Δύο οι εικόνες στον ΧΥΤΑ Φυλής : Άριστη η εικόνα εντός, απαράδεκτη εκτός




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός
«Δύο οι εικόνες στον ΧΥΤΑ Φυλής : Άριστη η εικόνα εντός, απαράδεκτη εκτός»

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή που δέχεται το σύνολο σχεδόν των παραγόμενων απορριμμάτων του λεκανοπεδίου.
Την πραγματικότητα αυτή που δεν μπορεί να επιδεχθεί καμίας αμφισβήτησης παρουσίασε εκ νέου σήμερα μέσω video ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός για να γνωρίζουν και να ενημερωθούν οι πολίτες, τα συναρμόδια Υπουργεία, οι όμοροι Δήμοι, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος φορέας.
Για τον σκοπό αυτό θα αποσταλεί και σχετική επιστολή με το video που λήφθηκε, στο οποίο μεταξύ άλλων φαίνεται η ιδιαίτερα υποβαθμισμένη κατάσταση στους εκτός του ΧΥΤΑ
Φυλής χώρους.
Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες συστηματικές εργασίες συντήρησης στον ΧΥΤΑ που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, εργασίες προώθησης, διάστρωσης, συμπίεσης και χωματοκάλυψης απορριμμάτων.
Ο κ. Σγουρός σημείωσε στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ότι «Τηρήσαμε τη δέσμευσή μας στο ακέραιο. Το αποτέλεσμα των εργασιών υπήρξε εξαιρετικό. Πλέον δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ακυρώσει αυτή την προσπάθεια. Όλοι θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα τη διαφύλαξη αυτής της άριστης εικόνας στον ΧΥΤΑ. Όποιος υπονομεύει αυτή τη λειτουργία θα μας βρει απέναντί του. Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι αυτή την εικόνα, να δούμε πολύ σύντομα και στους χώρους γύρω και έξω από τον ΧΥΤΑ, γιατί δυστυχώς δεν υπήρξε ανάλογη ευαισθητοποίηση. Οι πολίτες και ο κάθε ενδιαφερόμενος φορέας μπορεί να δει το σχετικό video και να βγάλει τα συμπεράσματά του».
Στην ίδια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής παρουσιάστηκε η νέα, σύγχρονη ιστοσελίδα του Συνδέσμου η οποία πολύ σύντομα θα αντικαταστήσει την παλαιά. Παράλληλα ανακοινώθηκαν υπηρεσιακές μεταβολές στη διοικητική δομή του ΕΔΣΝΑ.

*Το video με την κατάσταση που επικρατεί στους εντός και εκτός ΧΥΤΑ Φυλής χώρους πρόκειται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια