«Γεμίσαμε λαγούς και τσάμπα μάγκες στην αυτοδιοίκηση».



Γράφει ο Αντώνης Κουρσ@ρος
Στην αυτοδιοίκηση όπως φαίνεται οι πραγματικοί μάγκες τέλειωσαν και την θέση τους κέρδισαν επάξια οι «τζάμπα μάγκες και οι λαγοί». Ένα φαινόμενο που γεννήθηκε τα τελευταία χρόνια, που τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας και που εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την αυτοδιοίκηση. Όσον αφορά την δυτική Αθήνα, υπάρχει η υποψία ότι το Χαϊδάρι έχει τους περισσότερους υποψήφιους «λαγούς», αρκετούς παραπάνω από τους άλλους Δήμους.

Ας αφήσουμε το Χαϊδάρι και να εστιάσουμε στα κόλπα του «λαγού» που είναι παλιά, καλοδουλεμένα και έπιαναν μέχρι τώρα.
Ο «λαγός» της αυτοδιοίκησης λοιπόν, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι καθαρά το προσωπικό του κέρδος, να ικανοποιήσει την φιλοδοξία του και τίποτα άλλο. Μαζεύει έναν αριθμό ατόμων, φτιάχνει και μια εικονική παράταξη, τους πουλάει το παραμύθι ότι αυτός είναι ο μόνος άσπιλος-αμόλυντος και μπορεί να κάνει την διαφορά, φοράει τον μανδύα της ανεξαρτησίας ψευτοαριστερίζοντας υποχρεωτικά, τα χώνει στην εκάστοτε διοίκηση του Δήμου και στην κυβέρνηση και αφήνει πλέον το πράγμα να δουλεύει μόνο του.

Στο τέλος όταν ωριμάσουν τα πράγματα και έχει κάνει τις συμφωνίες του, που συνήθως είναι κάποια θέση δίπλα στον Δήμαρχο η σε κάποιον «οργανισμό» ( τον παλιό καλό καιρό έπεφταν και μετρητά ) αναγγέλλει σε αυτούς που τον πίστεψαν, ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές και πως ο τάδε υποψήφιος είναι καλύτερος από αυτόν και ότι πρέπει πάση θυσία να τον στηρίξουμε γιατί είναι η μόνη λύση για το καλό του Δήμου.

Στην πραγματικότητα οι «τζάμπα μάγκες και οι λαγοί», ήταν μέχρι τώρα  οι ρυθμιστές του παιχνιδιού και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την «κατρακύλα» που έχει πάρει η αυτοδιοίκηση , επειδή μοιραία έχουν συνδεθεί με μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα, στην εξέλιξη του δημοτικού τοπίου της σύγχρονης ιστορίας του κάθε Δήμου, αφού προέρχονται συνήθως από  «πράσινο η μπλε λαγούμι» και κατάφερναν μέχρι τώρα τους Νεοέλληνες ψηφοφόρους να καταπιούν ένα ωραία φτιαγμένο χάπι αποβλάκωσις.

Στο χέρι μας λοιπόν είναι να μην αφήσουμε τους «λαγούς» και τους «τσάμπα μάγκες» να καθορίσουν για άλλη μια φορά την τύχη στους Δήμους μας, έχουμε τον χρόνο να τους ανακαλύψουμε...η «κυνηγετική περίοδος για το κυνήγι του λαγού της αυτοδιοίκησης λήγει στις 25 Μαϊου το 2014».


πηγή:pitsounicity.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!!! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΌ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΛΩΝΕΣ ΑΓΑΠΗΤΈ ...ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.......ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ? ΕΧΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς συμφωνώ με την πιο πάνω διαπίστωση και προσθέτω ότι η συναλλαγή και η διαφθορά συνειδήσεων είναι ένα φαινόμενο με πολύ βαθιές ρίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή