Συγκρότηση Δημοτικού Σχήματος



Πρωτοβουλία Συγκρότησης για ένα
Μαχόμενο Αντικαπιταλιστικό Δημοτικό Σχήμα στη Φυλή

Ελλάδα 2014: Χώρα της κρίσης, των μνημονίων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού της. Μετά από τέσσερα χρόνια που η Τρόϊκα επέβαλλε και οι Ελληνικές Κυβερνήσεις υπέγραψαν Μνημόνια, Δανειακές Συμβάσεις, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι λογιστικοί αριθμοί αποτυπώνουν ψυχρά όλη την τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός μας σήμερα. Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.500.000, περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τουλάχιστον ως 6 μήνες, αρκετές χιλιάδες νέοι επιστήμονες ξενιτεύτηκαν, 27.000 ακίνητα πρόκειται μέσα στο  2014 να βγουν σε πλειστηριασμό. Η πλειοψηφία των μισθών και των συντάξεων βρίσκεται ανάμεσα στα 400 και 500 €. Κλείνουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Πίσω από αυτά τα νούμερα κρύβονται η πείνα, η εξαθλίωση, οι άστεγοι των πόλεων. Κρύβονται οι ουρές για ένα πιάτο φαΐ, για μια θέση στα ράντζα των νοσοκομείων, για μια θέση κουτσουρεμένης εργασίας στις λίστες του ΟΑΕΔ. Κρύβονται οι αυτοκτονίες, η κατάθλιψη, η αγωνία. Μας θέλουν άνεργους, άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους. Οπλίζουν το οπλοστάσιό τους
με μέτρα καταστολής των δημοκρατικών ελευθεριών μας, χημικών, βίας, φασιστικής απειλής, πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, εκφοβισμού και απειλών. Ταξικός αδυσώπητος πόλεμος! Κεφάλαιο, Δ.Ν.Τ, Ε.Ε., Κυβέρνηση, από τη μια πλευρά και όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι από την άλλη. Ή θα υποταχθούμε  και θα ζούμε ως σύγχρονοι σκλάβοι ή θα αντισταθούμε στη σύγχρονη λαίλαπα που απειλεί τις ζωές μας, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, και την δημοκρατία.
Φυλή 2014: Πόλη της μεγαλύτερης χωματερής του κόσμου, και του πιο πλούσιου σε έσοδα Δήμου της Ελλάδας. Μετά από 53 χρόνια ύπαρξής της, 46.000 κάτοικοι είναι καταδικασμένοι να ζουν σ΄ ένα διαρκές έγκλημα. Υπάρχουν, δηλαδή, από τη μία τα 40.300.000 € το χρόνο, έσοδα – «αργύρια»  μόνον από τα αντισταθμιστικά οφέλη της χωματερής και από την άλλη το ιλιγγιώδες χρέος των 800.000.000 € του Δήμου. Η σημερινή μνημονιακή διοίκηση του Δήμου αδιαφορεί για την υγεία των δημοτών. Αδιαφορεί για τους απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου, μέσα από το καθεστώς ομηρίας που τους επιβάλλει. Αδιαφορεί για τους δρόμους που δεν υπάρχουν στο Πανόραμα, την συγκοινωνία που μετά την δύση του ηλίου δεν υπάρχει στο Ζεφύρι. Για τους πλημμυρισμένους δρόμους που με την πρώτη νεροποντή, χρειάζεσαι βάρκα για να τους περάσεις. Σε όποια αθλητικά κέντρα υπάρχουν π.χ. στο κολυμβητήριο, οι δημότες πληρώνουν δυσβάστακτα ποσά από το ήδη εξαθλιωμένο εισόδημά τους. Στη Χασιά δεν έχει υλοποιηθεί το σχέδιο πόλης, ενώ το δίκτυο αποχέτευσης και ύδρευσης έχει «φυτευτεί» μέσα στα χωράφια. Η σημερινή Δημοτική Αρχή συμφωνεί να κλείσει το Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – πρώην Ι.Κ.Α., να κλείσει και η δημόσια Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.). Τα εμπορικά μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο και η πόλη μας μοιάζει σαν φάντασμα ιδιαίτερα όταν πέφτει το σκοτάδι. Το νερό αντί να είναι φυσικό αγαθό, με την υπέρμετρη τιμολόγησή του αντιμετωπίζεται σαν ένα ακόμη χαράτσι. Ολυμπιακά έργα και χώροι αναψυχής ερειπώνουν και καταστρέφονται π.χ. το στάδιο πάλης στο Τσουκλίδι, το αναψυκτήριο «Βορεινό» στη Ζωφριά. Το  πολυδιαφημισμένο Πάρκο Πόλης ακόμα δεν έχει παραδοθεί στους δημότες.
Σε όλα αυτά τα προβλήματα, ας προσθέσει κανείς πέρα από την χωματερή με τα ήδη τέσσερα εγκατεστημένα εργοστάσια (το Ε.Μ.Α.Κ. Ι, το εργοστάσιο καύσης άκρως μολυσματικών και επικίνδυνων νοσοκομειακών και ιατρικών αποβλήτων απ΄ όλη την Ελλάδα και τα δύο εργοστάσια Καύσης Βιοαερίου), τα εργοστάσια και εργοτάξια (ΑΚΤΩΡ, ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ, ΜΕΒΓΑΛ, WATT A.E κ.ά.) και τις αποθήκες ανθρώπων (παραπήγματα σεισμοπλήκτων, καταυλισμοί ΡΟ.ΜΑ). Επίσης, τα αμαξοστάσια και τις διάσπαρτες δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις συλλογής και αποθήκευσης άχρηστων υλικών (Δ.Ε.Η., Ο.Δ.Δ.Υ., Ο.Σ.Υ. χυτήρια μετάλλων), το στρατόπεδο (Μ.Α.Κ.), τα καλώδια υπερυψηλής τάσης της Δ.Ε.Η., το Κέντρο Διανομής Φυσικού Αερίου υπερυψηλής πίεσης, τη Βιομηχανική Ζώνη στη θέση «Τζαβαρδέλλα», το κανάλι του Μόρνου, το Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟ.ΠΑ.), το νταμάρι του Μουσαμά, τα διάσπαρτα μαντριά, το νεκροταφείο στο οποίο χύνονται τόνοι λυματολάσπης και την τεράστια προσβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την καταστροφή αρχαιοτήτων όπως το αρχαίο τείχος «ΔΕΜΑ», που βρίσκεται μέσα στην χωματερή! Όμορφη πόλη αγγελικά πλασμένη, θα αναφωνούσε κανείς!
Για αυτήν την κατάντια του λαού και της πόλης μας ευθύνονται όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις και όλες οι Δημοτικές Αρχές στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των παρατάξεων, που πολιτεύτηκαν και πολιτεύονται στη διάρκεια δεκαετιών με την λογική μόνο και μόνο της εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων ιδιωτικών συμφερόντων, υπακούοντας πιστά στις εντολές τους και στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.). Με μοχλό τον «Καλλικράτη» υλοποιούν στην ουσία την πολιτική των μνημονίων σε κάθε πόλη, δήμο και γειτονιά. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) μετατρέπονται σε τοπικό κράτος, εκφραστές του κεντρικού κράτους και των σχεδιασμών της Ε.Ε., καταργώντας κάθε έννοια αυτοτέλειας και αυτοδιοίκησης. Επίσης, ευθύνονται και αυτοί, που ως «αντιπολιτευόμενοι», είναι στην ουσία απόντες από τις ενωτικές προσπάθειες για την ανάπτυξη λαϊκών αγώνων. Είναι αυτοί, που ως αυριανοί σωτήρες μιας συνδιαχειριστικής λογικής και χωρίς συμβολή στην ανάπτυξη μαζικού λαϊκού κινήματος, εφησυχάζουν συνειδήσεις και μυαλά ζητώντας ανάθεση της λύσης των προβλημάτων μας σε άλλους χωρίς εμάς, διαπραγματευόμενοι με αυτούς που ευθύνονται για όλα αυτά τα προβλήματα, εντός συστήματος, εντός Ε.Ε., εντός των λυκοσυμμαχιών.
Η συγκρότηση ενός  αγωνιστικού αντικαπιταλιστικού πόλου στο Δήμο Φυλής, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία σήμερα, για να αποτελέσει το στήριγμα κάθε αγωνιστικού και κινηματικού σκιρτήματος, ενάντια σε ότι σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Μία δύναμη που θα αναδειχθεί μέσα από τους πολύπαθους εργαζόμενους του δήμου Φυλής, θα αντλεί δυνάμεις από την διαρκή αγωνιστικότητα και ενεργή συμμετοχή όλων μας, θα χαλάει τα σχέδια και θα αποκρούει τις επιθέσεις του τοπικού, εγχώριου και ξένου κεφαλαιοκρατικού παράγοντα και θα επιστρέφει τους καρπούς των διαρκών αγώνων στους ίδιους τους εργαζόμενους του δήμου μας.
Για να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να συμβάλουμε στην ανατροπή της επίθεσης, αγωνιζόμενοι: 
1.       Για το άμεσο, οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων – Φυλής και όλων των εγκαταστάσεων που υπάρχουν μέσα και γύρω από αυτή.
2.       Για την άμεση δημιουργία συστήματος επωφελούς για την κοινωνία διαχείριση των απορριμμάτων.
3.       Για την αποκατάσταση της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων. Για τη διατήρηση των υπαρχουσών και την ίδρυση νέων μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας στο δήμο μας.
4.       Για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στον δήμο Φυλής. Για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής. Για την δημιουργία χώρων πρασίνου και αθλοπαιδιών εκεί όπου σήμερα υπάρχουν τα στρατόπεδα, το Ο.Δ.Δ.Υ., το αμαξοστάσιο του δήμου Αθηναίων, το αμαξοστάσιο των αστικών λεωφορείων. Μπάζωμα και αποκατάσταση  όλων των ανενεργών λατομείων που βρίσκονται στον δήμο μας όπως το λατομείο Μουσαμά.
5.       Για την εξάλειψη όλων των πηγών ρύπανσης (κάθε είδους οχλούσες εγκαταστάσεις, κεραίες κινητής τηλεφωνίας κ.ά.)
6.       Για τη διατήρηση, αλλά και την ίδρυση περισσοτέρων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικών σχολείων και σχολών για την εκπαίδευση και μόρφωση των ανθρώπων που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν στην ζωή τους να αποκτήσουν μορφωτικά και επαγγελματικά εφόδια.
7.       Για την ανάπτυξη και προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας και δράσης με ίδρυση πολιτιστικών κέντρων και πυρήνων στις γειτονιές του Δήμου και καλλιέργεια των υπαρχουσών, αλλά και νέων δομών (ωδείο, φιλαρμονική, σκάκι, κινηματογραφική λέσχη, εικαστικό και θεατρικό εργαστήρι).
8.       Για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων σε σύνδεση με την πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας, για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και της κυβέρνησης.
9.       Για την κατάργηση του Καλλικράτη και την αντιδραστική οργάνωση του κράτους.
10.   Για πάλη ενάντια στο τοπικό κεφάλαιο, την ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση και την παράδοση στην αγορά των δημοτικών υπηρεσιών.
11.   Για αντιπαράθεση  με τις οδηγίες και την πολιτική της Ε.Ε., για ρήξη και αποδέσμευση από αυτή και έξοδο από το ευρώ.

Σε καλούμε σε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την συγκρότηση Μαχόμενου Αγωνιστικού Αντικαπιταλιστικού Δημοτικού Σχήματος στη Φυλή,
την Κυριακή 2-2-2014 στις 5.30 μ.μ., στο Κ.Α.Π.Η. Άνω Λιοσίων.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πόσα χρόνια μετά συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα. Το εργοτάξιο της Άκτωρ ΑΤΕ ερημώνει και λεηλατείται από τους Ρομά, τα εργοστάσια ανακύκλωσης της Κ. Κωστούλας ΑΕΒΕ αν και έκλεισαν στα Άνω Λιόσια, μετακόμισαν σε καινούργιες εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, η Μεβγάλ ΑΕ έκλεισε την μονάδα στην Τζαβερδέλα και την νοικιάζει στην Παράμετρος Μεταφορική. Η Watt Recycling ΑΕ έχει εγκαινιάσει νέες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή