ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


Αγαπητοί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σας ευχαριστώ αρχικά που με διαβάζετε, πραγματικά με τιμάτε. Για να αποκαταστήσω όμως την αλήθεια  των γεγονότων, είμαι υποχρεωμένος να  παραθέσω τις παρακάτω  διευκρινήσεις.
1.       Δεν έχω σκοπό να πολιτευτώ με καμία παράταξη. Υποστηρίζω σαν ψηφοφόρος την Ενότητα Πολιτών  γιατί θεωρώ ότι είναι πραγματικά πολιτικά ανεξάρτητη παράταξη και γιατί πιστεύω ότι μόνο μια τέτοια, μέσα από την σύνθεση απόψεων και ιδεών μπορεί να κάνει την διαφορά στο Δήμο προς το καλλίτερο. Δεν πιστεύω στην στείρα πολιτικολογία και στις σκουριασμένες απόψεις των συστημικών κομμάτων.
2.       Με παρεξηγήσατε εάν νομίζετε ότι υποστηρίζω πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω δηλώσει ποτέ μου κάτι τέτοιο. Αντίθετα, έχω  διαφορετική θεώρηση ως προς την Οικονομική πολιτική , την οποία δεν έχω κρύψει ποτέ μου,  αν και τώρα τελευταία ο κ. Σταθάκης  έχει ταυτιστεί  με  τις απόψεις μου.   
3.       Η ΑΚΙΟΕ δεν είναι κεντροδεξιά παράταξη, είναι ανεξάρτητη Παράταξη και μάλιστα Τρίτη δύναμη
στο Οικονομικό Επιμελητήριο με προσφορά και σημαντικά στελέχη  από την δεκαετία του 1990.
4.       Έγραψα το κείμενο για συνεργασία μαζί σας, με γνώμονα, ότι η Ενότητα Πολιτών έχει ήδη στους κόλπους της δυνατά στελέχη που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι θα κατέβουν στις εκλογές με την Ενότητα Πολιτών η οποία εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με ουσιαστικές παρεμβάσεις στα δρώμενα του Δήμου.
5.       Εσείς, πολιτικοποιήσατε τις Δημοτικές εκλογές, διαλέξατε τον δρόμο της μοναξιάς και αποφασίσατε να  ριχθείτε στην μάχη ξεκινώντας  με χτυπήματα κάτω από την μέση ανθρώπων που ζήτησαν την  συνεργασία σας, ξεχνώντας ποιοι είναι οι πραγματικοί σας αντίπαλοι και ότι είναι το πλέον πιθανό να υπάρξει και δεύτερη Κυριακή και ίσως τότε να εκλιπαρείτε για ψήφους.
Αν οι κινήσεις σας αυτές αποδειχτούν χρήσιμες  για τον τόπο, θα το κρίνει η Ιστορία.
Με τιμή
Βιρβίλης Πέτρος

Οικονομολόγος  

Την επιστολή τη βρήκαμε ΕΔΩ και σας την παρουσιάζουμε:

 Όταν τα στελέχη της Ενότητας Πολιτών καλούν την αριστερά σε συστράτευση.Του Γιάννη Τριανταφύλλου

 Ο Πέτρος Βιρβίλης είναι οικονομολόγος, στέλεχος της ενότητας Πολιτών και υποψήφιος με τον Σάββα Σάββα. Πρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο του με το οποίο καλούσε την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα σε Δημοτική εκλογική συστράτευση, παράλληλα άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για κομματικοποίηση των δημοτικών εκλογών. Παραθέτουμε ενδεικτικά τμήμα της ανάρτησης του που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σάββα Σάββα. Η υπογράμμιση με έντονο χρώμα είναι δική μας. Ολόκληρη η ανάρτηση στο (http://savvassavvas.blogspot.gr/2014/02/blog-post_19.html) «…Ευθύνες όμως έχουν μόνο τα κόμματα της εξουσίας; Όχι βέβαια! Τεράστιες ευθύνες φέρουν και τα κόμματα της αριστεράς. Η πολυδιάσπαση των υποψηφιοτήτων για να διατηρήσουν τα πολιτικά μαγαζάκια τους, είναι η τακτική της αριστεράς χρόνια τώρα. …. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρασυρμένος από το σύνδρομο του μικρομέγαλου, κομματικοποιεί της Δημοτικές εκλογές στην περιοχή μας και ρισκάρει ακόμα μια φορά να μπουν στο περιθώριο οι υγιείς δυνάμεις που μπορούν να ανατρέψουν την καθεστηκυία κατάσταση. Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Αριστερά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.»
Επίσης σε σχόλιο του σε ανακοίνωση του τμήματος τοπικής αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ περί μελλοντικής εκλογής του υποψήφιου δημάρχου από την Ριζοσπαστικής κίνησης Φυλής στον Φύλαρχο ο Πέτρος Βιρβίλης έγραψε στις 12/1/14 «Μόνο ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο των δυνάμεων που πιστεύουν στην πραγματική απομάκρυνση της χωματερής και στην ανάπτυξη χωρίς σκουπίδια, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στον έλεγχο και την τιμωρία των υπευθύνων που έφεραν το Δήμο
μας σε αυτή την οικτρή οικονομική κατάσταση θα μπορέσει να φέρει λύτρωση σε αυτό τον τόπο. Αν αγαπάτε πραγματικά τον τόπο σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ "ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ". Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι εκ του πονηρού.» Η υπογράμμιση της φράσης σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ στο πιο πάνω σχόλιο είναι δική μας. Διαβάζοντας τα παραπάνω κείμενα μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι ο οικονομολόγος Πέτρος Βιρβίλης είναι αριστερός και μάλιστα σύντροφος στον αγώνα της Αριστεράς για την αντιμετώπιση της λιτότητας, της ανεργίας και των περικοπών που θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή του καλλικρατικού δήμου Φυλής. Μήπως τελικά κάνουμε λάθος που δεν συνεργαζόμαστε με τέτοιους ανένταχτους αριστερούς? Έλα όμως που ο κ. Βιρβίλης υπήρξε και υποψήφιος στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας με την κεντροδεξιά παράταξη ΑΚΙΟΕ! Στα πλαίσια της υποψηφιότητας του δημοσίευσε ένα άρθρο του στις 4/11/2013 στο blog του http://pvirvilis.blogspot.gr/ Απολαύστε ένα απόσπασμα παρακάτω από τις αντιμνημονιακές θέσεις του αριστερού κ.Βιρβίλη, για να καταλάβετε γιατί με τον Βιρβίλη και με τον κ.Σάββα δεν είμαστε σύντροφοι και ούτε θα γίνουμε ποτέ! «Φλομώσαμε στην μπαρούφα, στα ευχολόγια και στις μαγικές λύσεις. Οι πολιτικοί μας στον μικρόκοσμο της λογικής των ψήφων, χωρισμένοι σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, ένα ψευτοδίλημμα το οποίο έντεχνα έχουν περάσει και οι δύο πλευρές στους ψηφοφόρους τους για να τους κρατούν περιχαρακωμένους στο δικό τους μαντρί. Τι είναι μνημόνιο; Μια δανειακή σύμβαση! Δηλαδή αν ο κ. Τσίπρας η οιανδήποτε άλλος, αναλάμβανε το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας δεν θα συνέτασσε δανειακή σύμβαση με τους δανειστές μας; Δεν θα προχωρούσαν στην εφαρμογή κάποιου προγράμματος για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση; Αυτό λοιπόν τι θα ήταν αν όχι μνημόνιο; Η διαφορά μπορεί να ήταν στο ποσό του δανεισμού η στο δανειστή αν δεν ήταν το Δ.Ν.Τ και η Ε.Ε. μπορεί να ήταν οι Κινέζοι η οι Ρώσοι και στο πρόγραμμα εφαρμογής. Το ζητούμενο ήταν και είναι ότι χρειαζόμασταν να δανειστούμε λεφτά γιατί επί χρόνια οι ανεύθυνες κυβερνήσεις λειτουργούσαν με ελλείμματα.»
Ψευτοδίλημμα λοιπόν το μνημόνιο! Άλλωστε άλλη λύση δεν υπάρχει μας λέει ο κ. Βιρβίλης. Τελικά μνημόνιο θα έχουμε ότι και να γίνει !!! Άλλωστε τι υπερβολές είναι αυτές, μια δανειακή σύμβαση είναι ρε παιδιά το μνημόνιο, πολύ κακό για το τίποτα!! Κατά τα άλλα ο κ.Σάββας Σάββας κάνει δηλώσεις κατά του μνημονίου και υπέρ της ενότητας της αριστεράς. Τις δηλώσεις αυτές τις κάνει αγκαλιά με τον κ.Πέτρο Βιρβίλη και αρκετούς άλλους μνημονιακούς λύκους που φορούν αριστερή προβιά. Η αριστερά όμως δεν θα πέσει στην παγίδα των μικροπολιτικών και παλαιοκομματικών μεθόδων του κυρίου Σάββα. Η ριζοσπαστική κίνηση πολιτών, η δημοτική παράταξη της αριστεράς και την προόδου στην Φυλή δεν πρόκειται να πηγαίνει καιροσκοπικά όπου φυσάει ο άνεμος. Έχουμε χρέος απέναντι στον λαό και τους δημότες της Φυλής να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες τους μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Λουμιώτη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια