"Δεν πληρώνω κανένα χαράτσι" - Πολίτες στους δρόμους κατά των αυξήσεων στο ρεύμα


Συγκέντρωση έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά της ΔΕΗ έκαναν πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τα χαράτσια μετά και τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών χωρίς να κλείσουν δρόμοι!

"Δεν πληρώνω κανένα χαράτσι" είναι το κεντρικό σύνθημα των πολιτών απ' όλη την Αττική που συγκεντρώθηκαν από το νωρίς της Τρίτης έξω από τα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου και από εκεί
ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.



Μέγεθος κειμένου





Μόλις συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι, το κτίριο της ΔΕΗ αποκλείστηκε, κατέβηκαν τα ρολά και σταμάτησαν να εξυπηρετούνται οι πολίτες (όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν και μετά τους έβγαλαν από την... πίσω πόρτα) ενώ διμοιρία των ΥΜΕΤ παρατάχθηκε μπροστά στην είσοδο.




Λόγω της συγκέντρωσης έκλεισε η οδός Αριστείδου.

"Το Πέραμα πριν από την κρίση είχε 200 σπίτια χωρίς ρεύμα, τώρα έχουν φτάσει στα 1.000. Αρνούμαστε να πληρώσουμε για πράγματα που δε φταίμε" είπε στο NewsIt κάτοικος της περιοχής.

Ένας άλλος πολίτης, με τη γυναίκα του και το παιδί του χωρίς δουλειά, έχει στα χέρια του το ειδοποιητήριο για διακοπή ρεύματος. "Δε μένω στην Εκάλη ούτε στην Κηφισιά", λέει στο NewsIt.





Αντιπροσωπεία των κατοίκων επέδωσε, συμβολικά, ψήφισμα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια, οι πολίτες ξεκίνησε η πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Και το έκαναν χωρίς να κλείσουν κανένα δρόμο. Επέλεξαν να κινηθούν από τα στενά και όχι από τη Σταδίου!
Έφτασαν στο υπουργείο, έδωσαν κι εκεί ψήφισμα διαμαρτυρίας και αποχώρησαν.






ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια