ΣΟΚ:Ραδιενεργά απόβλητα μεταφέρθηκαν με απορριμματοφόρο του Δήμου Πειραιά από το Νοσοκομείο Μεταξά στο ΧΥΤΑ της Φυλής(βίντεο)


Ραδιενεργά απόβλητα βάρους 8 τόνων από το νοσοκομείο "Μεταξά" μεταφέρθηκαν στον ΧΥΤΑ της Φυλής με ένα δημοτικό απορριμματοφόρο του Δήμου Πειραιά κι ένα φορτηγό της ιδιωτικής εταιρείας...


"ΠΕΡΜΕ Καρούντζος".
Την αποκάλυψη-σοκ κάνει το "ΚτΠ", επισημαίνοντας πως τα ραδιενεργά απόβλητα άγγιξαν ένας ελεγκτής και δυο χειριστές, ευτυχώς όμως οι εξετάσεις έδειξαν ότι είναι καθαροί. 
Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπεύθυνος του νοσοκομείου, οι οδηγοί και ο ιδιοκτήτης της ΠΕΡΜΕ, ενώ εξετάζεται ακόμη τυχόν εμπλοκή του Δήμου Πειραιά.
Το ραδιενεργές φορτίο ήταν μικρό άλλα άνω των
επιτρεπόμενων ορίων.Σύμφωνα με πληροφορίες το νοσοκομείο "Μεταξά" καθώς και η ΠΕΡΜΕ έχουν ξαναεμπλακεί σε ανάλογη υπόθεση.
Εκτιμάται οτι το ίδιο κάνουν και όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας για οικονομικούς λόγους. Στον ΧΥΤΑ της Φυλής το κόστος ειναι 45 ευρώ τον τόνο ενώ στον Αποτεφρωτήρα φτάνει στα 1700 ευρώ τον τόνο.
Τα νοσοκομειακά απόβλητα εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης και εστάλησαν με εντολή της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος στην ειδική Μονάδα Αποτέφρωσης Επικινδύνων Ιατρικών Αποβλήτων. Κατά την είσοδό τους στη μονάδα αποτέφρωσης, η εγκατεστημένη διάταξη ελέγχου ραδιενέργειας κατέγραψε εκπομπές ακτινοβολίας σε επίπεδα πολύ υψηλότερα του φυσιολογικού.
Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι επιστήμονες του νοσοκομείου από το οποίο προέρχονται, προκειμένου να προσέλθουν άμεσα στον χώρο και ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Δημόκριτος) προκειμένου να υποδείξουν μέτρα και διαδικασίες για την ασφαλή διαχείριση των αποβλήτων.
πηγή:http://reportaznet.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2754.html#more



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καλά μας περνάνε για χαζούς;

    Έτσι μετράνε την ραδιενέργεια; Οι κυρίες με τα ξέπλεκα μαλλιά δεν είναι σε κίνδυνο; Αντε φορέσαμε γαλότσες και γάντια και οκ;
    Ο Σγουρός τυχαία βρέθηκε εκεί με το τηλεοπτικό συνεργείο;

    Είναι στημένο όλο και δεν το δέχομαι. Πως μπήκε το φορτηγό μέσα; Δεν υπάρχει έλεγχος στα παραστατικά του στην στην είσοδο;

    Άλλος είναι ο σκοπός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή