Ανοιχτό προς όλους βιβλίο του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 και του Δημάρχου Φυλής Μπουραίμη και το Δημοτικό συμβούλιο Φυλής


  • Νομίζουμε ότι, πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή,για να αρχίσουμε σιγά σιγά και όλοι μαζί,να ξετυλίξουμε ένα σημαντικό μέρος από τις ατέλειωτες σελίδες του ιδιαίτε…ρου και ανοιχτού προς όλους βιβλίου του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 και του Δημάρχου Φυλής Μπουραίμη σε σχέση με αυτόν,και το Δημοτικό συμβούλιο Φυλής.
    Μετά από τα πρόσφατα και επίμαχα δικαστικά γεγονότα που έγιναν εντός και εκτός δικαστηρίου, με αφορμή την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για τους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ,καθώς επίσης και των κατασχετήριων μέτρων που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι για την συμμόρφωση του Δημάρχου στην απόφαση των ασφαλιστικών,είμαστε πλέον σε θέση να σας παρουσιάσουμε τα γεγονότα έτσι όπως ακριβώς έγιναν και λέχθηκαν δημόσια και απο γνωστά στόματα της περιοχής και όχι μόνο ,και που έχουν σχέση με την ολη ιστορία.
    Στην προσπάθεια μας αυτή,θα βοηθούσε αφάνταστα και η συμμετοχή όποιων έχουν να προσφέρουν πολύτιμο και αληθές μελάνι γραφής εδώ,σχετικό με το θέμα. Εμείς για μιά ακόμη φορά, όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει και με τα πρόσφατα αναρτημένα Video,που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ θέασης,έτσι και τώρα θα σας μιλήσουμε με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα,και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε ότι μπορούμε.
    Σε ότι δεν μπορούμε εμείς,ίσως μπορείτε και ξέρετε εσείς.
    Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε κάθε αναπάντητο ερώτημα, ο χρόνος θα δώσει τις πρέπουσες και σωστές απαντήσεις. Επειδή όμως και τις επόμενες ημέρες και μήνες, θα έχουμε ακόμη σοβαρές εξελίξεις επί του θέματος θέλοντας και μη,καλό θα είναι ότι λέμε και ότι κάνουμε,να ξέρουμε το πως…το που,και το γιατί. Πάμε λοιπόν……και ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!
    1) Ο Δήμαρχος Φυλής,κύριος Μπουραίμης Δ….πρόσφατα προχώρησε στο δικαίωμα ανακοπής της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων ,η οποία και δικαιώνει προσωρινά,έστω και εν μέρει όσους εργαζόμενους είχαν ενταχθεί σε αυτά.
    Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, η απόφαση αυτή ήταν ΑΜΕΣΑ εκτελέσιμη και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ,με το σκεπτικό ότι πρόκειται περί απόδοσης συγκεκριμένων χρηματικών ποσών σε κάθε έναν εργαζόμενο ΟΧΙ ως έναντι οφειλομένων, αλά ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ χρήματα, προκειμένου να καλύψουν βασικές ανάγκες διαβίωσης αυτοί οι άνθρωποι, έως την τακτική δικάσιμο αγωγή, η οποία και έχει προσδιοριστεί για τις 23-1-2014. Στην συνέχεια και από όταν βγήκε η απόφαση των ασφαλιστικών,οι εργαζόμενοι,παρά τις προσπάθειες τους, δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ενημέρωση απο τον Δήμαρχο για το τι πρόκειται κάνει και εάν συμμορφωθεί σε αυτή.
    Παράλληλα εκείνη την περίοδο, μπήκαν στα ταμεία του Δήμου αόο αντισταθμιστικά οφέλη της χωματερής οκτώ εκατομμύρια ευρώ,και ο Δήμαρχος είπε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η πληρωμή οφειλομένων στους μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου (περίπου 2,5 δεκαπενθήμερα…),ενώ για τους εργαζόμενους του ραδιοφώνου και τα ασφαλιστικά τους δεν υπήρξε καμία επίσημη κουβέντα.
    Το να αναφερθούμε εδώ σε λόγια της πλατείας και των καφενείων που λέχθηκαν για αυτό το θέμα, δεν έχει κανένα νόημα…είπαμε…ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
    ‘Ετσι λοιπόν οι εργαζόμενοι της ραδιοφωνίας,μέσω του δικηγόρου τους και αφού άφησαν την νόμιμη χρονική προθεσμία για απάντηση στον Δήμαρχο ,από την ημερομηνία κοινοποίησης της δικαστικής απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων,και για να εξασφαλίσουν κατά κάποιο τρόπο την υλοποίηση της από τον Δήμαρχο,προχώρησαν σε εφαρμογή κατασχετήριων μέτρων σε λογαριασμούς του Δήμου.
    Η απάντηση σε αυτή την κίνηση από πλευράς Δημάρχου μέσω των δικηγόρων του Δήμου ήταν,να προχωρήσουν σε ανακοπή των κατασχετήριων μέτρων και προφανώς αυτή να είναι συνοδευμένη και με αναστολή των ασφαλιστικών μέτρων ,αφού από μόνη της η ανακοπή, δεν εξασφαλίζει ότι τα κατασχετήρια μέτρα, δεν παύουν να τρέχουν.
    2) Στις 13-10-2013, ήρθε στα δικαστήρια η συγκεκριμένη αίτηση ανακοπής του Δημάρχου,η οποία βασίστηκε σε μια καθαρά τυπική αιτιολογία,και όχι ουσιαστική. Επικαλέστηκε δηλαδή ότι, δεν είχε παρέλθει η νόμιμη προθεσμία για εφαρμογή των κατασχετήριων μέτρων, των 60 ημερών που ισχύει για τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Σε αυτή την τυπική παράλειψη από πλευράς των εργαζομένων και του δικηγόρου τους, πολλά ακούστηκαν,και κυρίως ότι είχαν προσμετρήσει στην προθεσμία και τις ημέρες του Αυγούστου, πράγμα το οποίο δεν ισχύει!!! θα πρέπει εδώ να ενημερώσουμε ότι και η τυπική μέρα προθεσμίας,για εφαρμογή των κατασχετήριων μέτρων, λήγει στις 17 Νοεμβρίου 2013.
    Κατόπιν λοιπόν αυτής της εξέλιξης,η πλειοψηφία των εργαζομένων που βρισκόταν στα δικαστήρια εκείνη την ημέρα,μετά από συμβουλή του δικηγόρου τους, εκτίμησαν ότι ήταν καλύτερο να αποσύρουν τα κατασχετήρια μέτρα,και να επανέλθουν μετά την λήξη της τυπικής προθεσμίας. Μεταξύ των υπολοίπων δικαιολογιών που προέβαλαν στην αίτηση ανακοπής οι δικηγόροι του Δήμου,ήταν ότι τα ποσά των ασφαλιστικών είναι πολύ μεγάλα,και εκτός των υπολοίπων εαν δοθούν τα χρήματα αυτά, ο Δήμος δεν θα έχει υλικά γιά υπολογιστές,καύσιμα για τα αυτοκίνητα κ.λ.π….δηλαδή με λίγα λόγια όλα αυτά προέχουν από τον κίνδυνο ζωής ενός ανθρώπου,γιατί δεν έχει να φάει!!!
    Παράλληλα επικαλέστηκαν ότι αυτά τα ποσά των ασφαλιστικών δεν έχουν προβλεφθεί στον ισολογισμό του Δήμου,και εμείς ρωτάμε: Τα ποσά που πρόσφατα εγκρίθηκαν από το Δημοτικό συμβούλιο για την πληρωμή όσων συναδέλφων της ραδιοφωνίας συμφώνησαν εξωδικαστικά με τον Δήμαρχο,περίπου 650.000 ευρώ,είχαν προβλεφθεί;
    Ετσι και αλοιώς η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων είναι τόσο πολύ αναλυτικά διατυπωμένη,και οι λόγοι, της άμεσης και αμετάκλητης εφαρμογής της, τόσο πολύ διευκρινισμένοι και σοβαροί,που είναι αδύνατον να σταθεί δικαστικά,σοβαρή αίτηση ανακοπής,για ουσιαστικούς λόγους. Οπως και να έχει, από όλη αυτή την ιστορία, φάνηκαν και φαίνονται ξεκάθαρα οι βουλές του κυρίου Μπουραίμη, απέναντι στους εργαζόμενους,που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους, μετά από τόσα χρόνια.
    Αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα εκτός αίθουσας δικαστηρίων λόγια των δικηγόρων του Δήμου, στους εργαζόμενους: “Παιδιά…έχετε όλο το δίκιο με το μέρος σας,αλά ο Δήμαρχος, μας έχει δώσει εντολή να εξαντλήσουμε το όποιο νομικό μέσο υπάρχει…” Και εμείς ρωτάμε….προς τι;….για να μην πληρώσει ποτέ;
    3) Ενα μεγάλο ερώτημα και μια μεγάλη απορία μας έχει πλέον δημιουργηθεί, μετά από την όλη στάση του Δημάρχου,και θέλουμε να την μοιραστούμε μαζί σας… Σε λίγες ημέρες, αναμένεται Δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο,αφού ήδη έχει καθυστερήσει πολύ. Το σίγουρο λοιπόν εκεί είναι ότι, ακόμη και εκτός ημερήσιας διάταξης, θα έρθει με κάποιον τρόπο και το θέμα των τελευταίων ημερών και εξελίξεων του ΞΕΝΙΟΥ.
    Ποια θα είναι η θέση των δημοτικών συμβούλων του Μπουραίμη σχετικά με το θέμα; Ποια θα είναι η θέση των μελών της αντιπολίτευσης; Εχουν σκοπό να φέρουν εκτάκτως θέμα συζήτησης γιά τον ΞΕΝΙΟ;
    Εχουν σκοπό να βάλουν φρένο σε αυτή την αλαζονική πορεία του Δημάρχου,η θα γίνουν και αυτοί συνοδηγοί του;
    Εαν όχι, με ποιόν τρόπο: Εχουν σκοπό να υπερασπίσουν στην πράξη την δικαστική απόφαση;
    Ας μην ξεχνάμε ότι,οι όποιες ατασθαλίες και μη συμμορφώσεις σε δικαστικές αποφάσεις, δεν επιβαρύνουν μόνο την τωρινή Δημοτική διοίκηση, αλά και την μελλοντική!!!
    4) Εχουμε πλέον πιστέψει πραγματικά και νιώθουμε απέραντη λύπη,για το γεγονός ότι ο κύριος Μπουραίμης, που τυχαίνει να είναι ο τωρινός Δήμαρχος της περιοχής, ποτέ δεν επεδίωξε μια,αληθινή εκτός Δημοτικού συμβουλίου συνάντηση-συζήτηση,με τους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ, για τα τεράστια βιοποριστικά προβλήματα αυτών των ανθρώπων,αφού η εργασιακή ομηρία στην οποία και τους έχει βάλει είναι απίστευτη…καμία καταγγελία εργασίας…καμία πληρωμή…καμία κουβέντα….καμία βοήθεια…καμία περίπτωση προς το παρών ένταξης αυτών των ανθρώπων μετά από τόσα χρόνια στον σταθμό, σε κάποιο ταμείο ανεργίας….ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!
    5) Ανάμεσα στους εργαζόμενους της ραδιοφωνίας,που προχώρησαν σε ασφαλιστικά και κατασχετήρια μέτρα,υπάρχει και μία “ομάδα”εργαζομένων οι οποίοι πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών είχαν προχωρήσει,γιά δικούς τους σεβαστούς λόγους, σε κάποιον εξωδικαστικό συμβιβασμό,για τα χρήματα που τους οφείλονταν με τον Δήμαρχο, διά μέσου του κυρίου Νικητάκη, εκκαθαριστή(;) του ΞΕΝΙΟΥ.
    Φυσικά και το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται,αφού κάποιοι από αυτούς,όπως είπαμε πριν, είναι και στα ασφαλιστικά-κατασχετήρια μέτρα,μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημα κάποια ενημέρωση επι του θέματος,και κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνουν και πως και οι δύο πλευρές,δηλαδή και ο Δήμαρχος και αυτή η “ομάδα”των συναδέλφων,θα συμπεριφερθούν.
    Σε προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο είχε εγκριθεί,ένα συγκεκριμένο ποσό για αυτούς τους ανθρώπους,προς έγκριση από τον επίτροπο της περιοχής και από πληροφορίες που υπάρχουν, αυτό το ποσό έχει πράγματι εγκριθεί. Πληρωμές προς το παρών δεν έχουν γίνει ούτε σε αυτούς…
    Ακριβώς εδώ δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα; Θα πληρωθούν;….εάν ναι πότε;…θα υπογράψουν αυτοί οι άνθρωποι οικειοθελή αποχώρηση από την εργασία τους το 2010;….θα αποσυρθούν από τα ασφαλιστικά και κατασχετήρια μέτρα;…
    Εάν ναι με ποια διαδικασία;..
    .Εάν πληρωθούν αυτοί οι εργαζόμενοι, θα προχωρήσει και η πληρωμή των ασφαλιστικών για τους υπόλοιπους; Εάν όχι, τότε αυτός δεν λέγεται διαχωρισμός σε άσπρα και μαύρα πρόβατα;
    6) Ηρθε και η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά και ξάστερα,και για τους “μόνιμους”συναδέλφους στον Δήμο Φυλής,και να πούμε δημόσια,ότι μόνοι τους έως τώρα απέδειξαν περίτρανα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι τουλάχιστον για τους συναδέλφους τους, στον ΞΕΝΙΟ δεν υπήρξαν ποτέ και δεν υπάρχουν ακόμη,με την στήριξή τους.
    Εδώ και χρόνια….μόλις 5 μέτρα δίπλα μας,στο απέναντι κτίριο,απόλυτοι γνώστες των χρόνιων προβλημάτων μας,και ούτε μια φορά,ένας λόγος για εμάς στις απεργίες και στους αγώνες τους,την ίδια ώρα που μαζί ήμασταν απλήρωτοι…αυτοί διαμαρτυρία για 2 μήνες καθυστέρησης μισθών,και εμείς για 3 χρόνια!!!
    Κατηγορηθήκαμε δημόσια,ότι μπλοκάροντας τους λογαριασμούς του Δήμου, αυτοί θα μείνουν απλήρωτοι,και κανείς τους δεν σκέφτηκε ότι οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ δεν μπλοκάρουν την μισθοδοσία τους, απλά ζητούν να πληρωθούν αυτοί πρώτοι,από τα ασφαλιστικά τους μέτρα,
    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ,…αυτη την φορά που έχουν μπει στα ταμεία του Δήμου εκατομμύρια ευρώ και που φτάνουν και περισσεύουν και για την δική τους μισθοδοσία. Αντί αυτού διαβάσαμε δημοσιεύματα ότι αυτά τα χρήματα, φτάνουν δεν φτάνουν για τους μισθούς των μονίμων έως και Νοέμβριο…για τους εργαζόμενους, αδικημένους και καταταλαιπωρημένους εργαζόμενους της ραδιοφωνίας…τσιμουδιά!!!
    Ετσι δεν γίνεται δουλειά αγαπητοί μας “συνάδελφοι”,αυτό δεν λέγεται συναδελφικότητα και κατανόηση…αυτή δεν είναι στήριξη,και δεν γίνεται ΠΑΝΤΑ να κοιτάς το δικό σου το στομάχι. Ολα όμως έχουν την στιγμή και τον χρόνο τους. Η ευχή μας είναι ΠΟΤΕ να μην βιώσετε έστω και το μισό ,αυτό που χρόνια τώρα βιώνουμε την καρδιά και στο πετσί μας εμείς,και τα παιδιά μας.
    7) Πάμε τώρα στην διαδικασία και τους τρόπους πληρωμής,στην πρόσφατη μισθοδοσία των μονίμων υπαλλήλων του Δήμου,σε σχέση με τα κατασχετήρια μέτρα,άσχετα αν αυτά,κατατέθηκαν εκτός νόμιμης χρονικής προθεσμίας. Γιατί ναι μεν ο χρόνος εξάσκησης τους ήταν τυπικά άκυρος,όμως και η συγκεκριμένη τελευταία μισθοδοσία τους, φαίνεται ότι δεν τηρεί την νομιμότητα,αφού έγινε κατά πάσα πιθανότητα ,από μπλοκαρισμένους λογαριασμούς του Δήμου, πριν την δικαστική συζήτηση άρσης των κατασχετήριων μέτρων,από πλευράς εργαζομένων της ραδιοφωνίας.
    Εαν πράγματι τα πράγματα είναι έτσι,τότε έχει τελεστεί από πλευράς Δημάρχου, ήδη σοβαρό ποινικό αδίκημα,για το οποίο,σύντομα θα είναι αναγκασμένος να απολογηθεί εκεί που πρέπει.
    Επαναλαμβάνουμε…ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…όπως και να έχει,και με βάση τα τελευταία σαρωτικά και με ρυθμούς καμικάζι γεγονότα,θα πρέπει να τεθεί ερώτημα επί του θέματος, στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο,γιά να ξέρουν και οι υπόλοιποι διοικούντες τι ακριβώς και πως έγινε η τελευταία μισθοδοσία των μονίμων υπαλλήλων του Δήμου.
    8) Αγαπητοί μας φίλοι και αναγνώστες…. Δεν είναι καθόλου δύσκολο κανείς να καταλάβει,τις πραγματικές προθέσεις του Δημάρχου Φυλής ,Μπουραίμη απέναντι στους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ,ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα από την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, έως και σήμερα. Το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι το εξής;
    ΓΙΑΤΙ;
    Γιατί και για ποιους λόγους αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν τέτοιας απάνθρωπης μεταχείρισης από τον Δήμαρχο…. Γιατί τους σκοτώνει καθημερινά,αυτούς και τα παιδιά τους; Τι του έκαναν και σε τι έφταιξαν;
    Ποιος άνθρωπος θα μπορούσε να ζήσει 3+ χρόνια,δίχως να έχει αντικείμενο εργασίας στην δουλειά του,δίχως να απολύεται και δίχως να πληρώνεται; Αυτά δεν γίνονται πουθενά,παρά μόνο στον Δήμο Φυλής!!! Παρ’όλα αυτά περιμέναμε υπομονετικά και μαρτυρικά, για περισσότερο από 3 χρόνια.
    Μέσα σε αυτό το διάστημα, εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ μαζί με τις οικογένειες τους,στερήθηκαν βασικές ανάγκες διαβίωσης. Αρρώστησαν και μπήκαν στα νοσοκομεία,αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα,στερήθηκαν και στερούνται ακόμη,κατά μεγάλα διαστήματα το νερό και το ρεύμα, οικογένειες διαλύθηκαν,και προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν ταπεινώθηκαν σε πολλούς,αφού αναγκάστηκαν να δανείζονται συνέχεια χρήματα.
    Πολλοί ακόμα κήρυξαν πτώχευση,προσφεύγοντας στον αντίστοιχο νόμο,για υπερχρεωμένα νοικοκυριά,και σε μακροχρόνιες δίκες…άνθρωποι που δεν χρωστούσαν σε κανέναν πριν, έστω και ένα ευρώ. Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται πλέον σε μεγάλη ηλικία,και εκτός των υπολοίπων δεσμευτικών προβλημάτων,λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ και μάλιστα στις εποχές που ζούμε να βρουν εργασία. Σε αυτούς τους ανθρώπους ο Δήμαρχος, στερεί ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα εργασίας…το ταμείο ανεργίας!!!
    Ποιός;
    Ο Δήμαρχος της πόλης,που υποτίθεται πως θα πρέπει να είναι κοντά στα προβλήματα του κάθε πολίτη,και για αυτό πήρε την ψήφο του.
    Πόσο ακόμα έπρεπε να περιμένουν όλοι αυτοί, και γιατί;
    Μήπως έπρεπε να περιμένουν ακόμη 10 χρόνια,μένοντας στα αόριστα,και ψεύτικα λόγια του Μπουραίμη,τα οποία και συνεχώς αναιρούσε;
    Μήπως έπρεπε να μην προσφύγουν ως έσχατη λύση στην δικαιοσύνη; Μήπως έπρεπε να μην ενημερώνουν για τα πραγματικά γεγονότα και συμπεριφορές, τους προς τα έξω;
    Μήπως έπρεπε να σκύψουν το κεφάλι και να δεχθούν, ότι αυτός αόριστα τους έδινε με τους δικούς του όρους, στον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ εξωδικαστικό συμβιβασμό, που τους πρότεινε;
    Μήπως θα έπρεπε να πουν ψέματα,και να αποχωρήσουν,υπογράφοντας παραίτηση από το 2010;
    Μήπως έτσι θα ήταν τα καλά παιδιά για αυτόν ,που θα του είχαν αδειάσει την γωνιά μια ώρα νωρίτερα και με τον πιο ανώδυνο και εύκολο τρόπο;
    Μήπως τέλος δεν είχε υπολογίσει, ότι κάποιοι θα αντέξουν μέχρι το τέλος,κι ας μην έχουν να φάνε τίποτα,μόνο και μόνο,για να δουν το δίκιο στην πράξη, με το μέρος τους…κάποιο βράδυ,δίπλα στο μαξιλάρι τους;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια