Τα αντισταθμιστικά οφέλη των Δήμων γιά τους ΧΥΤΑ


Εν μία νυκτί, αποφάσισε η Νομαρχία να καταργήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη που εισέπρατταν οι Δήμοι, στους χώρους των οποίων υπάρχουν χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

Η αλήθεια είναι ότι δεν φημίζονται οι δήμοι της χώρας για χρηστή διαχείριση και κάθε τόσο και λιγάκι τα πορίσματα του επιθεωρητή κου Ρακιντζή, μας αφήνουν άφωνους, από την πληθώρα παραπτωμάτων μικρών έως τεράστιων.

Όμως η διακοπή των αντισταθμιστικών οφελών εντελώς ξαφνικά, είναι αδικαιολόγητη, γιατί οι προϋπολογισμοί των δήμων - που ούτως ή άλλως είναι προβληματικοί - τινάζονται στον αέρα.

Ο δήμαρχος Φυλής μετά την απόφαση του Νομάρχη κ. Σγουρού, απείλησε με κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Ήταν μια αναμενόμενη απόφαση, φυσικά, γιατί μόλις χρειαστεί κάτι ο δήμαρχος Φυλής πράττει ανάλογα.

Από την άλλη πλευρά ο κος Σγουρός, λέει : «Δεν θα παρανομήσουμε με το έτσι θέλω, επειδή ο Δήμος Φυλής έφτασε στο σημείο που έφτασε. Δεν δημιουργήσαμε μαζί χρέη και ελλείμματα.»

Αντί να ειρωνεύεται ο κος Σγουρός τον δήμαρχο, και να αλληλοκατηγορούνται ποιος έχει τα περισσότερα ελλείμματα - η Νομαρχία ή ο Δήμος - θα έπρεπε να σκεφθεί ότι μια τόσο σοβαρή απόφαση δεν είναι δυνατόν να λαμβάνεται χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, ή χωρίς τις περίφημες «δημόσιες διαβουλεύσεις τους» και στο μέσον του καλοκαιριού.

Με την Αθήνα να προσπαθεί εν μέσω μνημονίου να δείχνει την καλύτερη της εικόνα στους τουρίστες και επισκέπτες, το πρόβλημα των βουνών των σκουπιδιών συνέπεια του κλεισίματος του ΧΥΤΑ, φαντάζει εφιαλτικό!

Οι αντιδικίες των δημάρχων και των νομαρχών αφήνουν παγερά αδιάφορους τους πολίτες. Έχει βαρεθεί ο λαός να παίζονται στην πλάτη του επικίνδυνα καιροσκοπικά παιχνίδια που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία των πολιτών!

Η Χρυσή Αυγή πρεσβεύει στην αναβάθμιση των Δήμων, ώστε κάθε Δήμος να καταστεί αυτοδύναμο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό όργανο, δημιουργικό μέλος της λαϊκής κοινότητας.


Πηγή:
http://xa-an-at.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια