Καταργήστε την αντιπολίτευση για να μπορεί να λειτουργεί ο Δήμος Φυλής.



Έλλειψη προυπολογισμού, στάση δαπανών στη Φυλή. Πως η αντιπολίτευση φρενάρει τη λειτουργία του δήμουPDFΕκτύπωσηE-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2014 11:36
Στα ταμεία του δήμου Φυλής αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες τα χρήματα από τα αντισταθμιστικά, τα οποία έχουν καθυστερήσει λόγω της μη συνεδρίασης της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ αλλά και της έγκαιρης δρομολόγησης των σχετικών διαδικασιών. Μεγαλύτερο, ωστόσο, πρόβλημα από την (προσωρινή) καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον προϋπολογισμό του δήμου, ύστερα από τις καταγγελίες της παράταξης «Ενότητας Πολιτών», γεγονός που μπλοκάρει
ολόκληρη την οικονομική λειτουργία του δήμου.
«Το μόνο που μπορείς να πληρώνεις όταν δεν έχεις προϋπολογισμό είναι η μισθοδοσία των υπαλλήλων. Αλλά δεν μπορούν να πληρωθούν ούτε οι υπερωρίες, ούτε τα νυχτερινά των υπαλλήλων, που ειδικά για τους εργαζομένους στην καθαριότητα, την καθημερινότητα και το περιβάλλον, είναι υπολογίσιμο έσοδο. Επιπλέον, δεν μπορούν να πάρουν οτιδήποτε έξτρα δικαιούνται, όπως τα γάλατα και ατομικά μέσα προστασίας της υγείας τους» τονίζει πηγή των εργαζομένων.
Πέρα από τους υπαλλήλους, πρόβλημα υπάρχει σε όλες τις υπόλοιπες δαπάνες του δήμου, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ευρύτερη οικονομική ζωή της περιοχής. Όταν δεν μπορούν να πληρωθούν ενοίκια σε καταστήματα ή να δοθούν χρήματα σε προμηθευτές, δημιουργείται αλυσιδωτή αντίδραση στη ζωή της πόλης, διότι οι δικαιούχοι είναι δημότες.
Ιδιαίτερα δε, οι καταγγελίες που έγιναν για διαφυγόντα κέρδη και οι υπόνοιες ότι ο δήμος δε μπορεί να εισπράξει τα έσοδα που προϋπολογίζει, αφήνει απροστάτευτους και τους εργαζόμενους, εφόσον αμφισβητεί την ίδια τη δυνατότητα του δήμου να τους πληρώνει! Διότι, όταν μια διοίκηση καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση ότι δεν εισπράττει έσοδα από τους δημότες, όπως υποχρεούται από το νόμο, σημαίνει ότι δε μπορεί να διαθέσει μέρος αυτών των εσόδων για τη μισθοδοσία και άρα δε μπορεί να συντηρεί τόσους εργαζόμενους.
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως οι καταγγελίες φέρνουν ελεγκτικούς μηχανισμούς. Και η έλευση ελεγκτικών μηχανισμών ανοίγει, με μαθηματική ακρίβεια, τον ασκό του Αιόλου, καθώς βασική υποχρέωση στον προϋπολογισμό ενός δήμου είναι η βεβαίωση εσόδων από τους δημότες. Πράγμα το οποίο σημαίνει, πως όταν δε βρουν τέλη, θα είναι υποχρεωμένοι να τα επιβάλλουν…  

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Τσ! τσ! Τι έξυπνο δημοσίευμα! Να παραδέχεται η εφημερίδα του Μπουραίμη ότι η μόνη παράταξη που ασκεί το ρόλο της σαν αντιπολίτευση είναι του Σάββα! Αν η Δημοτική αρχή δεν έκανε όπως έπρεπε τον προυπολογισμό η αντιπολίτευση φταίει? Α ρε μεγάλη Μένη! Τελικά για τον Σάββα δουλεύεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και τώρα πως θα πληρωθούν προεκλογικά οι απευθείας αναθέσεις ? Ας τα κάνανε σωστά...αλλά βέβαια ενοχλεί ο έλεγχος...η αντιπολίτευση τι πρέπει να κάνει όταν βλέπει κακώς κείμενα να σιωπά? Ε μην κατηγορούν την αντιπολίτευση όταν αυτοί έχουν φέρει το Δήμο σε αυτή την κατάσταση...να παρακαλάμε για λίγα ακόμη σκουπιδάκια μπας και μας στάξει ο ΕΣΔΝΑ κανα φράγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασύστολα ψεύδη και μικροπολιτική. Ψέμα πρώτο. Ο προϋπολογισμός του 2014 δεν έχει καμία σχέση με τα σκουπιδολεφτά. Τα σκουπιδολεφτά δεν τα έχει πάρει ο Δήμαρχος, γιατί τα αφεντικά του τον στριμώχνουν για να του δείξουν ποιος έχει το πάνω χέρι για να τον αναγκάσουν να μας πουλήσει στα σκουπιδοσυμφέροντα ακόμα μια φορά. Στο χέρι μας είναι να ξαναψηφίσουμε τον κ. Σγουρό. Ψέμα δεύτερο. Ο μισθοί των υπαλλήλων δεν συνδέονται με τα σκουπιδολεφτά. Να εξηγήσει ο Δήμαρχος τι κάνει τους μισθούς των υπαλλήλων που παίρνει από το Υπουργείο Εσωτερικών και να πάψει να κοροϊδεύει. Ψέμα τρίτο. Οι οφειλές των προμηθευτών, είναι οφειλές του προϋπολογισμού του 2013 και δεν έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό του 2014. Φυσικά και μόνο η παράταξη του κ. Σάββα Σάββα κάνει αντιπολίτευση, γιατί Μπουραίμης και Παππούς τα έχουν βρει. Και μια προειδοποίηση προς την κ. Πιρπινιά. Καλά θα κάνει, να γράφει αλήθειες και όχι ψεύδη και ανακρίβειες και να μη κατηγορεί έντιμες παρατάξεις, για να μη βρεθεί να παρακαλάει όπως κάποτε παρακαλούσε την «Ξανθή Κυρία» να αποσύρει την μήνυσή της. Ο ρόλος των κίτρινων σκουπιδοδημοσιογράφων γνωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή