ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜ. ΚΤΗΡΙΟΥ (ΒΟΡΕΙΝΟ)


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του Έργου "ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜ. ΚΤΗΡΙΟΥ (ΒΟΡΕΙΝΟ) ΣΤΟ Ο.Τ. 335Α ΣΕ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ"

ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του Έργου
ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜ. ΚΤΗΡΙΟΥ (ΒΟΡΕΙΝΟ) ΣΤΟ Ο.Τ. 335Α ΣΕ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
1) Επωνυμίαδιεύθυνση, αριθμοί τηλεφώνου, τηλεγράφου, τηλετύπου και τηλεομοιοτυπίας της αναθέτουσας αρχής: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, Πλατεία Ηρώων, Άνω Λιόσια Τ.Κ. 133 41, τηλ. 2132042700, – FAX 210/2474401.
2α) Είδος Σύμβασης : Σύμβαση Έργου. 
Η Σύμβαση και το αντικείμενο του έργου δεν περιλαμβάνουν την εκπόνηση μελετών.
2) Επιλεγείς τρόπος ανάθεσης της σύμβασης: Δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός (ανοικτή δημοπρασία της παραγράφου α του άρθρου 3 του Ν. 3669/08. Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα υποβληθεί με το
σύστημα με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών ομοειδών εργασιών – άρθρο 6 του Ν. 3669/08.
Κάθε διαγωνιζόμενος, μπορεί να υποβάλει μόνο μία οικονομική προσφορά.
3α) Τόπος εκτέλεσης των εργασιών : Ο τόπος εκτέλεσης του έργου, είναι ο Δήμος Φυλής.
β) Φύση και έκταση των εργασιών, γενικά χαρακτηριστικά του έργου:
Η παρούσα μελέτη αφορά την επισκευή και διαμόρφωση του Δημοτικού Κτηρίου (ΒΟΡΕΙΝΟ) στο Ο.Τ. 335Α σε Πολυχώρο για τις ανάγκες του Δήμου.
Συνολικός Προϋπολογισμός του έργου, με απρόβλεπτα και ΦΠΑ, είναι 137.000,00 ΕΥΡΩ.
4) Προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών: 
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες.
5) Ονομασία και διεύθυνση της υπηρεσίας από την οποία μπορεί να ζητηθούν τα συμπληρωματικά τεύχη της σύμβασης:
Η διακήρυξη καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης που αναφέρονται στο άρθρο 5 (παρ. 2) με στοιχεία 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 και 9 βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου www.fyli.gr. Το έντυπο οικονομικής προσφοράς, που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους μπορείτε να τα παραλάβετε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, Κ. Παλαμά & Α. Καρκαβίτσα 23, Πλατεία Μουσών, Άνω Λιόσια. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2102482233 κ. Ε. Καραμπίνη, faxεπικοινωνίας 2102486196.
Τα στοιχεία αυτά χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους από την αρχή που διεξάγει το διαγωνισμό, μέχρι και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 και ώρες 9:00π.μ με 13:00μ.μ. Εφόσον ζητηθούν εμπρόθεσμα χορηγούνται το αργότερο εντός της επομένης εργάσιμης ημέρας από την υποβολή της αίτησης χορήγησης.
6α) Ημερομηνία λήξης της παραλαβής των προσφορών: Έχει ορισθεί η 11 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.
β) Διεύθυνση όπου πρέπει να διαβιβασθούν οι Προσφορές: Η επίδοση θα γίνει για τις ημεδαπές εργοληπτικές επιχειρήσεις ιδιοχείρως στην Επιτροπή Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, στα Γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής, Κ. Παλαμά & Α. Καρκαβίτσα 23, Πλατεία Μουσών, Άνω Λιόσια, και όπως ειδικά περιγράφεται στην αναλυτική  διακήρυξη.
γ) Γλώσσα ή γλώσσες στις οποίες πρέπει να συνταχθούν οι Προσφορές: Στην Ελληνική.
7) Δικαιούμενοι συμμετοχής στον διαγωνισμό : Στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:
Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις : Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, εφόσον ανήκουν :για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ στην Α1, Α2 και 1η τάξη σ΄ όλη την επικράτεια και για έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ στην Α1, Α2 και 1η τάξη σ΄ όλη την επικράτεια.
Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.
Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 2 παρ. 7 του π.δ. 609/85.
Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 609/85. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.
Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ΄ εφαρμογή  της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 («κύρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.
8α) Πρόσωπα που επιτρέπεται να παραστούν στην αποσφράγιση των προσφορών: Η αρμόδια Επιτροπή και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εργοληπτικών επιχειρήσεων, ή των κοινοπραξιών τους ή οι πληρεξούσιοι αντιπρόσωποί τους.
β) Ημερομηνία και τόπος αποσφράγισης των προσφορών: Οι προσφορές θα αποσφραγιστούν από την Επιτροπή Διαγωνισμού την ημερομηνία του Διαγωνισμού, δηλαδή Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, στα Γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Κ. Παλαμά & Α. Καρκαβίτσα 23, Πλατεία Μουσών, Άνω Λιόσια.
9) Απαιτούμενες εγγυήσεις: α) Για την έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό κατατίθενται από τους διαγωνιζόμενους, εγγυητικές επιστολές συμμετοχής, που ανέρχονται σε ποσοστό 2% επί του προϋπολογισμού της υπηρεσίας, χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ, ήτοι στο ποσό των 2.227,64 ΕΥΡΩ.
β) Το εργολαβικό συμφωνητικό θα συνταχθεί στα Ελληνικά και κατά την υπογραφή του θα κατατίθεται εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ποσού ίσου προς το 5% του Προϋπολογισμού της Υπηρεσίας.
10) Βασικοί τρόποι χρηματοδότησης και πληρωμών ή / και αναφορά σχετικών διατάξεων: Το έργο χρηματοδοτείται από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.
11)  Χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο προσφέρων δεσμεύεται από την προσφορά του: Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά, δεσμεύει τον συμμετέχοντα στο διαγωνισμό, για διάστημα 6 (έξι) μηνών, από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
12) Ημερομηνία δημοσίευσης της προκαταρκτικής ενημέρωσης ανακοίνωσης στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων: Δεν απαιτείται δημοσίευση.
13) Μνεία κατά πόσον η σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία: Καλύπτεται.
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡIΟΣ  ΜΠΟΥΡΑΙΜΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια