Καθαρίζουμε και τη Δυτική Αττική σε μία μέρα και στο Δήμο Φυλής


Lets Do It Greece: «Καθαρίζουμε και τη Δυτική Αττική σε μία μέρα»Εκτύπωση
Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής συντονίζει και παράλληλα συμμετέχει δυναμικά στο «Lets Do It Greece – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα», την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
Τι είναι όμως το “Lets Do It”; 
Είναι ίσως η μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7.000.000 εθελοντών. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.
Το εγχείρημα αυτό πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στη χώρα μας και πρώτη στη Δυτική Αττική, ύστερα από
την κινητοποίηση της Π.Ε. Δυτικής Αττικής, αρχικά προς τους Δήμους και στη συνέχεια προς τους συλλόγους της περιοχής.
Σε σύσκεψη που είχε γίνει στις 4 Απριλίου 2013, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, οι εκπρόσωποι των Δήμων και των συλλόγων ενημερώθηκαν ενδελεχώς από τους υπευθύνους της οργανωτικής επιτροπής του «Lets Do It Greece – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα», για τη μεγάλη καμπάνια και τους τρόπους υλοποίησής της.
Το μήνυμα μεταδόθηκε σε όλη τη Δυτική Αττική, περιοχή στην οποία τέτοιου τύπου δράσεις έχουν βαρύνουσα σημασία.  
Έτσι λοιπόν την Κυριακή 14 Απριλίου, περισσότερα από 2000 οργανωμένα άτομα συν εκείνους που θα προσέλθουν από μόνοι τους θα καθαρίσουν τις ακόλουθες περιοχές της Δυτικής Αττικής:
Περιοχή Ελευσίνας:
  1. Παραλία Ελευσίνας (Εκκίνηση στου «Φονιά»)
Περιοχές Μεγάρων:
  1. Παραλία Βαρέας
  2. Παραλία Πάχης
  3. Παραλία Αλεποχωρίου
  4. Παραλία Κινέτας
  5. Παραλία Ν. Περάμου
  6. Υδροβιότοπος Βουρκαρίου Μεγάρων
  7. Αλσύλλιο περιοχής «Πευκάκια» στα Μέγαρα
επίσης με τη βοήθεια δυτών:
  1. Βυθός Πάχης
  2. Βυθός Κινέτας
  3. Βυθός Ν. Περάμου
Περιοχή Φυλής:
  1. Καθαρισμός στο ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΗΣ στα Άνω Λιόσια με τη συμμετοχή και των εθελοντών του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Περιοχή Ασπροπύργου:
  1. Παραλία Ασπροπύργου επίσης με τη συμμετοχή των εθελοντών του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της Π.Ε. Δυτικής Αττικής.  
«Στη Δυτική Αττική «αγκαλιάζουμε» από φέτος τη μεγάλη εθελοντική καμπάνια «Lets Do It Greece» και καθαρίζουμε και τη Δυτική Αττική σε μία μέρα. Είναι μία δράση με ιδιαίτερη περιβαλλοντική σημασία στην περιοχή μας. Παρότι ο χρόνος προετοιμασίας ήταν ελάχιστος με την άριστη συνεργασία των Δήμων και των Συλλόγων της περιοχής αυτή την Κυριακή η Δυτική Αττική θα δώσει δυναμικό «ΠΑΡΩΝ» σε 13 σημεία. Ίσως να μην είναι πολλά, δεν είναι όμως και λίγα. Είναι μόνο η αρχή…
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους, τους πολίτες και τους εθελοντές που θα συμμετάσχουν, τους υπευθύνους της οργανωτικής επιτροπής κ. Νίκο Κιούση και την κα Ελένη Λαμπαδαρίου για την ενημέρωση και την γενικότερη υποστήριξη, το Δήμο Μεγάρων και ειδικότερα τον Αντιδήμαρχο Μεγάρων κ. Κλεάνθη Βαρελά για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία, καθώς επίσης και τον κ. Χρήστο Λυμπέρη από το Δήμο Ελευσίνας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω για την υποστήριξή της την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κα Μαρία Καρακλιούμη», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου.
Οι πολίτες και οι φορείς της Δυτικής Αττικής μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδαςwww.letsdoitgreece.org.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
πηγή:http://www.patt.gov.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια