ΜΕΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΦΑΓΑΝ 54 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Π.Δ.


Σε έναν μικρό δήμο της Αττικής, στα Άνω Λιόσια, "χάθηκαν" 53,7 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από ΠΑΣΟΚΟΥΣ που είχαν την εξουσία τότε και ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ που τους κάλυψαν μετά και δεν άνοιξε ρουθούνι!

Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε ΕΔΩ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:


Το έλλειμμα περιγράφεται στο πόρισμα  97/14.11.2003 των Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεωρήσεως Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Αττικής, Απ. Δράκου Χαρ.Τούση, (πόρισμα σελίδες 3-4) και το οποίο διαπίστωσε ότι την 12.5.2003  στην ταμειακή διαχείριση του Δήμου Άνω Λιοσίων
εισήχθησαν οι εξής δύο επιταγές με το αιτιολογικό Έσοδα υπέρ Δήμου Άνω Λιοσίων για την πληρωμή κοινοπρακτικού δανείου:
Ημερομηνία
Αριθμοί
Ποσά
Τράπεζα
Εκδότης
Αποδέκτης
12.5.2003
24198437-8
28.700.000 Ευρώ
Εθνική
Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Άνω Λιοσίων
Δήμος Άνω Λιοσίων
12.5.2003
24198436-6
25.000.000 Ευρώ
Εθνική
Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Άνω Λιοσίων
Δήμος Άνω Λιοσίων
Στην συνέχεια ο Δήμος Άνω Λιοσίων εξέδωσε χρηματικά εντάλματα 924/12.5.2003 Ευρώ 28.700.000 και 925/12.5.2003 Ευρώ 25.000.000 με αιτιολογία Καταβολή απαίτησης Εθνικής Τράπεζας από Έσοδα ΕΣΔΚΝΑ για κάλυψη δόσης κοινοπρακτικού δανείου υπέρ Διευθυντού ΔΟΥ Άνω Λιοσίων. Τα χρηματικά εντάλματα δεν συνοδεύονταν από νόμιμα δικαιολογητικά ενώ πλασματική ήταν η επίκληση της αιτιολογίας για την στοιχειοθέτηση της δαπάνης.
 Τα ανωτέρω χρηματικά εντάλματα  πληρώθηκαν από τον Ελεγκτή Εξόδων ΟΤΑ στην Δ.Ο.Υ Άνω Λιοσίων με την έκδοση της υπ’ αριθμόν 57041563-2/12.5.2003 επιταγής λογαριασμού 270 του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού Ευρώ 53.700.000 υπέρ του Δημάρχου Άνω Λιοσίων κ.Ν.Παπαδήμα η οποία κατατέθηκε στον λογαριασμό της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνικών Έργων του Δήμου Άνω Λιοσίων.
Η πληρωμή δεν ήταν νομότυπη αφού δεν συνοδεύονταν από νόμιμα δικαιολογητικά ενώ ο Ελεγκτής Εξόδων ΟΤΑ παράνομα προέβη στην πληρωμή.
Η παραπάνω πληρωμή δεν ήταν νόμιμη,
 Στην συνέχεια οι δύο επιταγές  της Εθνικής Τράπεζας δεν εισπράχθηκαν ποτέ από μεριάς του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για να κατατεθούν στον λογαριασμό 270 αφού οι υπάλληλοι Μπράβος Κωνσταντίνος Ελεγκτής ΟΤΑ και Παλαπέλας Απόστολος διαχειριστής Δ.Ο.Υ με έγγραφο της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνικών Έργων του Δήμου Άνω Λιοσίων μετέβησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και πήραν πίσω τις επιταγές της Εθνικής Τράπεζας και τις παρέδωσαν στον Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Νικόλαο Παπαδήμα με αποτέλεσμα την δημιουργία ελλείμματος Ευρώ 53,7 εκ. στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τον Δήμο Άνω Λιοσίων και πιο συγκεκριμένα από τον Δήμαρχο κ.Ν.Παπαδήμα.
 Από την ημέρα δημιουργίας του ελλείμματος κανένας αρμόδιος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν κινήθηκε δικαστικά για την είσπραξη του ποσού.
 Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
-Την 3.9.2004 με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση  primeminister@primeminister.gr,  (ΑΠ 3282/3.9.2004), ενημερώθηκε  ο Πρωθυπουργός και την 6.9.2004 (ΑΠ.Κ5781/6.9.2004 με κατατέθηκε φάκελος με στοιχεία στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Βουλή. Από αυτό το χρονικό σημείο ξεκινά η έναρξη ενεργειών από μεριάς Δημοσίου για τον καταλογισμό του ελλείμματος αφού μέχρι τότε παρά το τεράστιο έλλειμμα κανείς δεν ενδιαφερόταν να ανοίξει η υπόθεση!!!
 Με τις επιστολές 9.9.2004 και 17.9.2004 η Προϊσταμένη του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ.Στ.Δελή διαβίβασε τις αναφορές μου στους υπουργούς Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πρ.Παυλόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γ.Αλογοσκούφη.
Με την ΑΠ2877/26.10.2004 επιστολή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και Οικονομικών κ.Γεώργιος Μέργος  απάντησε στην επιστολή του Γραφείου του Πρωθυπουργού ότι η Δ/νση Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχει κινήσει την διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα καταγγελλόμενα.
Το αποτέλεσμα της ένορκης Διοικητικής Εξέτασης δεν έγινε ποτέ γνωστό.
Την 18.10.2005 με την καταλογιστική απόφαση 4254 των επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Απ.Δράκου και Χαρ.Τούση  καταλογίστηκε στον Δήμαρχο κ.Ν.Παπαδήμα και στον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΤΕΑΛΑ κ.Θ. Καρπουζά το ποσό των Ευρώ 53.700.000 καθώς και προσαυξήσεις Ευρώ 12.368152, συνολικά δηλαδή Ευρώ 66.068.152.
 Για την ιστορία ο υπάλληλος Μπράβος Κωνσταντίνος Ελεγκτής ΟΤΑ που ουσιαστικά συνεργάστηκε για την δημιουργία αυτού του τεράστιου ελλείμματος παραμένει στην θέση του!!!
 Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την παραπάνω υπόθεση είναι τα εξής:
α. Τι έπραξε η διοίκησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων παραθέτοντας ημερομηνίες και ενέργειες για το έλλειμμα των Ευρώ 53,7 εκ που δημιούργησε ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων;
 β. Σωστά παρέμεινε στην θέση του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή μήπως με τις ενέργειες ουσιαστικά κάλυψε τον Δήμαρχο Άνω Λιοσίων;
 γ. Τι έπραξαν οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για την είσπραξη του ανωτέρω ποσού από τον Δήμο Άνω Λιοσίων.
 δ. Γιατί  ο Περιφερειάρχη Αττικής κ.Χαρ.Μανιάτης στον οποίο κοινοποιήθηκαν όλα τα πορίσματα (ήδη από τον Ιανουάριο 2004)  δεν επέβαλλε  καμία ποινή στον Δήμαρχο Άνω Λιοσίων; ( Ο δήμαρχος παραιτήθηκε τον Νοέμβριο 2005)
 ε. Που βρίσκεται η παραπάνω υπόθεση από πλευράς Υπουργείων σε σχέση με την δικαιοσύνη. Θα στείλουν οι Υπουργοί την υπόθεση και άλλες πολλές ακόμη που έχουν σχέση με τον Δήμο Άνω Λιοσίων στην δικαιοσύνη; 
 στ. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης των καταγγελλόμενων στην επιστολή που είχα αποστείλει 3.9.2004 στο Γραφείο του Πρωθυπουργού αφού ο τότε Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών κ.Μέργος δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει;
 ζ. Γιατί ο επόμενος Δήμαρχος Άνω Λιοσίων, κ.Χρ.Παππούς δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια για να αποκαλύψει που πήγαν τα 53,7 εκ. Ευρώ;
ε. Πως κάλυψε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το έλλειμμα των Ευρώ 53,7 εκ.; 
στ. Σε ποιά τσέπη έχουν καταλήξει τα χρήματα; 
ζ. Το έλλειμμα η κλοπή δηλαδή έχει συμπεριληφθεί στο χρέος της χώρας το οποίο καλούμαστε να αποπληρώσουμε;
η. Έχουν ζητηθεί να ανοίξουν οι τυχόν λογαριασμοί του Νικολάου Παπαδήμα στην Ελβετία καθώς και του επόμενου Δήμαρχου Χρήστου Παππού μαζί με όλους τους συγγενείς τους 1ου βαθμού;
Ιδού γιατί μας θέλουν εκτός Βουλής! 
Ιδού γιατί οδηγούν τους Έλληνες Εθνικιστές ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ στο απόσπασμα με την κατηγορία της "ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ".

Δεν θέλουν να μάθετε την αλήθεια! Δεν θέλουν να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι της δυστυχίας του Ελληνικού Λαού! Μας κατηγορούν και μας τιμωρούν γιατί την λέμε ΕΜΕΙΣ στο όνομά Του! Δεν μπαίνω στην διαδικασία να αναφέρω σχόλια για "μάρτυρες" που αναφέρουν τανκς και αμνοερίφια, γιατί είναι γελοίο, όταν βάζουν την λίστα λαγκάρντ στο αρχείο, όταν εξαθλιώνουν έναν περήφανο Λαό, όταν ζητούν το αίμα 4.000 αυτόχειρων να μείνει χωρίς δικαίωση, ΕΜΕΙΣ να προσπαθούμε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ότι μας λένε! Αυτά θα αποδειχθούν στα δικαστήρια και τότε οι γελοιότητες θα καταρρεύσουν!

Έκανα ένα σχόλιο και προκάλεσα  ΈΝΑΝ εισαγγελέα να με καλέσει να μου ζητήσει εξηγήσεις! και στοιχεία! ΚΑΝΕΙΣ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ! Στον δύσκολο δρόμο επιλέγουμε τον δυσκολότερο! Ο Τσοχατζόπουλος, αυτό το πολιτικό πτώμα καταδικάστηκε για 55 εκατομμύρια ευρώ και αφού οι εξεταστικές της Βουλής και ο ίδιος ο Βενιζέλος τον αθώωναν πανηγηρικά! 

Αυτά τα χρήματα που κανείς δεν ξέρει που είναι, έχουν εγγραφεί στα "δάνεια βοήθειας" που πήρε η χώρα από το Δ.Ν.Τ. και που πληρώνεις εσύ άνεργε, εσύ μικροκαταστηματάρχη που αύριο θα βάλεις λουκέτο στο μαγαζάκι σου, εσύ υποψήφιε άνεργε που σε λίγο, αφού σε έχουν καθυστερήσει μήνες να σε πληρώσουν θα σε οδηγήσουν στην έξοδο και στην ανεργία! 

Και επειδή ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ούτε δολοφόνοι είμαστε, ούτε υπερασπιστές αυτών, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ και ότι λέμε, για όποιον και αν το λέμε το στηρίζουμε καλά και σε στοιχεία ατράνταχτα, δείτε πως σε έναν μικρό Δήμο σαν τα Άνω Λιόσια γινόταν το μεγάλο πλιάτσικο εις βάρος του Ελληνικού Λαού, ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΑΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΚΟΛΑΟΥΖΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή