ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Το ξεκίνημα.
Την 16.2.1924 εισήχθη εις την Εκκλησία της Ελλά¬δος το Νέο Ημερολόγιο. Και η 16.2.1924 έγινε 1.3.1924. Μέχρι τότε ήταν εν χρήσει το Ιουλιανό Ημερολόγιο.
Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν ενήργησε επιπόλαια στην αλλαγή του Ημερολογίου, αλλά κατόπιν πολλών συσκέ¬ψεων μετά αρμοδίων επιτρόπων και ειδικών πανεπιστημιακών καθηγητών. Η δε απόφαση της τότε Ιεραρχίας προς αλλαγή του Ημερολογίου ήταν ομόφωνη.
Η εμπάθεια γέννησε το σχίσμα.
Ενώ αρχικά σύσσωμος η τότε Ιεραρχία μας αποδέχτηκε την αλλαγή του ημερολογίου, μετά από ... ένδεκα (!) ολόκληρα χρόνια, τρεις Αρχιερείς άλλαξαν γνώμη !
• Ο πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος.
• Ο Δημητριάδος Γερμανός.
• Ο Ζακύνθου Χρυσόστομος.
Κινούμενοι από ιδιοτελείς σκοπούς, κινήθηκαν κατά του τότε Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Ο Μητροπολίτης

Δημητριάδος σκόπευε να αναρριχηθεί στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ο πρ. Φλωρίνης να αναλάβει την προεδρία της Αποστολικής Διακονίας. Και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου να μετάτεθεί στην Μητρόπολη Πειραιώς.
Η αντίδραση της Επισήμου Εκκλησίας.
α. Την 14η Ιουνίου 1935 συνήλθε το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο και καθήρεσε τους τρεις Μητροπολίτες.
Αργότερα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος μεταμελήθη. Ακυρώθηκε η καθαίρεση του και του υπεβλήθη, εξάμηνος αργία. Και
β. Την 3.7.1935 (δια της ύπ' αριθμ. 3/3.7.1935) καθήρεσε τους τέσσερις επισκόπους, που χειροτόνησαν οι τρεις Μητροπολίτες.
Το Νέο Ημερολόγιο είναι παπικό;
Οι ακολουθούντες το παλαιό Ημερολόγιο κατηγο¬ρούν τους νεοημερολογίτες ότι το ημερολόγιο τους είναι Παπικό. Έχουν δίκιο ;
Μέχρι τα μέσα του 16ου αιώνος Ανατολή και Δύση είχαν το ίδιο το Ιουλιανό ημερολόγιο. Κατόπιν η Δυτική Εκκλησία άλλαξε το ημερολόγιό της.
Αναλυτικότερα:
Το έτος έχει 365,242217 ηλιακές ήμερες. Το έτος στο Ιουλιανό ημερολόγιο είναι κατά τι μεγαλύτερο του πραγματικού. Ήτοι, υπερέχει κατά 0,007783 ηλιακές ημέρες. Η διαφορά αυτή ανά 400 έτη γίνεται 3,1132 ημέρες. Ο πάπας Γρηγόριος ο ΙΓ' θέλησε να διορθώσει την διαφορά αυτή. Σε συνεργασία με τον αστρονόμο Lilio απεφάσισε όπως η 4η Οκτωβρίου 1582 γίνει 15 Οκτωβρίου. Το διορθωμένο αυτό Ιουλιανό ημερολόγιο ονομάσθηκε «Γρηγοριανό». Η Ανατολή διετήρησε το Ιουλιανό ημερολόγιο, χωρίς την αλλαγή που έκανε ο πάπας. Έτσι τώρα έχομε εν χρήσει δύο ημερολόγια. Η διαφορά ανάμεσα σ' αυτά είναι καθαρά αστρονομική. Το Ιουλιανό χάνει μία ημέρα ανά 128 χρόνια, το Γρηγοριανό μία ημέρα ανά 3.320 έτη. Από άποψη αστρονομική και τα δύο ημερολόγια είναι ατελή. Επί πλέον:
Ενώ με το παπικό ημερολόγιο έχομε 97 δίσεκτα έτη ανά 400 χρόνια, με το Ιουλιανό έχομε 100 δίσεκτα χρόνια ανά 400 έτη. Άλλο το Ιουλιανό ημερολόγιο και άλλο το παπικό.
Και το σπουδαιότερο:
Η αγία πρώτη Οικουμενική Σύνοδος ορίζει πότε πρέπει να γιορτάζεται το Πάσχα:
• Κατά την εαρινή ισημερία.
• Την πρώτη Πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία.
• Μετά το Νομικό (Εβραϊκό) Πάσχα.
• Την πρώτη Κυριακή μετά άπ' αυτά.
Ενώ η αγία Σύνοδος ορίζει ότι το χριστιανικό Πάσχα πρέπει να γιορτάζεται μετά το Εβραϊκό Πάσχα, γιατί τότε ανέστη ο Κύριος (πρβλ. 7ο Κανόνα Αγ. Αποστόλων), ο πάπας Γρηγόριος ο ΙΓ' κατά την αλλαγή του ημερολογίου αυτό δεν το έλαβε ύπ' όψη του. Με αποτέλεσμα, οι Λατίνοι να γιορτάζουν το Πάσχα ή πριν από το Πάσχα των Εβραίων ή ταυτόχρονα ! Κάτι που αντιτίθεται ρητώς με τις διατάξεις της Αγίας πρώτης Οικουμενικής Συνόδου.
Αντίστροφα, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά την αλλαγή του ημερολογίου μερίμνησε ώστε να τηρηθούν απολύτως οι διατάξεις της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου.
Και εξ απόψεως Εκκλησιολογικής το Νέο Ημερολό¬γιο διαφέρει από το παπικό Γρηγοριανό ημερολόγιο.
Άρα ο ισχυρισμός των παλαιοημερολογιτών ότι το Νέο Ημερολόγιο είναι Παπικό είναι αστήρικτος.
Πότε γιορτάζουν τα επουράνια ;
Ισχυρίζονται οι Παλαιοημερολογίτες: «Όταν γιορτά¬ζουν τα επουράνια, γιορτάζουν και τα επίγεια !». Πότε, λοιπόν, γιορτάζουν τα επουράνια, με τους παλαιοημερολογίτες ή τους νεοημερολογίτες;
Η τελετή της Αναστάσεως γίνεται στις 12 τα μεσά¬νυκτα. Και εν συνεχεία η πανηγυρική Θ. Λειτουργία, που λήγει κατά τις 2 π.μ. ξημερώνοντας Κυριακή. Στην Αμερική, όμως, η ελληνική ώρα 2 π.μ. είναι 7η απογευματινή του Μ. Σαββάτου. Άρα οι εκεί παλαιοημερολογίτες ακόμα δεν γιόρ¬τασαν την Ανάσταση. Θα την γιορτάσουν επτά ώρες αργό¬τερα! Λοιπόν, τα επουράνια τι θα κάνουν τώρα; Θα ξαναγιορτάσουν την Ανάσταση; Και τι θα κάνουν με τους χρι¬στιανούς της Αυστραλίας, που θα γιορτάσουν την Ανάσταση ακόμα πιο αργά;
Στα επουράνια δεν υπάρχουν ώρες, ημέρες, εβδομάδες, μήνες και χρόνια ! Εκεί υπάρχει ένα διαρκές σήμερα ! Έκεϊ πάντοτε γιορτάζουν τα επουράνια ! Όταν και όσες φορές γιορτάζουν τα επίγεια, γιορτάζουν και τα επουράνια. Αρα και σ' αυτό σφάλλουν οι παλαιομερολογΐτες.
Η «απομόνωση» τους.
Έχομε λ.χ. δύο Εκκλησίες, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, που ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο. Τα μέλη των δύο αυτών Εκκλησιών μπορούν να λειτουργηθούν, να εξομολογηθούν και προπαντός να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, σ' όποια από τις δύο Εκκλησίες θέλουν. Οι ιερείς τους μπορούν και να συλλειτουργήσουν. Και αυτό γίνεται γιατί ακριβώς ανάμεσα στις δύο αυτές Εκκλησίες, δεν υπάρχει καμμία απολύτως διαφορά, ούτε σε δογματικά ζητήματα, ούτε σε Εκκλησιολογικά.
Η επικοινωνία αυτή των δύο Εκκλησιών, ιδιαίτερα το κοινό ποτήριο, λέγεται στην εκκλησιαστική γλώσσα «Κοινω¬νία».
Όταν, λοιπόν, οι παλαιοημερολογίτες απεκόπησαν από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, επιδίωξαν να αποκτή¬σουν «κοινωνία» με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες του εξωτερικού, που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο. Αλλά καμμία άπ' αυτές δεν καταδέχθηκε να «κοινωνήσει» με την εν Ελλάδι Εκκλησία Παλαιοημερολογιτών ! Διετήρησαν την «κοινωνία» τους με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, που ακολούθησε το Ν. Ημερολόγιο ! Πήραν έτσι ένα μεγάλο μάθημα, ότι βρίσκονται σε πλάνη.
Απεκόπησαν από την Εκκλησία ! «Έκαναν δική τους Εκκλησία ! «Έκαναν το σχίσμα ! Κατέπεσαν στο βάθος του γκρεμού και κατατσακίσθηκαν !
Την Εκκλησία, την οποία ο Θεός μας υπεσχέθη και μας εδώρησε, ούτε την «πουλάμε», ούτε την «εγκαταλείπομεν», γράφεται στα πρακτικά της Ε' Οικουμενικής Συνόδου (Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου, αυτόθι, σελ. 345). Βάσει αυτού οι Παλαιοημερολογίτες, που αυτοδιαφημίζονται ως φύλακες των παραδόσεων και υπέρμαχοι των Οικουμενικών Συνόδων, πως δικαιολογούν την αποκοπή τους από την Μία Εκκλησία;
Ο διαμελισμός τους σε πάμπολλες παρατάξεις όπου μεταξύ τους δεν επικοινωνούν.
Πιστοί στην προσφιλή τους μέθοδο «Διαφωνώ άρα Φεύγω» η οποία τους έχει οδηγήσει ήδη σε δεκάδες αλληλοαναθεματιζόμενες παρατάξεις, o σατανάς εργάσθηκε στην Ελλάδα. Χώρισε τους παλαιοημερολογίτες από την Μία Εκκλησία ! Τους χώρισε και μεταξύ τους. Τους έκανε (προς το παρόν...) έξι επίσημα κομμάτια ! Τα ακόλουθα:
α. Του «Αρχιεπισκόπου» Ανδρέα, β. Του «Αρχιεπισκόπου» Μαξίμου, γ. Του «Αρχιεπισκόπου» Χρυσοστόμου, δ. Του «Μητροπολίτη» Κυπριανού, ε. Του «Μητροπολίτη» Γρηγορίου και στ. Του «Μητροπολίτη» Καλλινίκου.
Και ο καθένας άπ' αυτούς έχει και τους «επισκό¬πους» του.
Έχουν ιερωσύνη;
«Οι δε απορραγέντες λαϊκοί γενόμενοι...» (Κανών Α' Μ. Βασιλείου). Ήτοι, όσοι κληρικοί απεκόπησαν από την Μία Εκκλησία, καθίστανται αυτόματα λαϊκοί. Και οι παλαιομερολογίτες κληρικοί απεκόπησαν από την Μία Εκκλησία˙ άρα είναι λαϊκοί. «Αν δεν πείθεσαι μ' αυτό, τότε πρέπει να σε πείσει η καθαίρεσή τους. «Όταν, δηλαδή, έκαναν το σχίσμα, η Ελληνική Ορθόδοξος Εκκλησία τους καθήρεσε ! Με άλλα λόγια, οι παλαιομερολογίτες κληρικοί και απεκόπησαν από την Μία Εκκλησία και καθαιρέθηκαν, τα μυστήρια τους είναι τελείως άκυρα. Γι' αυτό πάλι τους βαπτίζομε, πάλι τους παντρεύομε και πάλι τους χειροτονούμε. Δηλαδή, όσοι έχουν βαπτισθεί ή παντρευθεϊ σε παλαιοημερολογίτικη «Ελληνική Εκκλησία είναι σαν να μην έχουν βαπτισθεί ή παντρευθεί !

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ!!!???ΕΧΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ...ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΑΣ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ(ΜΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ).ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ!!
    ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε αθλια υποκειμενα...αναγνωριζει το νεο ημερολογιο γαμους μεταξυ καθολικων-αιρετικων χωρις να εχουν βαπτιστει χρ. ορθοδοξοι, αναγνωριζει μυστηρια με αλλοθρησκους κ αιρετικους κ λετε οτι ξαναβαφτιζετε τους παλαιοημερολογιτες? ειστε με τα καλα σας ρε? ποιον κοροιδευετε? το νεο ημερολογιο ιδρυθηκε απο μασωνους, εχετε στην ενωμενη φυσικα εκκλησια σας μασωνους ιεραρχες, εχετε τον αρχιαιρεσιαρχη
    Βαθρολομαιο....ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΡΕΙΤΕ Κ ΚΑΘΕΣΤΕ Κ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ???? στηριζεστε στην αρχη της εκκλησιας που ειναι η Υπακοη κ πατατε σε αυτο για να διαφθειρετε τη πιστη μας αθλια υποκειμενα? ειστε ενα ματσο "παπαδαριο" που χρυσοπληρωνεστε για να τελειτε μυστηρια (ακυρα εφοσον μνημονευετε τον αρχιαιρεσιαρχη) κ μολις περνετε συνταξη κρεματε τα ρασα σας στη κρεμαστρα κ γινεστε συνταξιουχοι ιερεις????? ποση υβρη ακομη θα διαπραξετε απεναντι στο Θεο???? νομιζετε οτι εχουν υποδουλωθει στα χρυσα λεφτα σας κ θα σκυψουν το κεφαλι για να σας ακολουθησουν στον ολεθρο???? καθεστε κ λετε οτι οι παλαιοημερολογιτες ειναι αιρεση κ δεν εχουν εγκυροτητα τα μυστηρια τους ενω εχετε καταπατησει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ???? ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΥΨΩΝΕΤΕ ΦΩΝΗ???? ΜΕ ΤΙ ΘΡΑΣΣΟΣ ΥΨΩΝΕΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ???? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΙΣΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΥΣΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ Κ ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ????? ΕΤΣΙ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ?????? ΣΚΥΒΟΝΤΑΣ Κ ΠΡΟΣΚΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ????????????? ΦΤΟΥ ΣΑΣ!!!!! ΠΑΡΤΕ ΦΟΡΑ Κ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΙΧΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ Κ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://salpisma.blogspot.gr/2011/09/blog-post_08.html


    MPES EDW KAI KAI DES OTI I IEROSINI MAS EIANAI MIA XARA KAI OPOS LEEI KAI O FILOS POIO PANO, MIN ANISIXEIS DEN KINDINEUETE APO MAS APO TON EAUTO SAS KINDINEVETE PROVATA E PROVATA TOU PAPA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ Γ.Ο.Χ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
    .
    Οι λεγόμενοι Παλαιοημερολογίτες δεν είναι παραθρησκευτική οργάνωσις. Είναι Ορθόδοξοι Έλληνες και μάλιστα έτοιμοι να χύσουν το αίμα τους για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.
    1) Κατά τα επίσημα Πρακτικά της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων. Οι ούτω αυτοαποκαλούμενοι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Παλαιο-ημερολογίται δύνανται να τελούν ακωλύτως τα λατρευτικά τους καθήκοντα. (Συνεδρία Β’ της Τετάρτης 23ης Απριλίου 1975).
    2) Αναγνωρίζονται από το κράτος ως Ορθόδοξοι Κληρικοί.( Απόφασις 30.9.1985 Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ).
    3) Τελούν ανεμπόδιστα όλες τις Ορθόδοξες ιεροπραξίες σε ιδιαίτερους Ναούς, οι οποίοι λειτουργούν ή ανεγείρονται με κανονική κρατική άδεια. (Εγκύκλιοι Υπουργείου Χ.Ο.Π. 137/15.10.1981 και 91/01.06.1982).
    4) Τα τελούμενα από αυτούς Ιερά Μυστήρια (Βαπτίσεις,Γάμοι) αναγνωρίζονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη. (Αγγ. Μπουρόπουλου, Εισαγγελέως, Γνωμοδότησις υπ’ αριθμ. 1/71 1947 Θέμις, ετ.ΝΗ’ 1.2-15.3.1947, σελ.70-1 απόφασις Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς 1513/1972 κλπ.).
    5) Και καταχωρούνται στα Ληξιαρχικά Βιβλία του Κράτους με την απόφασι του Υπουργείου των Εσωτερικών, βλ.εγκύκλιο υπ’αριθ.62/5.4.1969 με θέμα «Καταχώρησις εν τοις Ληξιαρχικοίς Βιβλίοις Γάμων και Βαπτίσεων τελουμένων υπό Παλαιοημερολογιτών Εφημερίων».
    6) Τέλος σύμφωνα με τις αποφάσεις της ολομελείας του Αρείου Πάγου 378 και 379 του 1980 οι Παλαιοημερολογίτες δεν είναι ούτε σχισματικοί ούτε αιρετικοί.

    ΕΙΔΑΤΕ ΑΓΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΟΥΤΕ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ
    ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΖΗΛΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΑΣ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ.

    Υ.Γ. ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ.
    ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΟΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΗΣΥΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ Δ.Δ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχως βλεπω οτι αντι να καταδικασεται ολες τις αιρεσεις που εχουν εισβαλλει στην ελληνικη ορθοδοξη κοινωνια μας, κανετε κατα μετωπο επιθεση στους χριστιανους αδελφους σας!! Αυτο σημαινει οτι ημασωνια εχει διεισδύσει στο χωρο της ΄΄ορθοδοξης΄΄ εκκλησιας κ κανει καλα τη δουλεια της.... Μην κατακρινεται το πατριο ημερολογιο αλλα καντε μια ενδοσκοπηση στο νεο κ μετα μιληστε μας για σχισματα κ αιρεσεις κ πρωτα να ξεκινησετε απο τον πατριαρχη σας η μαλλον του αρμοζει καλυτερα ο χαρακτηρισμος ΄΄αιρεσιαρχης΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὁ Νεοημερολογιτισμός προκαλέσας διάσπασιν εἰς τό πλήρωμα τοῦ Σώματος τῆς Ἐκκλησίας, δέν προεξένησεν σχίσμα ἐξωτερικόν περί τά διοικητικά ἤ μικρά καί ἀσήμαντα, ἀλλά σχίσμα τῆς πλέον βαρυτάτης μορφῆς, ἀφοῦ δι' αὐτοῦ σημειώνεται ὄχι ἁπλῶς διαφοροποίησις ὡς πρός τήν ἑορτολογικήν τάξιν μετά τῶν Ὀρθοδόξων, ἀλλά καί συνεορτασμός μετά τῶν αἱρετικῶν καί κυρίως στροφή καί σταθερά πορεία πρός τόν Οἰκουμενισμόν.
    Δέν πρόκειται ἑπομένως περί διοικητικοῦ σχίσματος ἐντός τοῦ χώρου τῆς Ὀρθοδοξίας, ἀλλά περί σχίσματος, τό ὁποῖον ἔχει ὡς αἰτίας: καταπάτησιν καθηγιασμένης ἑορτολογικῆς παραδόσεως, καταπάτησιν Ἱερῶν Κανόνων, Πανορθοδόξων Συνόδων καί τέλος περιέχει τήν αἵρεσιν τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Ἐκ τῆς φύσεως λοιπόν καί τῆς οὐσίας τοῦ Ἡμερολογιακοῦ ῾Εορτολογικοῦ Σχίσματος τοῦ 1924 προκύπτει ὅτι αὐτό εἶναι σχισματοαίρεσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή