Χαράτσι στην εστίαση από το Δήμο Φυλής


Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου
30/01/2014

Το τελευταίο διάστημα άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επαγγελματοβιοτέχνες που δραστηροποιούνται στον τομέα της εστιάσης. Με ενημερωτικό σημείωμα ο δήμος τους καλεί να πληρώσουν χαράτσι επί των ακαθάριστων εσόδων τους για περιόδους από το 2009 μέχρι και το 2012. Σε μια περίοδο που τα λουκέτα στα καταστήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, σαν πιστός εντολοδόχος της κυβέρνησης η δημοτική αρχή, στέλνει τα σημειώματα στα οποία προειδοποιεί ότι αν δεν πληρωθούν τα χρέη, όπως λέει, θα μεταφερθούν στην εφορία η οποία μπορεί να
φτάσει μέχρι και την κατάσχεση. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι συνάδελφοι καταστηματάρχες, τώρα τους λένε να πληρώσουν αναδρομικά όχι μόνο τα χρωστούμενα, αλλά και πρόστιμο αυτών. Δηλαδή και δεν ενημέρωσαν στην ώρα τους και πρόστιμο θέλουν. Και κερατάδες και δαρμένοι δηλαδή, όπως λέει και ο σοφός λαός.
Η Ένωση των ΕΒΕ Άνω Λιοσίων ξεκαθαρίζει ότι θα δώσει τη μάζη στο πλευρό των συναδέλφων και θα τους στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί.
Παράλληλα καλεί τις παρατάξεις να πάρουν θέση για το ζήτημα, αλλά και την δημοτική αρχή, να μην υπακούσει στο νόμο. Εμείς κύριοι δεν θέλουμε δημοτικές αρχές που απλά θα χαρατσώνουν τους πολίτες ανάλογα με το πρόσταγμα των κυβερνήσεων.
Θέλουμε δημοτικές αρχές που θα στέκονται στο πλευρό μας. Που θα καταλαβαίνουν ότι τα χαράτσια αυτά που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις και τις 4.000 ευρώ είναι ταφόπλακα για τους συναδέλφους και τα μικρομάγαζα τους.
Όπως και το θέμα με τις επιγραφές, έτσι και αυτό, ζητάμε να παγώσει και να μην εισπραχτεί κανένα ποσό.

Για την Ένωση των ΕΒΕ
Ο Πρόεδρος

Τσιουμπρής Γιάννης

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Για όλα μπορείτε να κατηγορήσετε πραγματικά τον Μπουραϊμη. Όχι όμως για το αυτονόητο, οι επαγγελματίες να πληρώνουν αυτά που προβλέπονται από το νόμο στο Δήμο Φυλής !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή