δήμο τα προηγούμενα 12 χρόνια. Εξάλλου, κριτήριο στη δημοκρατία είναι ο λαός και ο λαός της δημοτικής κοινότητας Φυλής επιβράβευσε αυτό το έργο με συντριπτικά ποσοστά και κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Καλό θα είναι, η νέα διοίκηση να μάθει να σέβεται αυτήν την επιλογή.

Αν και δεν είμαστε βέβαιοι ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου Φυλής θα καταφέρει να ολοκληρώσει την πενταετία, της ευχόμαστε να κρατήσει όρθιο το μεγάλο μας δήμο, όπως στάθηκε όρθιος την προηγούμενη τριετία, όταν στο δημοτικό συμβούλιο είχαν την πρώτη ευθύνη τα στελέχη της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, με δήμαρχο το Δημήτρη Μπουραϊμη.


Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια