Σύσκεψη με θέμα το παραεμπόριο στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής




 Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ευρεία σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κας Σταυρούλας Δήμου

με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης κου Στέφανου Κομνηνού, του επικεφαλή του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου Αντιστράτηγου κου Δημήτριου Μπουλούκου, των Δημάρχων Ασπροπύργου κου Νικολάου Μελετίου, Μεγάρων κου Ιωάννη Μαρινάκη και Μάνδρας – Ειδυλλίας κου Γεωργίου Δρίκου, του Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξιάρχου κου Δημήτριου Ζάγκα, του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής κου Γεωργίου Φούρλαρη, του Γενικού Γραμματέα Δήμου Ελευσίνας κου Θεόδωρου Τερζόπουλου, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης του Δήμου Φυλής κου Βασιλείου Ντάκουρη και των Διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων Μεγάρων, Μάνδρας και Ζεφυρίου.

20121121_120556.jpg

Σημειώνεται ότι η πραγματοποιηθείσα σύσκεψη είναι η πρώτη που γίνεται σε πανελλήνιο επίπεδο με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου προκειμένου να εξεταστούν όλες οι πτυχές του προβλήματος και αφού εντοπιστούν οι νομοθετικές αδυναμίες και πρακτικά ζητήματα, να αποτελέσει πιλότο για την πάταξη του παραεμπορίου τόσο στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

 20121121_102119.jpg

Κατά την τοποθέτησή της η κα Δήμου τόνισε: «Η πολύπαθη Δυτική Αττική που έχει συνηθίσει να δέχεται πρώτη στο λεκανοπέδιο όλα τα άσχημα  κάνει μία καινούρια αρχή. Στόχος είναι τώρα πρώτοι να ξεφορτωθούμε όλα τα άσχημα. Και το παραεμπόριο, ειδικά στις μέρες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης είναι μία πολύ μεγάλη πληγή για την τοπική μας οικονομία. Αυτή η πρωτοπορία όμως έχει διπλή σημασία καθώς ενδεχόμενη επιτυχία θα αποτελέσει παράδειγμα για να μπορέσουν να επιτύχουν και οι υπόλοιπες εφτά περιφερειακές ενότητες της Αττικής που θα ακολουθήσουν.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής τόσο από άποψη ανθρώπινου δυναμικού όσο και υποδομών είναι έτοιμη για τη δύσκολη αυτή προσπάθεια, ωστόσο απαιτούνται μια σειρά από ενέργειες με τη συνεργασία των Δήμων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας. Για τις στοχευόμενες και επιτυχημένες ενέργειες των κλιμακίων κρίνονται απαραίτητα:

1) η συνδρομή της ΕΛΑΣ για την ασφάλεια της λειτουργίας των κλιμακίων.

2) η συνδρομή των Δήμων μας ως συλλειτουργοί της προσπάθειας για την διάθεση τόσο του προσωπικού όσο και για την ύπαρξη απορριμματοφόρου για την άμεση αποκομιδή των κατασχεμένων καταστραφέντων εμπορευμάτων ή και άλλου οχήματος (π.χ φορτηγού αυτοκινήτου) για τη μεταφορά κατασχεμένων εμπορευμάτων, που ακολουθούν τα ελεγκτικά όργανα σε όλη της διάρκεια του ελέγχου. Επίσης με τους Δήμους θα γίνεται ο προγραμματισμός των ελέγχων και η επιλογή των σημείων ελέγχου.

3) η συνεχής ενημέρωση, εκπαίδευση και απρόσκοπτη συνδρομή του Υπουργείου Ανάπτυξης για την επίλυση τυχόν αποριών ή θεμάτων, που θα προκύπτουν από την παραπάνω προβλεπόμενη διαδικασία.

 

Τα παραπάνω έγιναν απόλυτα κατανοητά και δεκτά στη σύσκεψη και χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε: «Ο αγώνα θα είναι δύσκολος και διαρκής. Όμως πιστεύω ότι με την συνδρομή όλων μας θα μπορέσουμε να επιτύχουμε ώστε να ανακουφίσουμε σε ένα βαθμό τις ζωές των συμπολιτών μας».

πηγή:http://www.ypervasinews.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια