Ανακοίνωση για το θάνατο της Φωτεινής Παγκλέ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η αντίσταση – ανατροπή στη πόλη της χωματερής εκφράζει τα ειλικρινή και συντροφικά συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φωτεινής Παγκλέ για το θάνατό της.
Για όλους εμάς η Φωτεινή υπήρξε η συναγωνίστρια, η συντρόφισσα, η φίλη, ο Άνθρωπος, που μας εμψύχωνε στα δύσκολα, που μας συμβούλευε πάντοτε καλοπροαίρετα, που στεκόταν δίπλα μας σε κάθε δυσκολία. Με απαράμιλλη μαχητικότητα, διεισδυτικότητα και σοφία, έδινε κουράγιο και δύναμη σε μας τους νεότερους. Έδινε λύσεις και προοπτική εκεί που εμείς σταματούσαμε. Το σπίτι της ήταν πάντοτε φιλόξενο και ανοιχτό. 
Σε όλη της την ζωή υπήρξε μαχήτρια σε κάθε επίπεδο προσωπικό και κινηματικό. Δεν υπήρχαν αδιέξοδα και εμπόδια που να την κατέβαλλαν. Πίστευε στο Λαό, ήταν δίπλα σε όλους όσους είχαν ανάγκη. Άνθρωπος με λαϊκές ρίζες από πολύ νέα αγωνίστηκε για τα δικαιώματα της τάξης της, συνειδητά στρατευμένη στην υπόθεση του σοσιαλισμού και της δικαίωσης των εργατικών δικαιωμάτων. Δεν δίστασε να ξεμπροστιάσει σκαιούς εργοδότες, και φαύλους πολιτικούς. Μέχρι την τελευταία στιγμή πάλευε όρθια για το δικαίωμα να ζουν οι άνθρωποι της συνοικίας της σε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον.
Μα πάνω από όλα ήταν μάνα που λάτρευε τα παιδιά της όσο
τίποτα άλλο στον κόσμο. Πολλές φορές μας εκμυστηρευότανε πόσο πολύ ένιωθε ενοχές που έπρεπε να έχει μαζί της, στις διάφορες κινητοποιήσεις τον Γιώργο και την Κάτια, όταν ήταν μικρά παιδιά. Που έτρεμε μήπως και δεν περάσουν στις εξετάσεις εξ αιτίας των υποχρεώσεων της ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Κλωστοϋφαντουργών. Μας έλεγε πόσο αγωνίστηκαν με πολλές στερήσεις μαζί με τον Δημήτρη, να κρατήσουν την οικογένεια και πόσο δεν το έβαζαν κάτω στις δυσκολίες της ζωής. Είναι σίγουρο ότι και ο Γιώργος και η Κάτια πέρασαν τις εξετάσεις της ζωής, απολύτως σύμφωνα με τα ιδανικά που τους ενέπνευσε η μάνα Φωτεινή. Και είναι σίγουρο ότι ο Δημήτρης στάθηκε τυχερός που είχε ως συντρόφισσα και συνοδοιπόρο στην ζωή του έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο.
Υπάρχουν κάποιες λέξεις που αχνά ίσως θα χαρακτήριζαν τον άνθρωπο Φωτεινή και που δεν τις λες εύκολα στις μέρες μας.
Ήθος, εντιμότητα, θάρρος, αξιοπρέπεια, μαχήτρια, συντρόφισσα, αυθεντικά λαϊκή.
Για όλους εμάς η απουσία της θα είναι σίγουρα δυσαναπλήρωτη. Όμως κρατάμε στο μυαλό και την καρδιά μας ότι μας δίδαξε με την στάση της ζωής της, και σίγουρα θα αποτελεί φωτεινό φάρο στην πορεία των ανθρώπων που την γνώρισαν, και που πάλεψαν δίπλα της για αυτά που ονειρεύτηκε και αγωνίστηκε.
Καλό σου ταξίδι μάνα, συντρόφισσα, φίλη.


17/02/2014

http://mapfyli.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια