ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ




Φυλή, 19/11/2012
Η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων και τα εργοστάσια καύσης, που προβλέπονται σε αυτόν, προχωρούν ενταγμένα πλέον στα Μνημόνια 2 και 3, κάτω από την άμεση παρακολούθηση και πίεση γερμανικών οικονομικών συμφερόντων.
Επιπρόσθετα, νέες ρυπογόνες δραστηριότητες επιδιώκεται να αναπτυχθούν στην περιοχή μας επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων. Μία από αυτές είναι η «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Καύση Βιομάζας, ισχύος ≤ 1ΜWe» της εταιρείας «Γαιοδυναμική Άρτεμις Εννέα ΕΠΕ» εντός οικοπέδου ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ», θυγατρική του ομίλου «ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ-ΑΚΤΩΡ». Η θέση που έχει επιλεχθεί είναι στο ΒΙΟ.ΠΑ. Άνω Λιοσίων, η οποία γειτνιάζει με κατοικίες (περιοχές Ζωφριά, Τσουκλίδι,
Γεννηματάς ΙΙ) σε αντίθεση με την ψευδή δήλωση που περιέχεται στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.
Η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να προχωρήσει σε αδειοδότηση του έργου. Καταγγείλαμε την Περιφέρεια και τον κ. Σγουρό για την ενέργειά τους αυτή και καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης του έργου μαζί με τους παρακάτω φορείς:
            Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Γεννηματά ΙΙ» Δήμου Φυλής
            Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
            Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
            Σκακιστική Πολιτιστική Κίνηση Φυλής
Τώρα είναι η ώρα να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και να προχωρήσουμε σε μαζική κινητοποίηση και ανυπακοή.
Καλούμε τις τοπικές Επιτροπές Αγώνα των περιοχών του Δήμου μας, μαζικούς φορείς και κατοίκους, συλλογικότητες από  όμορους δήμους, σε σύσκεψη, για να σχεδιάσουμε την αντίδρασή μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012, ΣΤΙΣ 18:30
ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΦΥΛΗΣ 169

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια