Παρούσα στον εορτασμό της Ιεράς Μονής Παναγίας Κανάλας η Δημοτική Αρχή

                                               
                                       
                                                                                   Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με λαμπρές τιμές και την ευλαβική συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε η Ιερά Μονή της Παναγίας Κανάλας κατά το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσε το «παρών» ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Χασιάς κι  εκπρόσωποι μαζικών και πολιτιστικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.
Την παραμονή της γιορτής το απόγευμα το Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου εψάλη Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος χοροστατούντος  του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Μακαρίου και εν συνεχεία ακολούθησε η μεγαλόπρεπη λιτάνευση της εικόνας με μπροστάρη τη φιλαρμονική
του Δήμου Φυλής.
Το πρωί της  Κυριακής εψάλη ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Μακαρίου. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε μεγάλος αριθμός Αρχιερέων,  από πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ο εορτασμός της Παναγίας Κανάλας όπως κάθε χρόνο και τις δύο βραδιές περιλάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με δημοτικούς και ποντιακούς χορούς και κορυφαίους  καλλιτέχνες.

Φιλόξενος οικοδεσπότης όπως πάντα ο Μητροπολίτης της Παναγίας  Κανάλας Δωρόθεος, ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις  και καλωσόρισε τον νέο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, επισημαίνοντας πως εδώ και χρόνια βρίσκεται κοντά στην Παναγιά και στηρίζει πολύπλευρα, το θεάρεστο έργο της Ιεράς Μονής. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια