Τι και αν αποφασίζουν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.





Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής (28-1-2013), ετέθει προ ημερησίας διάταξης θέμα ενημέρωσης και λήψης απόφασης, για την τροπολογία για τις ΦΟΒΟΛΕΣ. 

Στην συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε από όλους, συμπολίτευση και αντιπολίτευση ότι η κατατεθείσα τροπολογία, είναι αντίθετη με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Μάιος 2011). 

Μάλιστα υπήρξε σαφής δήλωση του δημάρχου κ. Λεβαντή και του αντιδημάρχου κ. Ρόζη ότι αν η τροπολογία μείνει ως έχει, θα ζητήσουμε να αποσυρθεί. Έγινε μάλιστα αναφορά στον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Βλάχο ο οποίος, όπως είπαν, έχει ρητή εντολή να αποσύρει την τροπολογία αν δεν αλλάξει.

Η αντιπολίτευση σύσσωμη έθεσε θέμα ότι:
  • Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει παραβιαστεί ανεπανόρθωτα αφού με την δημοπράτηση του ΕΔΣΝΑ παραδόθηκε πλήρως η διαχείριση (κατασκευή και λειτουργία) σε ιδιώτη.  
  • Δεν απαλείφεται η θέση ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ άρα μιλάμε για 540 και άλλα 57 στρέμματα στις ΦΟΒΟΛΕΣ. 
  • Επιβάλλεται πλήρης εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού, που σημαίνει ότι δεν γίνεται αποδεκτό ότι σ’ αυτήν την θέση θα γίνει διαχείριση απορριμμάτων των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, αλλά πολλαπλάσιες ποσότητες και τέλος ότι θα υπάρξει ΧΥΤΑ και όχι μόνο εργοστάσιο. 
Η δημοτική αρχή δήλωσε ότι θα επιμείνει στην απόφαση 94/2011 του δημοτικού Συμβουλίου θεωρώντας την απαράβατη.

Αίσθηση δημιουργήθηκε από την αποχώρηση της δημοτικής παράταξης του κ. Ιατρού γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενημερώνεται, δεν αποφασίζει και ότι πεντακάθαρα με την τροπολογία έχει αλλοιωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (94/2011). Στην αποχώρηση ακολούθησαν και ανεξάρτητοι σύμβουλοι κ. Βλαχογιάννης και η κ. Κουλουβράκη. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια