Στηρίζει το έργο του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» ο Δήμος Φυλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στηρίζει το έργο του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» ο Δήμος Φυλής
Με επισημότητα τελέστηκε, την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Κέντρο κοινωνικής φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, «Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη», παρουσία των γονέων των ατόμων με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στο Κέντρο. Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν η Αναπληρώτρια Δήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, κα Τζένη Μπάρα και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, κ. Νίκος Χατζητρακόσιας.
Στον χαιρετισμό που απηύθηνε αμέσως μετά τον αγιασμό, η κα Μπάρα εξήρε το έργο που επιτελείται στο «Εργαστήρι». «Το έργο σας είναι σημαντικό και η αγκαλιά σας τεράστια για τους ανθρώπους που φιλοξενείτε εδώ. Είναι σίγουρο ότι τους εξασφαλίζετε μια αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση κι είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Ευελπιστούμε να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε ότι
καλύτερο στους ανθρώπους που το δικαιούνται και το αξίζουν», τόνισε η κα. Μπάρα.
Την ευχή να επιτευχθούν οι στόχοι του «Εργαστηρίου» εξέφρασε από την πλευρά του ο κ. Χατζητρακόσιας. «Πέρα από την ιδιότητά μου, ως μέλος της Δημοτικής Αρχής, έρχομαι από ηθική υποχρέωση ως φίλος, σε συνανθρώπους που η διαφορετικότητά τους μας ενώνει. Χαίρομαι γιατί σήμερα απέκτησα 100 φίλους και αποκτήσατε έναν ακόμα. Οι στόχοι σας, με την ευλογία του Θεού, να επιτευχθούν», ευχήθηκε ο κ. Χατζητρακόσιας.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του «Εργαστηρίου» ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής για το έργο του Κέντρου και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία που υπάρχει, διαχρονικά, από την εγκατάσταση του Κέντρου στα Άνω Λιόσια.
Αμφότεροι οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι, κα Μπάρα και κ. Χατζητρακόσιας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση συνεργασίας της Προέδρου του δ.σ. του «Εργαστηρίου», κας Μαρίας Τουρκοχωρίτη και της Αντιπροέδρου, κας Ζωής Κοντογιάννη, δεσμεύθηκαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να συνδράμουν το έργο του.

Το «Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη» παρέχει τις υπηρεσίες του σε 97 νέους και νέες με μέση και ελαφρά νοητική υστέρηση, άνω των 18 ετών, ενώ στις τρεις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης φιλοξενούνται 27 ΑμΕΑ. Ένα στάδιο πριν τη λειτουργία της βρίσκεται και η 4η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια