Τα "διαμάντια" του δήμου Φυλής



Κάτοικος του οικισμού Γεννηματά 800 μ από τη χωματερή , διέλευση καλωδίων υψηλής τάσης πάνω ακριβώς από το σπίτι μου.
Στην περιοχή της Φυλής ήρθα από το 2000 φέρνοντας μαζί και την οικογένειά μου.Ως δημότης Φυλής ψήφιζα τους ανθρώπους εκείνους που έλεγαν πως θα κλείσουν τη χωματερή και πως θα υπογειοποιήσουν τα καλώδια υψηλής τάσης. Περνώντας τα χρόνια κατάλαβα πως αυτά τα χρησιμοποιούσαν για την αρπαγή ψήφων. Ασχολήθηκα λοιπόν με τα κοινά για να καταλάβω τι συμβαίνει με τις εκάστοτε δημοτικές διοικήσεις.
Παπαδήμας: Τον ψήφισα γιατί είχε δημιουργήσει την ανάπλαση του δήμου μετά τους σεισμούς το 1999, εν έτη 2001 χωρίς να γνωρίζω τα προβλήματα της περιοχής και χωρίς να γνωρίζω τις πελατειακές συνδιαλλαγές , λευκό στις επόμενες εκλογές.
Μπουραΐμης: Εν έτη 2010 δεσμεύτηκε για το κλείσιμο της χωματερής και για αποκατάσταση του περιβάλλοντος , για την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης , για την διευθέτηση των προβλημάτων με τους Ρομά.
Το κλείσιμο της χωματερής : Επισκεπτόμενος προεκλογικά τον οικισμό, μαζί με τον κύριο Πάγκαλο, το βάσισε στα εργοστάσια καύσης, 4 τον αριθμό , και στις καινούργιες θέσεις που θα δημιουργούνταν . Η ερώτηση που έθεσε τότε στον κύριο Πάγκαλο ήταν : Μας μιλάτε για εργοστάσια καύσης σε μια ήδη βεβαρημένης περιβαντολογικά περιοχής , βρίσκοντας πρόσχημα τις θέσεις
εργασίας, όταν αυτά τα εργοστάσια λειτουργούν με μηχανές και ελάχιστα εργατικά χέρια. Την υγεία μας δε την σκέφτεστε; 
Στην επόμενη ομιλία του στον Αϊ Γιάννη, ο κύριος Μπουραΐμης, δεν αναφέρθηκε στα εργοστάσια.Αναφέρθηκε στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα σκουπίδια όχι μέσω της καύσης αλλά μέσω της αποσύνθεσης των στερεών μη ανακυκλώσιμων υλικών που επιτυγχάνεται με τη θέρμανση τους (μοντέλο Καναδά), μόνο που δεν είχε πει πόσοι τόνοι σκουπιδιών χρειάζονται ημερησίως για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια.Απλά είχε δρομολογήσει και ο ίδιος, ότι τα σκουπίδια θα παραμείνουν εδώ, ωφελούμενος την ενοικίαση του χώρου ως έσοδο του δήμου ,  υπέγραψε για άλλα 4 χρόνια .Ερωτώ με ποιο παίζεται με την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας; Με ποιο δικαίωμα η όποια δημοτική αρχή ανέβηκε στην εξουσία βολεύοντας κατοίκους για την υφαρπαγή ψήφων ξέχασε να τους ενημερώσει για τους κινδύνους της υγείας τους; Θάνατοι από καρκίνο μαστίζουν την περιοχή . Ο ίδιος ο Άγγελος Λιόσης διευθυντής του Θριασίου είπε πως υπάρχουν κρούσματα πολύ παραπάνω του κανονικού από αλλεργική  πορφύρα στην περιοχή. Ξεχάσατε να πείτε πωε ο υδροφόρος ορίζοντας είναι μολυσμένος. Ξεχάσατε να πείτε ότι ακόμα κι αν φυτέψουμε, αυτά που θα τρώμε είναι μολυσμένα. Δέσμευση του κυρίου Μπουραΐμη ήταν και η προστασία του δικτύου ύδρευσης.Ξέρω ότι  είναι στη Χασιά και πως δεσμεύτηκε απέναντι τους κατοίκους να πληρώνει το νερό των Χασιωτών από τα αντισταθμιστικά οφέλη της χωματερής με 2.000.000 € το χρόνο.Με τον Καλλικράτη όμως ξέρετε ποιοι κλήθηκαν να πληρώσουν το νερό αφού δεν είχαν δοθεί τα αντισταθμιστικά ;
Οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, εκτός Ζεφυρίου γιατί έτσι και αλλιώς  αυτοί ανήκουν στην ΕΥΔΑΠ.   Το παραχωρούμενο στη ΕΥΔΑΠ δίκτυο  αποχέτευσης , 'όπως τόνισε σε σε συνάντησή μας ο αντιδήμαρχος κύριος Λιόσης , κι όχι η πώληση του δικτύου ύδρευσης της Χασιάς ήταν για να δικαιολογήσει ίσως τους επερχόμενους λογαριασμούς νερού στη Χασιά. Την εμμονή του σε όχι δήμο δύο ταχυτήτων ήταν γιατί το Ζεφύρι ανήκει στην ΕΥΔΑΠ . Μα δεν μας εξήγησαν γιατί από την στιγμή που υπάρχει η απόφαση της Αποκεντρωμένης πως ότι τα τέλη ύδρευσης είναι παράνομη η αύξησή τους , που θεωρεί ότι το 22%εφόσον δεν υπάρχουν έργα ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ή ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ του δικτύου είναι και αυτό παράνομο ζητούμενο από τους κατοίκους Άνω Λιοσίων και αναφέρομαι στους λογαριασμούς του 2012, και μέχρι και πριν την παραχώρηση του δικτύου αποχέτευσης  γιατί εμείς να τα πληρώσουμε ; Οι ενστάσεις για τις λάθος μετρήσεις λύνονται με μια ξανά καταμέτρηση .Οι υπόλοιπες των παράνομων απαιτήσεων της Δημοτικής Αρχής μας είπε ο κύριος Λίοσης ότι θα λυθούν τηλεφωνικά!
Χωματερή: Θάνατοι από καρκίνο των κατοίκων πολλοί , με αποκορύφωμα τους τον Μάριο ετών 19. Κάτοικοι που νοσούν από ιάσιμο καρκίνο. Υδροφόρος τόσο μολυσμένος που οι κάτοικοι υποβάλλονται σε αλλεπάλληλες εγχειρήσεις πέτρας στη χολή. Συμπεράσματα Άγγελου Λιόση διευθυντή του Θριασίου  νοσοκομείου για κρούσματα Αλλεργικής Πορφύρας παραπάνω από του κανονικού.Επιτυχία της Επιτροπής Χωματερής με την συνεργασία και του ευρωβουλευτή Χουντή η επίτευξη της επιδημιολογικής μελέτης στους κατοίκους Φυλής.
Πόρισμα Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Μνημείο ανθρώπινου πόνου αρρώστιας και χάους τουλάχιστον για τις 3 επόμενες γενιές . Χωράει και εργοστάσια καύσης με 27χρόνη καρκινογόνα συμφωνία; Θα συνεχίσουν οι δημότες της Φυλής να πιστεύουν σε τοπικές διοικήσεις τέτοιες που ορισμός τους είναι ΔΟΞΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΟ!!!; Το κόστος της ανθρώπινης ζωής, το κόστος της δικής μας υγείας και των παιδιών μας ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ.
Σε αυτές τις εκλογές ας κλείσουμε τα αυτιά μας στο άκουσμα των 42.000.000 € ως έσοδο του δήμου μας . Ας κλείσουμε τα αυτιά μας στο άκουσμα της σταθερής θέσεως εργασίας μέσω της ψήφου μας.
Γιατί αν ανοίξουμε τα μάτια μας πως όλοι αυτοί συνεργάστηκαν με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Όλοι αυτοί συνεργάστηκαν, και τώρα, με την τρόικα . Δέχτηκαν την 5μήνη εργασία με 400€, δέχτηκαν το αλαλούμ των συντάξεων,δέχτηκαν τις απολύσεις των καθηγητών, το κλείσιμο των ΕΟΠΥΥ, τον πλειστηριασμό των σπιτιών, την άκρατη φορολογία, το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων και βιοτεχνιών και προπάντων δέχτηκαν να εξοντώσουν ηθικά και οικονομικά τους πολίτες αυτής της χώρας. Φυσικά απ'ο αυτούς δεν χτυπήθηκε  το κεφάλαιο, άλλωστε αυτό υπηρετούν.
Κινήσεις οικιστών Γεννηματά:Βάλαμε δικηγόρο, με δικά μας χρήματα ,για δύο θέματα : Το ένα αφορούσε την υπογειοποίηση της Περιφερειακής Αιγάλεω και το άλλο την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
Ο δικηγόρος μπήκε από εμάς τους οικιστές γιατί ο κύριος Μπουραΐμης ,ο κύριος Ραφτόπουλος και η κυρία Δήμου επέμεναν ο δρόμος να γίνει μη λαμβάνοντας υπόψη τους ότι ο οικισμός έχει μόνο μία έξοδο, μη λαμβάνοντας υπόψη  τους τα ατυχήματα , μη λαμβάνοντας υπόψη του την ηχητική ρύπανση , μη λαμβάνοντα υπόψη τη διέλευση πεζών. Το μόνο μέλημά τους ήταν τα λεφτά του ΕΣΠΑ που έπρεπε να παρθούν και πως ήταν κρίμα να τα χάσουμε. Βλέποντας όμως την σθεναρή αντίδραση , επανατοποθετήθηκαν  λέγοντάς μας πως είναι μαζί μας, αναλαμβάνοντας και τα έξοδα του δικηγόρου. ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΎΡΙΕ ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ . ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
Ως προς την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης ο κύριος Μπουραΐμης μην πιστεύοντας ότι τα καλώδια περνούν ακριβώς πάνω από το σπίτι μου, πέρασε το ίδιο απόγευμα και προσπάθησε να μου δικαιολογήσει το θόρυβο τους,λέγοντάς μου ότι είναι λόγω καθαρισμού τους από ελικόπτερα ή λόγω υγρασίας. Ο θόρυβος  είναι καθημερινός, όλο το χρόνο όλες τις ώρες ημέρας και νύκτας , και προσβάλει την υγεία τη δικιά μου , των παιδιών μου και δε ξέρω και πόσων κατοίκων.
Σάββας Σάββας : Υπογράφων τότε Νομαρχιακός Σύμβουλος για τη χωματερή, ψεκάζουμε τα εργοστάσια καύσης  ως αντιπολίτευση μετά.
Σήμερα που όλοι μας διανύουμε μια πολύ δύσκολη, αντίξοη οικονομική περίοδο ζώντας την καθημερινά μέσα από τις οικογένειες μας , μέσα από την εργασία μας (εάν την έχουμε ακόμα) ας στηρίξουμε αυτούς που δεν απέλυσαν ανθρώπους στη περιοχή του δήμου τους λόγω  κυβερνητικής πολιτικής μιας κυβερνητικής πολιτικής την οποία καταδικάζουνε και δυσανασχετούν με τις κινλησης της, αλλά τη δικαιολόγουν λόγω των άτιμων συνθηκών (λόγω τρόικας).
Καθαριότητα και ύδρευση δίνονται δωρεάν για να σώσουν ότι αρπάξουν, άλλωστε δε δίνεται τίποτε στους πολίτες , τους τόπους τους , όμως προφανές είναι ότι δίνονται με τη σιωπηλή συνενοχή τους στις κυβερνητικές πρακτικές (Καλλικράτης). Μην εκτεθεί η ανεξαρτησία μην καρφωνόμαστε απλώς αλλάξαμε το "χρίσμα" σε "στήριξη". Ακούς να λένε έχω ανεξάρτητο συνδυασμό, αλλά η στήριξη από κάθε κόμμα ευπροσδεκτη. Όλοι αυτοί που υπηρέτησαν τις μνημονιακές πολιτικές θα έπρεπε να παραδώσουν και τις κομματικές τους ταυτότητες γιατί κομμένη η πλακίτσα ότι  "ναι μωρέ είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ καλό παιδί όμως  και με βοήθησε ή θα με βοηθήσει". Σε βοήθησε ή θα σε βοηθήσει αφού πρώτα το κόμμα του σε έκανε να τον έχεις ανάγκη. Σε έκανε να τον προσκυνάς για ένα 5μηνο εργασίας με 400€ τον μήνα, με μια κουτσουρεμένη σύνταξη αλλά και αυτή καλή είναι γιατί είναι σταθερή, με κλείσιμο μαγαζιών και βιοτεχνιών, αλλά δε πειράζει κάτι άλλο θα βρω να κάνω, με πλειστηριασμό σπιτιών αλλά δε πειράζει δεν πειράζει δεν μου κτύπησε ακόμα η πόρτα. Συνεχίζοντας όμως έτσι λέγοντας  "έλα μωρέ αυτός φταίει για τα μνημόνια" τότε για το γκρεμό καλά πάμε ρε παιδιά. Απλώς αύριο μην περιμένουμε  μην περιμένουμε να δώσουν κάποιοι άλλοι για μας. Απλώς θα είναι κουρασμένοι από το μαχοσκύψιμο στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές.
Σε αυτές τις εκλογές , ας μην τους επιτρέψουμε ,μέσου της ψήφου μας , να καμαρώνουν για τις σχέσεις πελατειακής τους συνδιαλλαγής. Το αντίτιμο που τους πληρώνουμε είναι η σιωπηρή αποδοχή μας σε όλα τα δεινά, επειδή κάποιοι έχουν βοηθηθεί ή πιστεύοντας ότι ψηφίζοντας τους θα βοηθηθούν.Για μια φορά μην τους βοηθήσουμε να  κάτσουν στις πολυθρόνες δίνοντας σε εμάς ή σε κάποιο δικό μας μια καρέκλα, περιμένουμε μετά αυτοί να δώσουν μάχη για εμάς; Να ξέρουμε πως αυτοί θα μετρήσουν την πολυθρόνα τους και θα πετάξουν και εμάς από την καρέκλα.
Αδιαπραγμάτευτη λοιπόν και αληθινή αξία είναι η ζωή μας , είναι η υγεία μας είναι η παιδεία μας η δική μας και των παιδιών μας . Αυτές είναι οι αξίες ας μην τις πουλάμε και ας μην τις διαπραγματευόμαστε._
                 Αγγελική Τσολομύτη  κάτοικος οικισμού Γεννηματά 800μ από τη ΧΩΜΑΤΕΡΗ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια