«Είμαστε όλοι δημότες Φυλής» – Επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Φυλής






Α10
Τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής επισκέφθηκε σήμερα η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου.
«Είμαστε όλοι δημότες της Φυλής» τόνισε, προσθέτοντας ότι «έτσι πρέπει να νοιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι δημότες των 65 δήμων που αποτελούν την Περιφέρεια Αττικής». Παράλληλα επισήμανε την «άμεση ανάγκη διενέργειας τοξικολογικής, επιδημιολογικής μελέτης από ανεξάρτητους διεθνείς

φορείς στον πληθυσμό του δήμου Φυλής». 
Η ίδια τόνισε ότι ο πιο αντικειμενικός κριτής της σημερινής κατάστασης είναι η Έκθεση της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής σχετικά με τον ΧΥΤΑ Φυλής: «η κατάσταση του περιβάλλοντος στη Φυλή είναι ένα μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου, τουλάχιστον για επόμενες τρεις γενιές», προσθέτοντας ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής».
«Η επίσκεψή μας σήμερα εδώ δεν γίνεται για εθιμοτυπικούς λόγους – είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδώσουμε τιμή στους εργαζομένους και τους δημότες της Φυλής».
«Είναι πολύ εύκολο να μιλά κανείς από τα γραφεία για το θέμα των απορριμμάτων, χωρίς να έχει δει από κοντά ‘κορδέλα διαλογής’».
«Οι κυβερνώντες επιλέγουν να είναι ευρωπαίοι α λα καρτ στις πολιτικές λιτότητας και όχι στα ζητήματα ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος».
Κατόπιν η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φυλής, Δημήτρη Μπουραίμη, με τους εργαζόμενους του Δήμου. Απευθυνόμενη στους τελευταίους, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν ανακαλύπτουμε σήμερα τη Φυλή, μια ηλιόλουστη, προεκλογική μέρα. Ας μην επιτρέψουμε την οργή μας να την κεφαλαιοποιήσουν οι δυνάμεις του σκότους». «Αν δεν είναι μαζί μας οι πολίτες, θα μας νικήσουν τα συμφέροντα». Τέλος, η υποψήφιας Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.
Το Γραφείο Τύπου 22/4/14
http://www.renadourou.gr















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια