ΔΣ Τρίπολης: Κατά πλειοψηφία η σύμβαση με τον ΕΔΣΝΑ για τα απορρίμματα (video)



Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης την Πέμπτη 10 Ιουλίου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΔΣΝΑ θέμα το οποίο συζητήθηκε ως κατεπείγον στα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.
Το σώμα του ΔΣ ψήφισε κατά πλειοψηφία μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικολάου Δημήτριου ο οποίος ψήφισε κατά,  να εγκρίνει τους όρους της επισυναπτόμενης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Ν.Α.)
Ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης ανέφερε ότι ο Δήμος Τρίπολης υποχρεούται να μεταφέρει τα αστικά στερεά απόβλητα (ΑΣΑ), και μέχρι την ποσότητα των 4.000 τόνων στο Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Αττικής στη θέση Σκαλιστήρι Φυλής. Να καταβάλει το τέλος χρήσης, ανά τόνο, του Χ.Υ.Τ.Α. το οποίο καθορίζεται ίσο με το
αντίστοιχο που έχει οριστεί για τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.) του Χ.Υ.Τ.Α. και δεν σχετίζεται με το ειδικό τέλος.
Συμφωνα με κωδικό του Ευρωπαϊκού Καταλόγου Αποβλήτων αποδεκτά θα γίνονται μόνο τα απόβλητα που μνημονεύονται στην απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο.) και στην άδεια λειτουργίας του παραπάνω Χ.Υ.Τ.Α.
Μετά από διαλογική συζήτηση το Δ.Σ εξουσιοδότησε  τον δήμαρχο για την υπογραφή αυτής για την υλοποίηση της εργασίας «Μεταφορά ΑΣΑ στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής και ορίσε ως εκπροσώπους του Δήμου Τρίπολης στο τριμελές όργανο παρακολούθησης της εν λόγω σύμβασης (άρθρο 9) τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Καθαριότητας κ. Ταλούμη Κωνσταντίνο με αναπληρωτή του το Δημοτικό σύμβουλο κ. Κακλαμάνο Αναστάσιο.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια