ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ




  Φίλοι γονείς και κηδεμόνες,
Μέσα στο κατακαλόκαιρο η Π.Ε & Δ.Ε. Αττικής  έρχεται να προτείνει την ενοποίηση των σχολικών περιφερειών 1ου, 6ου και 7ου Δ.Σ. Άνω Λιοσίων και λειτουργία τμήματος του 10ου Δ.Σ στο σχολικό κτίριο του 6ου μέχρι να κατασκευαστεί το 10ο . ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ δηλαδή γιατί ο αριθμός των μαθητών είναι τέτοιος που δεν επαρκούν οι σχολικές μονάδες. Γεγονός που δεν προέκυψε τον τελευταίο χρόνο αλλά αποτελεί πρόβλημα που δεν αντιμετωπίστηκε ολοκληρωμένα και με προοπτική, από το μεγάλο σεισμό  στην περιοχή μας . Ο σχολικός πληθυσμός  αυξήθηκε αφού και οικιστικά η περιοχή αναπτύχθηκε. Σχολεία που να καλύπτουν τις ανάγκες δεν κτίστηκαν, προκάτ όμως μπήκαν ¨προσωρινά¨. Σχολεία εξακολουθούν να μην
χτίζονται όμως προτάσεις ανάλογες με την παραπάνω θα γίνονται για να διαχειριστούν το πρόβλημα και όχι να το λύσουν.  
Οι προτάσεις αυτές δεν είναι ουρανοκατέβατες αντίθετα υλοποιούν τις πολιτικές των αναδιαρθρώσεων που επιβάλλονται και στο χώρο της Εκπαίδευσης . Πολιτικές που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ελληνικές κυβερνήσεις  ( δικομματική τώρα, τρικομματική πριν) στην κατεύθυνση διάλυσης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.
Είναι φυσικό όταν χρόνια τώρα δεν έχει φτιαχτεί ούτε ένα σχολείο στην περιοχή για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση να μην έχουν που να εγγράψουν τα παιδιά μας! Είναι φυσικό να προτείνονται τέτοια μέτρα και μάλιστα να συνοδεύονται από απειλές του τύπου αν δεν τα αποδεχτείτε θα επιβληθεί απογευματινή βάρδια!
Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή τραγική κατάσταση στα σχολεία, μας λένε και πώς να παρκάρουμε τα παιδιά μας, με βάση τους σχεδιασμούς τους.
Φίλοι γονείς και Κηδεμόνες αυτά είναι τα σχέδια τους. Μειωμένα κονδύλια για την παιδεία , συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, το νέο σχολείο της αγοράς που θα εξασφαλίζει χορηγούς για να λειτουργήσει, απολύσεις εκπαιδευτικών και περιεχόμενο παιδείας τέτοιο που να εξασφαλίζει το μελλοντικό φτηνό εργατικό δυναμικό με κάποιες δεξιότητες.
Την απάντηση λοιπόν στα σχέδια του πρέπει να τη δώσουν οι γονείς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, οργανωμένοι - συσπειρωμένοι με βάση τα κοινά μας συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας, με την στήριξη του λαϊκού εργατικού κινήματος ταξικά προσανατολισμένου στις ανάγκες τη λαϊκής οικογένειας.
Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει αν εμείς δεν την αλλάξουμε! Δεν υπάρχουν σωτήρες το γονεϊκό κίνημα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. 
  Να απαιτήσουμε :
      
·         Ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων
·         Τμήματα 20 μαθητών ανά τάξη
·         Καμία απόλυση εκπαιδευτικών ,να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς πλήρους και σταθερής σχέσης εργασίας .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια