Κατατεθείσα αναφορά σχετικά με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής για φωτιά στο ΚΔΑΥ στη Φυλή

















Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
29/8/2013
 
Για τους κ.κ. Υπουργούς
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
 
ΘΕΜΑ: Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής σχετικά με φωτιά σε ΚΔΑΥ
 
Oι βουλευτές Β΄ Αθήνας, Χαρούλα (Χαρά) Καφαντάρη και Α΄ Αθήνας Νίκος Βούτσης καταθέτουν ως αναφορά τη Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Γ. Σγουρού, σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) την 5η Αυγούστου 2013.
Στη δήλωση αναφέρεται ότι « Η πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ της ΕΠΑΝΑ, που έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής με απρόβλεπτες συνέπειες, αποδεικνύει ότι οι επανειλημμένες καταγγελίες μας είναι απολύτως βάσιμες».
Ο κ. Σγουρός διατυπώνει συγκεκριμένα κρίσιμα ερωτήματα τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί:
«Ερωτάται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, τι μέτρα θα πάρει για να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων; Τι μέτρα θα πάρει για να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων του Συνδέσμου από ανάλογο κίνδυνο στο ΧΥΤΑ Φυλής;
Ερωτάται ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης, τι μέτρα θα πάρει για την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ΚΔΑΥ, που όπως καταγγέλλεται συμμετέχουν στην παράνομη εισαγωγή απορριμμάτων από τα νησιά και την Πελοπόννησο στην Αττική; Τι μέτρα θα πάρει για την αυθαίρετη απόρριψη απορριμμάτων σε εγκαταλελειμμένα λατομεία και άλλους χώρους που χρήζουν προστασίας;»
Επισυνάπτεται το από 6/8/2013 Δελτίο Τύπου αναρτημένο στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ .
 
Παρακαλούμε για τις σχετικές απαντήσεις και ενέργειές σας .
 
Οι καταθέτοντες βουλευτές
 
Χαρά Καφαντάρη
Νίκος Βούτσης

(Η δήλωση του Γ. Σγουρού: http://www.patt.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=7927%3A2013-08-06-14-13-59&catid=344%3A2013-07-15-09-37-01&Itemid=379&lang=el)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια