Λουκέτο βάζει ο Δήμος Φυλής – Λιοσίων...!!!


Ο Καλλικρατικός Δήμος Φυλής – Λιοσίων, βρίσκεται λίγο πριν το οριστικό και ολοκληρωτικό λουκέτο. Τα υπέρογκα χρέη που συσσώρευσαν στον ενιαίο Δήμο οι προηγούμενες διοικήσεις του παλαιού Δήμου Λιοσίων δεν μπορούν ούτε να ρυθμιστούν, όχι απλά να αποπληρωθούν.

Οι εργαζόμενοι, - μόνιμοι και συμβασιούχοι -, παραμένουν απλήρωτοι για ενάμισι και πλέον μήνα και έχουν αρχίσει στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση από τις 11 το πρωί και μετά.  Οι διακοπές για τους εργαζόμενους είναι όνειρο απατηλό. Το καθημερινό ψωμάκι αναδεικνύεται σε μεγαλοβδομαδιάτικο Γολγοθά.
¨Όπως δε φαίνεται στην παρακάτω ανακοίνωσή τους θεωρούν υπεύθυνους, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, το Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραίμη και τον Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό.

Ο περιφερειάρχης, ως πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, ( πρώην ΕΣΔΚΝΑ ), με
την επίκληση απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για Δήμο της Βόρειας Ελλάδας, δεν αποδίδει τα αντισταθμιστικά που δικαιούται ο Δήμος Φυλής επειδή ο δήμαρχος τα χρησιμοποιεί για άλλους τομείς κι όχι για έργα υπέρ των πολιτών…!!!  
Ο επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας , Σάββας Σάββας , καταγγέλλει την διοίκηση Μπουραίμη για ανικανότητα, αδιαφορία  και αναξιοπιστία .Σύμφωνα με  ανακοίνωση της παράταξής του , « Ενότητα Πολιτών» , χαρακτηρίζει   «ωρολογιακή βόμβα» την κατάσταση  του Δήμου Φυλής  καταγγέλοντας ότι « η ανυπαρξία της διοίκησης του Δήμου Φυλής, έχει φέρει τον τόπο στο σημείο μηδέν και αυτό δεν αλλάζει, όσοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί μπουν σε εφαρμογή. Τα λάθη, οι «γκάφες» και οι παραλείψεις είναι πολλές και καθόλου αμελητέες» , υπογραμμίζει.
Παράλληλα, επισημαίνεται η αδυναμία του Δήμου Φυλής- Λιοσίων να αρχίσει την αποπληρωμή των χρεών του. Παρά το γεγονός ‘ότι έχουν κατατεθεί 37.000.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, παραμένουν δεσμευμένα και δεν μπορεί να αρχίσει εκροή καθώς η Οικονομική υπηρεσία του ενιαίου Δήμου δεν δύναται να προσκομίσει στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενιαία λίστα δικαιούχων και συνολικό ποσό οφειλομένων χρημάτων.   



                                                                 Γ. Σπ. Π

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια