«Αδικαιολογήτως» απούσα η αντιπολίτευση από την συζήτηση για τα απορρίμματα


Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Την παντελή και, εν πολλοίς, αδικαιολόγητη απουσία της αντιπολίτευσης από την συζήτηση για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του δήμου Φυλής κατά της δημιουργίας εργοστασίων απορριμμάτων, επεσήμαναν κάτοικοι που παραβρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε δε, η απουσία εκείνων που - σε κάθε ευκαιρία και με τρόπο θορυβώδη – φέρνουν το θέμα στην επιφάνεια, δίνοντας έτσι «βούτυρο στο ψωμί» όσων τους κατηγορούν για μικροπολιτικά και, εκ του πονηρού, κίνητρα...

Έκπληξη και απορία, τουλάχιστον, προκάλεσε σε παρευρισκομένους το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν παραβρέθηκαν στην συζήτηση για την μορφή των κινητοποιήσεων κατά των εργοστασίων απορριμμάτων. Ιδιαίτερα δε, τα μέλη της ελάσσονος αντιπολίτευσης που έχουν, επανειλλημένα, θέσει το ζήτημα και που εξακολουθούν να το θέτουν, με κάθε αφορμή, παρά την ομόφωνη και συγκεκριμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για οριστική απομάκρυνση.
Ο διάλογος, εξάλλου, του δημάρχου με έναν από τους παρευρισκόμενους που το έθεσαν δημόσια, ήταν χαρακτηριστικός: «Συγνώμη, δεν βρίσκεται εδώ κανείς από την αντιπολίτευση;» ρώτησε ο κύριος. «Δεν συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο» απάντησε ο δήμαρχος. «Και τι πάει να πει αυτό; Δεν έπρεπε να έρθουν;» ξαναρώτησε. «Δεν ήταν υποχρεωμένοι να έρθουν...» απάντησε ο δήμαρχος.
Πάντως και, παρά το γεγονός, ότι ο δήμαρχος προσπάθησε να υποβαθμίσει την απουσία, προφανώς, για να μην αποβεί σε βάρος της ουσιαστικής συζήτησης, τα άδεια έδρανα προκάλεσαν αίσθηση. Κυρίως με το δεδομένο, ότι δεν επιχειρήθηκε να κρατηθούν ούτε τα πολιτικά προσχήματα, για την κοινή παρουσία σε έναν αγώνα, που δεν είναι αγώνας της διοίκησης αλλά ολόκληρης της περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια