Ολοκληρώνεται η κατασκευή του βρεφονηπιακού Σταθμού της Ζωφριάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώνεται στο τέλος του 2014 η κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού Σταθμού της Ζωφριάς

Αυτοψία στις εγκαταστάσεις του υπό ανέγερση βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας Ζωφριάς πραγματοποίησε την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Φυλής κ. Αθανάσιος Σχίζας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εκτέλεσης των έργων.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο συγκρότημα βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών το οποίο θα δώσει ανάσα σε δεκάδες οικογένειες, ενώ διαθέτει και ειδική πτέρυγα για
την φύλαξη ΑΜΕΑ απ΄ την βρεφική έως την προσχολική ηλικία.. Η προβλεπόμενη δυναμικότητα αφορά τη φιλοξενία 120 παιδιών συνολικά. Συγκεκριμένα θα φιλοξενηθούν 24 βρέφη , 66 νήπια και 30 νήπια ΑΜΕΑ και για τη φροντίδα τους θα απασχοληθούν 36 άτομα. Το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στο Δήμο στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν στον κ. Σχίζα οι επιβλέποντες μηχανικοί και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας ΔΑΜΩΝ Α.Τ.Ε.
«Το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι να διασφαλίσουμε την  λειτουργία του συγκροτήματος μέσα στο 2015, με την έκδοση των σχετικών αδειών από τα συναρμόδια υπουργεία, την επίπλωση των χώρων αλλά και τη στελέχωσή  του με το αναγκαίο προσωπικό» επεσήμαναν ο κ. Σχίζας, αλλά κι ο Πρόεδρος των Παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων  κ. Παναγιώτης Καμαρινόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε το έργο κατά τη διάρκεια της αυτοψίας του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων.
Το νέο στολίδι της Ζοφριάς είναι βιοκλιματικό, δηλαδή έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη χρήση ανανεώσιμων πηγών. Διαθέτει πολλαπλούς χώρους απασχόλησης, αναψυχής και ξεκούρασης για τα παιδιά, γκαράζ, ειδικό χώρο για τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια, ενώ προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στην ταράτσα αλλά και «ταρατσόκηπος».
Το έργο είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττικής 2007-2013, το κόστος του έχει προϋπολογιστεί στα 3.136.500 Ευρώ  και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, εθνικούς πόρους και πόρους του Δήμου Φυλής.
«Η βασική μας προτεραιότητα είναι τα παιδιά. Αυτό το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε σε επίπεδο μελετών στην προηγούμενη θητεία μας. Είναι πολύ σημαντικό για μας να το ολοκληρώσουμε άμεσα χωρίς άλλες καθυστερήσεις» υπογράμμισε ο κ. Σχίζας στην επιβλέπουσα μηχανικό του Δήμου κ. Ευγενία Καραμπίνη.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια