«Ωρολογιακή βόμβα» ο Δήμος Φυλής – Αδιαφορία από τη διοίκηση


Στις δύο προηγούμενες ανακοινώσεις μας (Τρίτη 9/7 και Σάββατο 13/7) θίξαμε, ως οφείλαμε, το φλέγον ζήτημα της νέας -κατάπτυστης κατά τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού- κυβερνητικής απόφασης που… χοντροκομμένα και διόλου εντέχνως πλασαρίστηκε ως «μεταρρυθμιστικό έργο» και ουσιαστικά προωθεί μέσω της περίφημης κινητικότητας την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κάναμε λόγο για αντιδημοκρατικές πρακτικές και κατάλυση των ιδεών της ισονομίας, συμπέρασμα που εξάγεται από την επικείμενη διάλυση της αυτοδιοίκησης, που ας μην ξεχνάμε, θα έπρεπε να αποτελεί τον πλέον «διαδραστικό και ανθρωποκεντρικό θεσμό της διοικητικής δομής της χώρας» όπως διατυμπάνιζαν μέχρι πρόσφατα στελέχη της ίδιας κυβέρνησης που πλέον καταλύει απροκάλυπτα τα πάντα. Όμως η κριτική μας δεν πρέπει να περιορίζεται στις κοινοβουλευτικές αποφάσεις.

Αυτή τη φορά, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα του οίκου μας. Ζητήσαμε συντονισμένες ενέργειες και έξυπνες κινήσεις για να λάβουμε αδιαφορία και απραξία από τη διοίκηση του Δήμου Φυλής. Ο κύριος Μπουραΐμης φαντάζει πιο αδύναμος από ποτέ και ανίκανος να προστατεύσει τα συμφέροντα του λαού του Δήμου Φυλής, ο οποίος πλήγεται άμεσα. Και φυσικά, όχι μόνο από τις επικείμενες απολύσεις, αλλά από την… καλοκαιρινή απληρωσιά, που έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα «μαύρο» κεφάλαιο στην ιστορία της διακυβέρνησης του τόπου από τον πρώην δήμαρχο Χασιάς.

Το άσπρο δεν γίνεται μαύρο κύριοι. Η ανυπαρξία της διοίκησης του Δήμου Φυλής, έχει φέρει τον τόπο στο σημείο μηδέν και αυτό δεν αλλάζει, όσοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί μπουν σε εφαρμογή. Τα λάθη, οι «γκάφες» και οι παραλείψεις είναι πολλές και καθόλου αμελητέες.

Καμία αντίδραση στην απόφαση για την απόλυση των δημοτικών αστυνόμων και των σχολικών φυλάκων. 

Καμία δράση, ενέργεια ή πίεση προς τον κρατικό μηχανισμό για ανατροπή των αποφάσεων που διαλύουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Μόνο «τύποις» διαμαρτυρίες. 

Καμία ενημέρωση* προς τους άμεσα θιγόμενους (υπάλληλοι δήμου) για το θέμα των πληρωμών. Η αγωνία των απλήρωτων εργαζομένων γιγαντώνεται, όπως και οι «μουρμούρες» που προβλέπουν άκρως δυσοίωνες ημέρες στο κοντινό μέλλον. 

Η διοίκηση του Δήμου Φυλής έχει χάσει την αξιοπιστία της, δείχνοντας τις αδυναμίες της την πιο κρίσιμη στιγμή. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι, χρόνος για περαιτέρω διαπιστώσεις δεν υπάρχει. Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» θα συνεχίσει από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου να τονίζει τα κακώς κείμενα και με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου, κόντρα σε όλους εκείνους που αποδεδειγμένα αποδεικνύονται «λίγοι» και κατώτεροι των περιστάσεων.

* Οπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώθηκαν πως οι πληρωμές θα γίνουν στο τέλος του πρώτου 10ημέρου του Αυγούστου. Οψόμεθα.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Θα ήθελα να ξέρω πώς θα αντιμετωπίζατε εσείς αυτό το χάος που έχει ρημάξει όλη τη χώρα....Είναι εξαιρετικά εύκολο να πλασάρεστε ως σωτήρες,εκ του ασφαλούς ! Άλλωστε το φαινόμενο του "τσάμπα μάγκα" το βλέπουμε καθημερινά τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και - δυστυχώς - στην τοπική μας αυτοδιοίκηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενδιαφέρουσα τοποθέτηση ανώνυμε φίλε... ακόμα πιο εύκολο πάντως από αυτό που λες, είναι να κριτικάρεις μέσω μιας ιστοσελίδας την αντιπολίτευση, ασκώντας κριτική στην κριτική! ωστόσο, επειδή προφανώς τα συμφέροντά σου εναρμονίζονται πλήρως με αυτά της σημερινής διοίκησης, αυτή η κριτική που ασκείς είναι τόσο μονόπλευρη, ώστε να χαρακτηρίζεται αδιάφορη. Αλίμονο αν δεν κριθούν εκείνοι που πήραν την ψήφο του λαού και τα βάζουμε με την ελάσσονα αντιπολίτευση! ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ποια είναι η σημερινή διοίκηση Μπουραΐμη και να είσαι σίγουρος πως θα το δείξει σύντομα με την ψήφο του, στέλνοντας σπίτια τους, τους πραγματικούς "τσάμπα" μάγκες!

    Κώστας Ζ. Ζεφύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ομως η "ελάσσων" αντιπολίτευση είναι αυτή που οραματίζεται να γίνει "μείζων" διοίκηση και γι' αυτό το λόγο τα φούμαρα, οι λεονταρισμοί και οι φανφάρες απλώς καταδεικνύουν τον άκρατο λαϊκισμό τους ..και μη νομίζεις, αγαπητέ μου φίλε, πως τρώμε κουτόχορτο. Δηλαδή τί θα κάνει η ελάσσων αντιπολίτευση ? Θα σηκώσει το ανάστημά της και θα παλέψει ( αλά Κύπρος και αλά Τσίπρα ) με όλο αυτό που ενέσκηψε σε όλη την Ευρώπη ? Θα βγουν τα παλικάρια της, εν λόγω, ελάσσονος αντιπολίτευσης και ορθώνοντας το ανάστημά τους θα ανατρέψουν τις απαιτήσεις της τρόικας ? Θα τα σφάξουν και θα τα μαχαιρώσουν όλα ? Θα δώσουν κι αυτοί ραντεβού στα "γουναράδικά" ? Και αν χρειαστεί θα φέρουν και τη θάλασσα στην περιοχή μας ?

    Δυστυχώς έχουμε χορτάσει από σωτήρες που θα μας σώσουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "φούμαρα" και "λεονταρισμοί";; πάλη και ανατροπή της τρόικας; όχι πιο απλά πράγματα θέλουμε σαν πολίτες. απαιτούμε δηλαδή, όταν μιλάμε για την εκλεγμένη διοίκηση. απαιτούμε, τουλάχιστον, το ελάχιστο των ελαχίστων: μια σχετική, υποτυπώδης πίεση προς την κυβέρνηση. βέβαια... ποιος να πιέσει, ο τάκης;;; είτε θέλουμε είτε όχι, αυτοί που έβαλαν ταφόπλακα στην περιοχή (π.χ. χωματερή και διάφορα άλλα) τώρα δεν μπορούν να μας σώσουν. και ο σημερινός σου δήμαρχος είναι ένας από αυτούς! βλεπεις, το "αγκαζέ" με τον Σγουρό είναι πρόσφατο και οι μνήμες νωπές. τώρα, γιατί πολεμάς με τέτοια θέρμα την αντιπολίτευση, ποιος ξέρει, θα έχεις τους λόγους σου. αν πάντως τα κίνητρά σου δεν ήταν προσωπικά θα έλεγες άλλα φίλε μου, έστω και στην ανωνυμία σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα μας λοιπόν είναι πίεση για την πίεση ? Για το "θεαθήναι" ? Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατέβηκε, με κατσαρόλες και κουτάλια, για να διαμαρτυρηθεί..Συναυλίες δώσαμε, γνωριμίες κάναμε πολλές στον τόπο της διαμαρτυρίας αλλά τα νομοσχέδια ψηφίστηκαν.. Δε σου φταίει ο Τάκης, καλέ μου φίλε.. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό και πολύ πιο βαθύ. Οι Δήμαρχοι πλέον λίγη δύναμη διαθέτουν να αλλάξουν τα προαποφασισμένα..Δεν έχω κανένα προσωπικό κίνητρο..Ούτε πολεμάω με θέρμη την όποια αντιπολίτευση..Θα ήθελα όμως να υπάρξει ένας άνθρωπος, που θα διεκδικήσει την ψήφο μου, ενώ έχει κάτι να μου πει ουσιαστικά. Με τρομάζει ο καθένας που απορρίπτει συλλήβδην τα πεπραγμένα, στα πλαίσια του αντιπολιτευτικού λόγου, ενώ το μόνο που έχει να προτείνει είναι ένας άκρατος λαϊκισμός. Δεν αλλάζουν οι σοβαρές καταστάσεις χαϊδεύοντας αυτιά ! Και για να μη σκεφτείς τα ίδια, περί προσωπικών κινήτρων, σου λέω πως έχω την ίδια ακριβώς άποψη και για τη στείρα αντιπολίτευση της κεντρικής πολιτικής σκηνής ενώ δεν είμαι καν ψηφοφόρος της σημερινής κυβέρνησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή