Ξεχωριστό λεωφορείο για τους τσιγγάνους λόγω κλοπών

Πόλη της Βόρειας Ιταλίας, μετά την πρόταση του Δημάρχου τής για την δημιουργία ξεχωριστής γραμμής λεωφορείου για τους Τσιγγάνους που ζουν στην περιοχή.


ΣΧΟΛΙΟ:  Γιατί όχι και σε Μενίδι - Λιόσια - Ζεφύρι - Ασπρόπυργο;


Η πρόταση για την δημιουργία δρομολογίου, μόνο για τσιγγάνους, ετέθη στο δημοτικό συμβούλιο της ιταλικής πόλης Borgaro, που βρίσκεται κοντά στο Τορίνο, με αφορμή τις ληστείες που γίνονται στην γραμμή 69.

"Δύο γραμμές. Μία για εμάς και μία για αυτούς", είπε ο Claudio Gambino, Δήμαρχος και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

"Θα το συζητήσω με την αστυνομία. φαίνεται πως υπάρχει μόνο μία λύση και είναι αυτή, αφού θα
λυθεί το πρόβλημα χωρίς να χάσει κανείς κάτι", σημείωσε.

Η πόλη των 13.000 κατοίκων, που βρίσκεται στα Βόρεια του Τορίνο, αντιμετωπίζει πρόβλημα κλοπών στη λεοφωρειογραμμή 69, που ονομάζεται και αλλιώς "λεωφορείο των Τσιγγάνων", αφού χρησιμοποιείται κυρίως από Τσιγγάνους, που μεταφέρονται μέσω του περιφερειακού του Τορίνο από το αεροδρόμιο στον καταυλισμό τους, όπου κατοικούν 1500 άτομα.

Οι επιβάτες του λεωφορείου καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει, πολλές φορές, θύματα κλοπών και σωματικής βίας, ενώ ενός κοριτσιού του κούρεψαν τα μαλλιά.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν η κλοπή ενός κινητού από μία 13χρονη, ο πατέρας της οποίας πήγε στο Δημαρχείο, ζήτησε συνάντηση με τον Δήμαρχο και του έθεσε το πρόβλημα.

Μάλιστα ο Ιταλός δημοσιογράφος της La Stampa, Massimo Gramellini, υπερασπίστηκε στο editorial της εφημερίδας την απόφαση του Δημάρχου, σημειώνοντας πως δεν είναι φυλετικό "apartheid", αφού συνδέεται με θέμα νομιμότητας.

"Για πολύ καιρό η γραμμή 69 ήταν εφιάλτης για τους κατοίκους του Borgaro," σημειώνει.

"Αντικρούω κάθε κατηγορία για ρατσισμό", τονίζει και ο Gambino. "Δεν είναι ξενοφοβία αλλά θέμα ασφάλειας και νομιμότητας", συμπληρώνει.

Πάντως σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, ο Δήμαρχος, κατά την κατάθεση της πρότασής του καταχειροκροτήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
πηγή:http://enimerosifylis.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια