ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ, 25-09-2012

ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επιβλήθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά με επίκαιρη ερώτησή που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας, η οποία θα συζητηθεί την Παρασκευή 28/9.

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής επισημαίνει ότι οι συνεχιζόμενες περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων έχουν ως αποτέλεσμα την απόδοση μειωμένων κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, στερώντας με αυτόν τον τρόπο από τα σχολεία τους αναγκαίους πόρους για την κάλυψη ακόμη και
στοιχειωδών λειτουργικών  αναγκών. Το ποσό που αποδίδεται στους Δήμους προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες όλων των σχολείων ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, δίνεται με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση και είναι σημαντικά μειωμένο σε σύγκριση με προηγούμενα έτη.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σε συμμόρφωση με τις επιταγές των μνημονιακών της εταίρων, επιβάλλει μέσω του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αύξηση του κόστους του πετρελαίου κατά 50%. Υπό αυτές τις συνθήκες τα σχολεία ή θα υποχρεωθούν να λειτουργήσουν χωρίς θέρμανση, με ότι αυτό συνεπάγεται για μαθητές και δασκάλους εν όψει του χειμώνα ή θα δαπανήσουν όλη σχεδόν την κρατική επιχορήγηση στην αγορά πετρελαίου, σε βάρος των υπολοίπων λειτουργικών αναγκών τους.

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποδέκτες των τραγικών επιπτώσεων της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης είναι οι ίδιοι οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους. Η μνημονιακή λαίλαπα που υποβαθμίζει ανεξέλεγκτα το δημόσιο σχολείο, που απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που αποστραγγίζει οικονομικά τη δημόσια παιδεία, συμπαρασύρει στο πέρασμά της τα όνειρα κάθε μαθητή και κάθε μαθήτριας. Αυτό αποτελεί υπέρμετρη ντροπή και προσβολή στα δημοκρατικά μας ιδεώδη.»

Πολιτικό Γραφείο
Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ.
Τηλ. 2103708387

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια