"ορθή επανάληψη" από ΝΙΚΟ ΠΟΛ. ΛΙΟΣΗ



Φίλες και φίλοι μετά από δημοσίευμα γνωστής ηλεκτρονικής εφημερίδας του Δήμου μας θα ήθελα να προβώ σε "ορθή επανάληψη" όπως λέμε στην Δημόσια Διοίκηση.
Σε ότι αφορά την τοποθέτησής μου κατά την ενημέρωση του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας κ. Δρόλια στους συλλόγους γονέων, ίσως εκ παραδρομής , ίσως λόγω "εξοικονόμησης χώρου" η συμπαθέστατη εκπρόσωπος της εν λόγω εφημερίδας αναφέρθηκε σε περιορισμένο τμήμα της αναφοράς μου και χωρίς να το θέλει άλλαξε την ουσία και την σημασία της τοποθέτησής μου, η οποία έχει ως εξής:

κ. Πρόεδρε , κυρίες και κύριοι Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη…Είναι βέβαιο ότι τα έχουν καταφέρει περίφημα οι πρόεδροι της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής στα σχολεία, αν αναλογιστούμε τα ελάχιστα κονδύλια που διαχειρίζονται και λόγω της δραματικής μείωσης κατά 50% την φετινή χρονιά.
Χωρίς αμφιβολία ουσιαστική δουλειά στην Παιδεία χωρίς χρήματα δεν γίνετε ! Για τον λόγω αυτό εμείς οι γονείς έχουμε ζητήσει την θεσμοθέτηση του 3% των εσόδων του Δήμου για την Παιδεία πολλές φορές (και στην ΔΕΠ προσωπικά) και ακόμα αναμένουμε την απάντηση του Δημάρχου.
Φίλε Θεοδόση (Δρόλιας) εμείς οι γονείς δεν μηδενίζουμε ποτέ προσπάθειες που γίνονται για την Παιδεία στον Δήμο μας γιατί πράγματι έχεις κάνει δουλειά σύμφωνα με τα απαράδεχτα μνημονιακά κονδύλια που διαχειρίστηκες .
Θα χαρακτήριζα ίσως και τον απολογισμό σου εξαιρετικό αν μέσα εδώ μας έλεγες ότι εγκαινιάσαμε και αυτή την σχολική μονάδα –και αυτή την σχολική μονάδα , δείχνοντάς μας ότι αντιλαμβάνεστε επιτέλους τα πραγματικά προβλήματα της παιδεία στον τόπο μας!
Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα σχολικής στέγης είναι το κορυφαίο και για αυτό δεν κάνατε τίποτα……
Γνωρίζουμε άλλωστε ότι θα κατέχετε με την λήξη της θητεία σας ένα θλιβερό αρνητικό ρεκόρ , θα είστε η μοναδική διοίκηση από την Μεταπολίτευση που δεν θα έχετε παραδώσει ούτε μια σχολική μονάδα, αλλά και δυστυχώς ούτε καν δρομολογήσει για την επόμενη Δημοτική Αρχή!
Γιατί θα πρέπει να σας γνωρίσω ότι σε περσινή μου επίσκεψη στον ΟΣΚ μου επιβεβαίωσαν ότι από το 2007 έως το 2013 δεν έχει υποδειχθεί από το δήμο νέος χώρος στον ΟΣΚ για σχολική στέγη και μπορεί να σας το επιβεβαιώσει ο Πρόεδρος της Ένωσης που σε πρόσφατη επίσκεψη την ίδια απάντηση έλαβε!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας υποβάλω τρεις ερωτήσεις :
1ον Γιατί δεν προτείνατε κανένα έργο που αφορά κατασκευή σχολικών μονάδων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, χάνοντας ο Δήμος μας δεκάδες εκατομμύρια ;
2ον Γιατί δεν προβήκατε σε αποζημίωση των οικοπέδων που πρόκειται να κατασκευασθούν το 3ο Λύκειο , 8ο Δημοτικό 10ο Δημοτικό , την στιγμή που σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνετε αποφάσεις για αγορά δεκάδων οικοπέδων;
3ον Γιατί δεν εντάσσετε δυναμικά στα σχολεία μας τον Αθλητισμό και την Οικολογία;

Αυτά και σας ευχαριστώ που με ανεχτήκατε !!!!

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛ. ΛΙΟΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια