Δημοτική Κοινότητα Φυλής Τρία χρόνια Καλλικράτης. Τρία χρόνια εγκατάλειψης.

        


Συμπληρώθηκαν ήδη τρία χρόνια από την ενοποίηση των Δήμων με βάσει τον σχετικό νόμο τον επονομαζόμενο  και νόμο Καλλικράτη.
Οι Δήμοι Φυλής ,Άνω Λιοσίων  και Ζεφυρίου αποτέλεσαν τον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής.
Ο τότε Δήμαρχος Φυλής και νυν Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου ,διαβεβαίωνε τους κατοίκους του Δήμου Φυλής, ότι η ενοποίηση είναι προς το συμφέρον των Δημοτών και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε .
Όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του τέως Δήμου Φυλής, θα  εφαρμοσθούν.
 Όλοι οι πόροι ,μεταξύ των οποίων και τα αντισταθμιστικά που αναλογούν στον τέως Δήμο, θα διατεθούν αποκλειστικά για έργα στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής.
Σήμερα ,μετά από τρία χρόνια Καλλικρατικής συμβίωσης ,η Δημοτική Κοινότητα Φυλής αφέθηκε στο έλεος του Θεού.
                  «  Επικρατεί  πλήρης εγκατάλειψη».
Ξέρω ότι κάποιοι συμπολίτες μας θα μας πουν ότι η ίδια κατάσταση υπάρχει και στις δύο άλλες
Δημοτικές Κοινότητες.
Δεν πρόκειται να διαφωνήσω μαζί τους .Άλλωστε  τις ημέρες αυτές αναρτήθηκε στο διαδίκτυο  επιστολή Ζεφυριώτισσας, που περιγράφει τις επιπτώσεις από τον Καλλικράτη  και στην Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου ,« την Πύλη του Δήμου», όπως πολύ σωστά το αποκαλεί.

Η αναφορά μου στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής είναι γιατί ζω στην Φυλή και συνεπώς  βιώνω την κατάσταση που επικρατεί.
 Δεν αμφιβάλλω ότι κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και στις άλλες . Οι Δημοτικές  Κοινότητες έχουν κυριολεκτικά ευνουχισθεί και υπάρχουν μόνο για να τηρείται το γράμμα του νόμου.
Η Δημοτική Κοινότητα Φυλής σήμερα δεν έχει την δυνατότητα να αλλάξει έναν λαμπτήρα στον Δημοτικό φωτισμό ,να κλείσει μία λακκούβα στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, να επισκευάσει έναν κατεστραμμένο σωλήνα στο δίκτυο ύδρευσης.
Η ολοκλήρωση της αποχέτευσης έχει παραπεμφθεί στις καλένδες .
Εδώ και έναν χρόνο ολοκληρώθηκε το αντλιοστάσιο στην Λεωφόρο Φυλής αλλά δεν έχουν προχωρήσει οι συνδέσεις στο δίκτυο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για το άδειασμα των βόθρων σε περιοχή που υπάρχει δυνατότητα να συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης.
 Στην περιοχή Λιβάδι με την πρώτη ψιχάλα οι βόθροι υπερχειλίζουν με όλα τα επακόλουθα. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται  και εισπράττουν ανεκτέλεστες υποσχέσεις.
Η συγκοινωνία είναι εντελώς ανύπαρκτη. Η προβληματική γραμμή 723 υποχρεώνει  τους κατοίκους σε μακροχρόνια παραμονή στο λιοπύρι το καλοκαίρι και τις άσχημες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα.
Τα Σαββατοκύριακα τα δρομολόγια αραιώνουν ,με αποτέλεσμα την πλήρη απομόνωση της Δημοτικής Κοινότητας σε επισκέπτες από άλλες περιοχές και με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία της πόλης αλλά και της περιοχής.
 Η Φυλή «από Μονακό του Δήμου» κινδυνεύει να εξελιχθεί σε « ένα   τέλειο απομονωτήριο».
Η οδός Αγίου Κυπριανού, με την πρώτη βροχή μετατρέπεται σε ορμητικό χείμαρρο.

Το Δημαρχείο εξακολουθεί να επιδεικνύει τα τραύματα που του προκάλεσε ο καταστρεπτικός σεισμός που έπληξε την περιοχή μας.
Εδώ και 14 χρόνια δεν έχει επισκευασθεί η τοιχοποιία,δεν έχουν συντηρηθεί τα ξύλινα κουφώματα, δεν έχει γίνει καμία επέμβαση.
 Έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
Για την επισκευή του έχουν ληφθεί αποφάσεις από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο και επί πολλά χρόνια η επισκευή του έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα.
Τα αποτελέσματα είναι οφθαλμοφανή.
Ο παλαιός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ένα σημαντικό μνημείο για την Φυλή ,απειλείται με κατάρρευση

Οι ημιτελείς αθλητικές εγκαταστάσεις (κολυμβητήριο ,Γυμναστήριο) κοντά στο Δημοτικό Στάδιο που στοίχισαν ένα σωρό χρήματα ,φαντάζουν σαν απολιθώματα άλλης εποχής.


.
Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχισθεί αλλά θεωρώ ότι και όσα προαναφέρθηκαν, αποτυπώνουν απόλυτα την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης.
Στο διάστημα της τριετίας στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής έπρεπε να αποδοθούν 55,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τα αντισταθμιστικά (18,5 εκατομμύρια ετησίως).
Αντιλαμβάνεται κανείς για μια πόλη 4000 κατοίκων τι σημαίνει να έχει στην διάθεσή της 55,5 εκ ευρώ.
Σίγουρα θα μας πουν ότι όλο αυτό το ποσό ίσως δεν έχει ακόμη καταβληθεί από τον ΕΔΣΝΑ.
Αν η  Δημοτική αρχή λειτουργούσε σύμφωνα με τον νόμο ,έπρεπε να έχει κάνει Δημόσιο απολογισμό και οι πολίτες να γνώριζαν επακριβώς πόσα εισπράχθηκαν αλλά και που διατέθηκαν.
Τον απολογισμό όμως κάνεις όταν έχεις να παρουσιάσεις έργο.
Όταν δεν έχεις να παρουσιάσεις τίποτε ,προσπαθείς να τον αποφύγεις με διάφορα τερτίπια.
Ας όμως υποθέσουμε ότι εισπράχθηκαν μόνο τα μισά, δηλ 27.5 εκατομμύρια ευρώ.

Θα μπορούσε κάποιος από το Δημοτικό Συμβούλιο να μας πληροφορήσει που διατέθηκαν και πόσα και ποια  έργα  έγιναν στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής την τελευταία τριετία;
Πολύ φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να πάρουμε καμία απάντηση γιατί δεν έγινε απολύτως τίποτε.
Σε 120 περίπου ημέρες πρόκειται να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών μας Αρχόντων για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Σίγουρα θα μας κτυπήσουν την πόρτα για να εισπράξουν την ανταμοιβή τους για το ανύπαρκτο μέχρι σήμερα έργο τους.
Έχουμε συνεπώς  μοναδική ευκαιρία να τους ανταμείψουμε με το νόμισμα που τους αρμόζει.
Η φύση προίκισε την Φυλή πλουσιοπάροχα  με απείρου κάλους φυσικό περιβάλλον. Η αξιοποίησή του θα βοηθούσε σημαντικά όλο τον Δήμο και μάλιστα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Σήμερα η Φυλή έχει μεταβληθεί σε νεκρή πόλη .
 Από κορωνίδα του Δήμου που έπρεπε να είναι, έχει γίνει πόλη φάντασμα.

Μετά την 10η νυκτερινή δεν κυκλοφορεί ψυχή στους δρόμους.
Αλήθεια αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν πως πρέπει να γίνει το Μονακό του Καλλικρατικού Δήμου;

Βασίλης Γκόλτσιος.
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον τ. Δήμο Φυλής


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια