Κώστας Ντε'ι'μεντές:Στο δικό σας χέρι είναι ποια θα είναι η νέα δημοτική αρχή.



Ρίχνοντας μια ματιά στους συνδυασμούς των δημοτικών παρατάξεων και διαβάζοντας τον τοπικό τύπο, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλές μεταγραφές για διάφορους λόγους και αιτίες, κυρίως, χωρίς ιδεολογικό και ταξικό υπόβαθρο, αλλά με γνώμονα το ατομικό και υπαρξιακό εγώ καθενός από αυτούς τους υποψηφίους. Ένας παίρνει τους συνεργάτες του και πάει να συνεργαστεί με κάποιον πετυχημένο, χωρίς να μας λέει σε τι είναι πετυχημένος. Άλλος παίρνει συνεργάτες, συγγενείς και φίλους και τους «παζαρεύει» σε κάθε υποψήφιο δήμαρχο, χωρίς να μας λέει σε τι θα ωφελήσει τον τόπο και τους δημότες αυτό το παζάρεμα.
Όλοι σε αυτές τις εκλογές το παίζουν ανεξάρτητοι εκτός από τις 2 γνωστές εξαιρέσεις της Αριστεράς. Πριν λίγο καιρό δεν έκαναν χωρίς στήριξη, τώρα δεν είναι της μόδας και την αποφεύγουν σαν ο διάβολος το λιβάνι. Επειδή, όμως, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, ας μην κοροϊδευόμαστε, ξέρουμε πού ανήκουν και  τι πρόσφεραν στο δήμο.
Όταν η κυβέρνηση βρέθηκε σε αδιέξοδο με τα σκουπίδια, καθώς έκλεινε η χωματερή στο Σχιστό, κάποιοι από αυτούς της έδωσαν την «καλύτερη λύση»… Δέχθηκαν με οικονομικά ανταλλάγματα να πάρουν κι άλλα σκουπίδια πετώντας τις υποσχέσεις που είχαν στο πρόγραμμά τους για απομάκρυνση της χωματερής. Πήραν πακτωλό χρημάτων, δημιούργησαν ομήρους και κομματικούς στρατούς και μας κατσικώθηκαν για τέσσερις τετραετίες.. Οι τετραετίες θα ήταν τρεις, αλλά τους έσωσε ο σεισμός. Με τα λεφτά, που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφάλισαν την επανεκλογή τους. Τα χρήματα από τους σεισμούς πήγαν στους πληγέντες, όπως πήγε το ταμείο Μολυβιάτη στους καμένους της Ηλείας;  Εσείς θα μου πείτε. Εγώ θα απαντήσω με τη γνωστή ατάκα από τη Σαπφώ Νοταρά: «Γίναμε Σόδομα και Γόμορα». Και πάλι, όταν η χωματερή των Άνω Λιοσίων είχε κορεστεί, έδωσε τη λύση αυτήν τη φορά ο τότε δήμος Φυλής με δήμαρχο το σημερινό, στον ίδιο τόπο, αλλά στα διπλανά χασιώτικα κτήματα. Σήμερα μιλάνε για δύο χωματερές και στην ουσία είναι μία. Και τι ετοιμάζουν με τους εργολάβους και τα νέα εργοστάσια βιομάζας… θανάτου και καταστροφής είναι σε όλους γνωστά.
Θα με ρωτήσετε τι έκανε ο τελευταίος δήμαρχος των Άνω Λιοσίων, πριν τον Καλλικράτη; Είχε υποσχεθεί την απομάκρυνση της χωματερής, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν ήταν κυβέρνηση το κόμμα που του είχε δώσει το χρίσμα, και δεν μπορούσε να πάει κόντρα, δηλαδή, μια από τα ίδια. Μάλιστα είχε ένα δημοτικό σύμβουλο, που είχε συνεργαστεί μαζί μας παλιά κι είχε γράψει και ποιήματα κατά της χωματερής, αλλά σαν δημοτικός σύμβουλος μούγγα και μόκο. Πάντως, εγώ, αν και γράφω ποιήματα, δεν έγραψα ποίημα για τη χωματερή. Λέτε να γράψω με την απομάκρυνσή της;
Στο δικό σας χέρι είναι ποια θα είναι η νέα δημοτική αρχή. Αν σας εκπροσωπούν οι λογής – λογής σωτήρες, ψηφίστε τους. Όμως, να θυμάστε ότι δεν θα μας σώσουν αυτοί που δεν μας έσωσαν, δεν θα μας προσφέρουν τίποτα όσοι μας κοροϊδεύουν και μας στέρησαν το δικαίωμα να ελπίζουμε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και εμείς, όλοι οι ρομαντικοί και ανιδιοτελείς, συνεχίζουμε να ελπίζουμε.      
Κώστας Ντεϊμεντές
(υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τη Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής ) 
 με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Λουμιώτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια