ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ - Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…




Όσοι παρακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, αντιλήφθηκαν και πάλι πως η διοίκηση του Δήμου Φυλής δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμη να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις πάνω στα θέματα που απασχολούν τους δημότες.

«Αναίμακτες» απαντήσεις, αόριστες δεσμεύσεις και αίολες υποσχέσεις συνθέτουν το σκηνικό για μια διοίκηση που πλέον μοιάζει ανήμπορη να κάνει πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε στο παρελθόν.


Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» πιστή στην πάγια τακτική της, υπέβαλλε μέσω του επικεφαλής Σάββα Ι. Σάββα κρίσιμες και ουσιαστικές προ ημερησίας ερωτήσεις, για να μην λάβει -ξανά- απαντήσεις. Και… πώς να λάβει, από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Μπουραΐμης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις προ ημερησίας ερωτήσεις (!) τις οποίες εξέφρασε την ελπίδα να καταργήσει σε περίπτωση που ο λαός αποφασίσει να τον εμπιστευτεί… εκ νέου με την ψήφο του!

Τι ακούσαμε από τον Δήμαρχο; Ουσιαστικά την ίδια απάντηση σε όλα μας τα ερωτήματα. Τόσο στο φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών, όσο και σε αυτό που αφορά την παραβατικότητα. Ότι δηλαδή, η διοίκηση ουσιαστικά δεν έχει καμία δύναμη να κάνει τίποτα!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να διώξει τα σκουπίδια της Τρίπολης και της Ερμιονίδας, γιατί οι αποφάσεις πάρθηκαν από άλλους.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει τίποτα με το θέμα της παραβατικότητας, διότι η ασφάλεια των πολιτών είναι θέμα του κράτους και η διοίκηση του Δήμου απλά παρακολουθεί. Μάλιστα ο Δήμαρχος είπε ότι όποιος ισχυριστεί πως μπορεί να λύσει μόνος του το πρόβλημα της παραβατικότητας, λέει ψέματα!

Ποιος είπε κ. Δήμαρχε ότι θα λύσει έτσι απλά; Ισχυρίστηκε κανείς πως διαθέτει μαγικό ραβδί;

- Αυτό που η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» (όπως και οι δημότες Φυλής) θέλει να μάθει, είναι ποιες ήταν οι ενέργειες, οι προσπάθειες και ο αγώνας σας για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων.

- Τι κάνατε για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου, εκτός από το να παραδεχθείτε την αδυναμία σας; Γιατί δεν κινήσατε γη και ουρανό για να μην μας φορτώσουν με νέους τόνους απορριμμάτων; Που είναι το περίφημο σχέδιο δράσης σας;

- Δεν σας ζήτησε κανείς να νομοθετήσετε για να μειωθεί η παραβατικότητα. Σας ζητήσαμε όμως ναΠΙΕΣΕΤΕ τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να ενεργοποιηθεί και να κάνει επιτέλους κάτι για την περιοχή μας. Έγινε κάτι τέτοιο; Μάλλον όχι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η διοίκηση αποφεύγει να απαντήσει σε «καυτά» ερωτήματα.

Και μπορεί λίγοι να αντιλήφθηκαν ότι ο Δήμαρχος δεν απάντησε ποτέ στο ερώτημα του κ. Βάθη σχετικά με τις φήμες που κάνουν λόγο για… τζιπάκια ασφαλείας έξω από το σπίτι του, ωστόσο άπαντες κατανοούν ότι κινήσεις τακτικής σε ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας δεν χωρούν και πως η απάντηση του λαού σε όλα αυτά θα… είναι αποστομωτική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια