2η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής



Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη 2η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής, που θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων στις 11 – 14 Οκτωβρίου 2012. Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου στην ανοιχτή σύσκεψη με τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής δήλωσε ότι η μεγάλη επιτυχία της 1ης Συνάντησης στην Ελευσίνα το 2011 μας οδηγεί φέτος σε ένα αναβαθμισμένο τετραήμερο με τη συμμετοχή του συνόλου των φορέων που εκπροσωπούν τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό στη Δυτική Αττική.
"Στόχος της Διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της τοπικής παράδοσης και του λαϊκού
πολιτισμού της περιοχής της Δυτικής Αττικής, καθώς και των περιοχών της χώρας μας που εκπροσωπούν οι εθνοτοπικοί σύλλογοι που εδρεύουν στην περιοχή μας, όπως επίσης και η ενδυνάμωση και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού μέσα από τη συνεργασία των φορέων. Η δύναμη της Δυτικής Αττικής είναι οι άνθρωποί της, οι οποίοι μέσα από αυτή την εκδήλωση τοποθετούνται στο επίκεντρο και τους δίνεται η ευκαιρία να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν το έργο τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θεματολογία τον «Παραδοσιακό γάμο» και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν τα εκθέματα των φορέων, αλλά και πλήθος των εκδηλώσεων. Η έναρξη της 2ης Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου με παρέλαση των συγκροτημάτων στην κεντρική αγορά των Μεγάρων στις 6 το απόγευμα, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια στις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο προς το Πέραμα.
Να σημειωθεί ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και πως σε όλη τη διάρκεια του τετραημέρου θα παρουσιάζονται εκδηλώσεις από τους πολιτιστικούς φορείς με ζωντανή ορχήστρα που αποτελείται από τους πλέον καταξιωμένους μουσικούς της περιοχής και της χώρας μας.
Ενημερώνονται τέλος οι πολιτιστικοί φορείς που πιθανά να μην έχουν λάβει τη σχετική ενημέρωση, να έρθουν άμεσα σε επαφή με τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας για την ένταξή τους στην έκθεση και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια